"Dlaczego super bogate kraje muzułmańskie ( Arabia Saudyjska, Iran, Kuwejt, Bahraj) NIE PRZYJMUJĄ ANI JEDNEGO UCHODŹCY wyznania islamskiego?"

Nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam, ale szanujmy swój czas… Po co pisać zagadkami jakbyś jeszcze 15 lat nie skończył jak możesz mi je po prostu zapodać …

1 polubienie

Ja się nie obrażam a słowo ułomek było mocno w cudzysłowie, tak jak moje pytanie. Zajrzę na pewno do następnego Twojego filmiku i obejrze:) może ten historyczny głupek się czegoś od cb dowie sensowengo Miszczu :grin:

1 polubienie

Zapodałeś już (nie)raz jego filmiki. Masz to w swej historii. Nie chce być teray jakođ tajemnicza z cođ od razu odpowiem że nie pamiętam na ten moment tego kanału. Sorki klawiatura fiksuje spadam :slight_smile:

1 polubienie

Po prostu wiem jaką mapę ma na myśli @collins02 :grin:

2 polubienia

Tylko by uniknac nieporozumien…Nie pisalem do Ciebie a propos mapy :slightly_smiling_face:
Zreszta nie czytam dalej takich watkow,tym bardziej po ostatniej odpowiedzi… Sa granice :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Ja tym bardziej nie wiedziałem xd

Sorry, ale piszesz, mi że mapy nie widziałem wcześniej, a potem twój wątek bardziej zachaczał o historię niż geografię … A mapa to sama geografia…

A poza tym znowu jak typowe dziecko (nie obraź się, ale u wszystkich mnie to wk*****) piszesz zagadkami, aby tylko oddalić się od tematu skoro wiedziałeś, że ja piszę jedynie z sensem …

EDIT: Po prostu wkurza mnie takie podważanie czyjegoś autorytetu (manipulacyjne i nic więcej) bez podawania od razu konkretów … I pomyśleć, że to Mnie ludzie uważają, za kogoś kto myśli o sobie “Alfa i Omega” skoro staram się pisać co i jak, a nie innych, którzy uciekają od odpowiedzi, albo próbują “kogoś zmieszać z błotem” bez zapodania argumentu od razu…

Tym bardziej irytuje Mnie dziecinada, że ktoś kto jeszcze niczego konkretnego nie napisał od razu dostaje lajki xd

Wiem kolego, odpowiadałem do @anon52897632

1 polubienie

Maciejka masz rację nie znam się na historii ale gdy miałam historię w szkole ( średniej) odpowiedzialna byłam za dostarczenie przez te wszystkie lata odpowiedniej mapy :slight_smile: . Na każdej lekcji Pani tego wymagała.

1 polubienie

Staję tu w obronie młodego kolegi @anon52897632
Chłopak wielokrotnie zaprasza do dyskusji, co raczej nie spotyka się z wielkim odzewem.
Nikogo do tej pory tym nie obrażał. Widzę, że szuka swego światopoglądu i wiedzy. Czy to jest złe?
Nawet, gdy błądzi, co przy szukaniu jest normalne, nie deprymujmy go. Odpowiadajmy merytorycznie, albo w ogóle nie odpowiadajmy. Maciejka ma ciekawe zainteresowania, wiem o tym, bo osobiście zadaje mi dużo pytań, na które trzeba długo odpowiadać. Nie zawsze daję radę tym jego pytaniom, ale mam do niego szacunek i sympatię, za te zainteresowania.
Uważam, że ta “burza” powyżej nie była potrzebna i że to już przeszłość.

@humoreska oceniasz niesprawiedliwie maciejka, bo ja z autopsji wiem, że on naprawdę się interesuje i wgłębia w te tematy. Odczuwam to na własnej skórze poprzez priw.
A wczoraj oberwał za ten głód wiedzy. I to na zasadzie; - huzia na Józia.
I tu nie chodzi o to, czy rację miał, czy nie miał.

3 polubienia

Tak sobie czytam, nie komentuję , ale

Po czym poznajesz prawdziwego historyka?

4 polubienia

Dodam, @birbant, ze kolega @anon52897632 wiedze spora posiada, ale nieco nieuporzadkowana. Zamiast hejtowac nalezaloby pomoc ten chaos opanowac.

2 polubienia

Tak.

@collins02 Turcja przyjęła uchodźców tylko z powodu funduszy z UE. Nie tyle ich przyjęła co u siebie zatrzymała. Los uchodźców w Turcji jest raczej marny…

1 polubienie

Przecież to oczywiste, że się xxxmaciejkaxxx interesuje to przecież widać, słychać i czuć, a mój wtręt był podyktowany zupełnie innymi motywami. I tu wcale nie chodzi o żadną historię.

Po szkole i przede wszystkim z tytułem naukowym.

Dajmy temu już spokój i niech nasze życie toczy się dalej. :blush:

2 polubienia

Zgadza sie ale dzieki temu,moga sobie grac tą kartą i ubierac sie w szatki patriotyczno-humanitarno-islamskie,w zaleznosci od potrzeb.
Co zresztą robią od początku.

To zle podejrzewasz.
Poczytaj czy posluchaj kogos madrego jak tworzono Armie Andersa i kto tam byl.
I o tym jaki mialo to wplyw na propagande radziecka zwiazana z Katyniem, dlaczego ewkuacji tej armii towarzyszyly dzieci i kobiety?
I co kombinowal pozniej Stalin zezwalajac na stworzenie Armii Berlinga.
Ale to jest temat na troche wiecej niz Twoj jutubowy idol jest w stanie ogarnac.

2 polubienia

Przyczyną tego nieuporządkowania wiedzy jest to, że ciągle nie mam czasu :confused: Ale zdaję sobie z tego sprawę :slight_smile:

1 polubienie