Nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam, ale szanujmy swój czas… Po co pisać zagadkami jakbyś jeszcze 15 lat nie skończył jak możesz mi je po prostu zapodać …
Ja się nie obrażam a słowo ułomek było mocno w cudzysłowie, tak jak moje pytanie. Zajrzę na pewno do następnego Twojego filmiku i obejrze:) może ten historyczny głupek się czegoś od cb dowie sensowengo Miszczu
Zapodałeś już (nie)raz jego filmiki. Masz to w swej historii. Nie chce być teray jakođ tajemnicza z cođ od razu odpowiem że nie pamiętam na ten moment tego kanału. Sorki klawiatura fiksuje spadam
Po prostu wiem jaką mapę ma na myśli @collins02
Tylko by uniknac nieporozumien…Nie pisalem do Ciebie a propos mapy
Zreszta nie czytam dalej takich watkow,tym bardziej po ostatniej odpowiedzi… Sa granice
Ja tym bardziej nie wiedziałem xd
Sorry, ale piszesz, mi że mapy nie widziałem wcześniej, a potem twój wątek bardziej zachaczał o historię niż geografię … A mapa to sama geografia…
A poza tym znowu jak typowe dziecko (nie obraź się, ale u wszystkich mnie to wk*****) piszesz zagadkami, aby tylko oddalić się od tematu skoro wiedziałeś, że ja piszę jedynie z sensem …
EDIT: Po prostu wkurza mnie takie podważanie czyjegoś autorytetu (manipulacyjne i nic więcej) bez podawania od razu konkretów … I pomyśleć, że to Mnie ludzie uważają, za kogoś kto myśli o sobie “Alfa i Omega” skoro staram się pisać co i jak, a nie innych, którzy uciekają od odpowiedzi, albo próbują “kogoś zmieszać z błotem” bez zapodania argumentu od razu…
Tym bardziej irytuje Mnie dziecinada, że ktoś kto jeszcze niczego konkretnego nie napisał od razu dostaje lajki xd
Wiem kolego, odpowiadałem do @anon52897632
Maciejka masz rację nie znam się na historii ale gdy miałam historię w szkole ( średniej) odpowiedzialna byłam za dostarczenie przez te wszystkie lata odpowiedniej mapy . Na każdej lekcji Pani tego wymagała.
Staję tu w obronie młodego kolegi @anon52897632
Chłopak wielokrotnie zaprasza do dyskusji, co raczej nie spotyka się z wielkim odzewem.
Nikogo do tej pory tym nie obrażał. Widzę, że szuka swego światopoglądu i wiedzy. Czy to jest złe?
Nawet, gdy błądzi, co przy szukaniu jest normalne, nie deprymujmy go. Odpowiadajmy merytorycznie, albo w ogóle nie odpowiadajmy. Maciejka ma ciekawe zainteresowania, wiem o tym, bo osobiście zadaje mi dużo pytań, na które trzeba długo odpowiadać. Nie zawsze daję radę tym jego pytaniom, ale mam do niego szacunek i sympatię, za te zainteresowania.
Uważam, że ta “burza” powyżej nie była potrzebna i że to już przeszłość.
@humoreska oceniasz niesprawiedliwie maciejka, bo ja z autopsji wiem, że on naprawdę się interesuje i wgłębia w te tematy. Odczuwam to na własnej skórze poprzez priw.
A wczoraj oberwał za ten głód wiedzy. I to na zasadzie; - huzia na Józia.
I tu nie chodzi o to, czy rację miał, czy nie miał.
Tak sobie czytam, nie komentuję , ale
Po czym poznajesz prawdziwego historyka?
Dodam, @birbant, ze kolega @anon52897632 wiedze spora posiada, ale nieco nieuporzadkowana. Zamiast hejtowac nalezaloby pomoc ten chaos opanowac.
Tak.
@collins02 Turcja przyjęła uchodźców tylko z powodu funduszy z UE. Nie tyle ich przyjęła co u siebie zatrzymała. Los uchodźców w Turcji jest raczej marny…
Przecież to oczywiste, że się xxxmaciejkaxxx interesuje to przecież widać, słychać i czuć, a mój wtręt był podyktowany zupełnie innymi motywami. I tu wcale nie chodzi o żadną historię.
Po szkole i przede wszystkim z tytułem naukowym.
Dajmy temu już spokój i niech nasze życie toczy się dalej.
Zgadza sie ale dzieki temu,moga sobie grac tą kartą i ubierac sie w szatki patriotyczno-humanitarno-islamskie,w zaleznosci od potrzeb.
Co zresztą robią od początku.
To zle podejrzewasz.
Poczytaj czy posluchaj kogos madrego jak tworzono Armie Andersa i kto tam byl.
I o tym jaki mialo to wplyw na propagande radziecka zwiazana z Katyniem, dlaczego ewkuacji tej armii towarzyszyly dzieci i kobiety?
I co kombinowal pozniej Stalin zezwalajac na stworzenie Armii Berlinga.
Ale to jest temat na troche wiecej niz Twoj jutubowy idol jest w stanie ogarnac.
Przyczyną tego nieuporządkowania wiedzy jest to, że ciągle nie mam czasu Ale zdaję sobie z tego sprawę