Wychodzi na to, że żyjemy tu w symbiozie ![]()
W takich sytuacjach przydaje sie pamięć nie tylko do twarzy ale również innych częsci ciała ![]()
Kiedy ja pamięci do innych części ciała też nie mam. Nawet nie pamiętam, jakie kto ma uszy ![]()
Co do pamięci, to ciekawa jest sprawa tłumaczenia frazy “na pamięć” na poszczególne języki. Z grubsza można powiedzieć, że są języki pamięciowe - czyli na pamięć jak na przykład polski (na pamięć to na pamięć), włoski (a memoria) czy hiszpański (de memoria), oraz na sercowe angielski (by heart), francuski (par coeur). Ale są jeszcze inne (głowowe) czyli coś do wkładamy do głowy jak na przykład łotewski (no galvas).
Różnie ta pamięć jest pojmowana. Niektórzy pamiętają uszami, inni oczami a Łotysze głową ![]()
W lipcu pyknie 10 lat, jak jestem na Pytamy. Ale są tu tacy, którzy dużo wcześniej znaleźli się na tem forum.
Jeden to znany sadysta pantropowy.
A inny, to zemstowiec rebusowy. ![]()
Też usiłuję wybyć z innego forum. Sądzę, że z tego samego, z którego niektórzy z Was tu przybyli.
Uczę się “Pytamy”. Przypatruję się i rozglądam. Jestem trochę onieśmielona.
Witam
Się nie onieśmielaj, tylko pisz. Odpiszemy. Nie krzywdzimy. Nawet nie pytamy skąd przyszłaś - zechcesz, to sama napiszesz, a nie zechcesz, to nie musisz. Pełna kulturka ![]()
Ja to jestem niesamowicie ciekawy skąd…!
Z Panią joko się znamy. ![]()
Skoro się znamy, to możesz być tylko z jednego miejsca, bo ja tylko na jednym forum byłam, a nick mam prawie identyczny, żeby mnie można było odnaleźć.
A z jednej takiej internetowej odchłani, która bliska była memu sercu ale staje się czarną dziurą pochłaniającą wszystko co się napisze.
Ta otchłań, gdzie się kawę pije jest tu wszystkim znana, tak, że ten… ![]()
Ja nick mam totalnie zmieniony bo mnie taka fantazja naszła ale dziś planuję zjeść trzy pączki do kawy. Dodam też, że nie potrafię smażyć kotletów.
No nie mów, że to Ty… Serio???
![]()
Jeśli liczyłaś na mą bystrość, to znam tylko jedną osobę z tamtego fvorum, co nie umie tych kotletów ![]()
Tak to ja.
Miała być reaktywacja ale wyszło jakoś inaczej.
Przepraszam ale nie ogarniam do końca co jak działa. Uczę się poruszania w tym miejscu.
Bystrzacha jesteś, więc ogarniesz błyskawicznie ![]()
To forum jesli chodzi o poruszanie sie to jest zmienne
Korzysta z oprogramowania otwartego. Wiec czasem bywa, że wydaje sie cos wiesz?
Sposób rozmów może się wydawac chaotyczny, ale im nie jest. A ze ma to logike kocich ścieżek?
Brawo Ty!