Jacek Bartosiak też już trochę lat ma na karku
On przecież nie mówi nigdy wszystkiego co wie bo też te spotkania mają określony stricte czas i przez to to wszystko ![]()
Dobry wykladowca nawet ograniczony czasem potrafi wiedze w sposob uporzadkowany przekazac. To nie jest tlumaczenie.
On się skupia na “istotniejszych kwestiach” ![]()
Czyli swoich teoriach i czy ladnie przed kamera wyglafay? ![]()
On wcale taki nie jest! ![]()
Moim zdaniem z całym szacunkiem do birbanta, ale Jacek Bartosiak (oczywiście też czasem może się mylić - oczywiście. Parę razy przyznawał, że myślał, że Amerykanie to inaczej rozegrają nieco), ale JB zwraca na geografię i parametry techniczne wojsk dużo większą uwagę.
Tzn. On gra z Amerykanami w gry wojenne (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć, że nie chodzi o Call of Duty itp xd)
Po szkole? Z tytułem naukowym? To właśnie oni najłatwiej mogą historię wypaczać, bo wiedzą coś więcej niż szaraczek ;(
To nie zależy od tytułów, raczej od opcji politycznej, której sprzyjają. Każdy fakt historyczny można różnie zinterpretować, przedstawić w różnym świetle.
Dowbor-Muśnicki to wzór dla Polaka? Szkoły noszą jego imię, w mojej okolicy ma swoje muzeum, a Mieszkańcy wsi, w której mieszkał twierdzą, że jak sobie popił, to strzelał do “swoich” chłopów. Dobry pan!
Gry jakie by nie byly zawsze maja swoje ograniczenia.
Wyróżni ktoś odpowiedź na pytanie z tematu? 107 postów to sporo a ja chcę znać tylko tę odpowiedź.