Aszka,powiedzmy sobie szczerze i glosno.To nic innego jak polityka.Ludzie bardziej powsciagliwi wobec pisu i sfer rzadzacych nigdy tu nie przyjda.Przegadalismy juz dosyc na ten temat na starym forum…
Tylko polityka moze dzielic ludzi w tak jaskrawy sposob.
Bardzo mi szkoda ze nie ma tu brzyduli,Wielkiego Szu i przede wszystkim,ChetanWakan Mani…Ale doskonale ich rozumiem.Dla wielu sa pewne nieprzekraczalne granice i trzeba to uszanowac.
Dla mnie to nie ma sensu, żeby polityka poróżniła mnie, z kimś kogo lubię.
Nie ma takiej opcji!
A na forum są jeszcze inne tematy do dyskusji i nie trzeba wchodzić w te polityczne, nigdy tego nie zrozumiem.
Nie przeczytałem Waszych odpowiedzi, bo mi się nie chciało.
Odpowiadam bezpośrednio na pytanie autora:
Bo tu znalazłem ludzi ze starego forum.
Dodam do tego, że potrafię dyskutować tu z ludźmi, których miałem na czarnej liście w starym Pytamy…
Szczery musiał, bo to szefu :))))
I tego właśnie też nie rozumiem Bocca …
Poza tym dla mnie CL zupełnie nie istniało, uwierzysz ?
Może dlatego, że jakoś zręcznie zawsze potrafiłam wybrnąć przed atakami ?
Bo ja wiem…? Nie znoszę kłótni, nie odnajduję się w nich…
Chcę wierzyć, że poradzimy sobie. Nawet bez CL i uprzedzeń jakoś :))
Moja CL zawsze była pusta najpierw z racji tego, że byłam modem i musiałam wszystko obserwować, a potem nie odczuwałam takiej potrzeby.
Nie lubię kłótni, a jeżeli ktoś mnie drażni to go nie zaczepiam i daję spokój.
Jeszcze wiem, że niektórym nie podoba się, że tutaj będzie zamknięte forum dla pewnej grupy ludzi i będziemy się kisili we własnym sosie. Zobaczymy, bo jak na razie wydaje mi się, że jest ok.
Póki co, jest bardzo ok. i myślę, że będzie jeszcze lepiej kiedy nasze ludki kochane zaczną się tu logować po padaczce Bo na razie, taka zmiana, to dla niektórych szokiem jest!
A wiem coś o tym, bo też po paru latach opuściłam pewne forum, które zostało bezwzględnie skasowane, więc zahartowana już jestem
Dla mnie też, ale znam kilka rodzin skłóconych przez różnice w poglądach politycznych ;(
Potrafię lubić ludzi bez względu na ich światopogląd. Byle nie nawoływali do krucjat. Nie znoszę fanatyzmu.
Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania.
Nie ma tu multikontowców.
Znaczy są…niestety, ale bez swych dodatkowych kont
Jak widzisz,jestem tutaj.Mimo iz BARDZO DELIKATNIE rzecz ujmujac,nie jest mi tu po drodze chyba z nikim kto do spraw politycznych przywizauje wage.Wrecz przeciwnie!I zdaje sobie sprawe ze predzej czy pozniej to wybuchnie.
Niemniej bylbym wyznawca bardzo jednowymiarowego swiata gdyby mialo to decydowac o kolejnych krokach,o kontaktach…I uwazam ze bardzo zle bym sie czul gdybym pewien “srodek ciezkosci”,pod wplywem emocji,przesunal kiedys w te politykierskie rejony.
Brzydze sie propaganda forumowa jaka juz daje tu o sobie znac i dlatego bardzo dobrze rozumiem tych ktorzy tu nie wchodza.
Sam jednak podjalem inna decyzje bo nigdy nie pozwole aby parapolityczny rynsztok,propaganda lub czyjes chamskie wyzwiska,psuly mi zabawe i rzutowaly na to co uwazam za wazniejsze.A przede wszystkim ,przyjemne.Kontakty miedzyludzkie,szczegolnie dla emigranta,sa wazniejsze od legitymacji partyjnej.
Aszka,tak moze byc tylko i wylacznie wtedy gdy unikasz tematu.Kiedy powsciagniesz emocje,i kiedy nie powiesz tego co myslisz.Kiedy uznasz ze nie warto.
Jesli jednak zajmiesz stanowisko,predzej czy pozniej cos Cie dotknie.
Sa tutaj ludzie ktorzy podobnie zreszta jak na nieistniejacym forum.wp,funkcjonuja jedynie wowczas gdy uda im sie zebrac grono kilku do kilkunastu klakierow…
Druga strona tez tak robila i nie o to chodzi aby wskazywac kto ma wieksze"zaslugi" na tym polu.
Chodzi o sam mechanizm.Zobaczysz predzej czy pozniej…
Juz nawet przy okazji tego toretyzowania,nie odpowiedzialas mi a uzytkowniczce z ktora sie lepiej w temacie rozumiesz…
To nie jest zaden zarzut ale wskazowka ze tak to dziala…
Ukrycie kategorii jest banalnie proste i ci, którzy nie chcą czytać np. o polityce, nie muszą tego robić.
Ja się mogę różnić polityką, ale staram się tego nie przenosić na inne pola.
W pewnym momencie CL dawała wytchnienie od spamu i botów.
Jednorodność nigdy nie jest dobra… nawet o politykę lepiej się spierać niż jak wszyscy klaszczą
Jak ktoś nie lubi kłótni, to powinien lubić CL, bo ona oddziela osoby antagonistyczne. Byłem na Pytamy tylko dlatego, że wprowadzono CL, bo bez niej było nie do wytrzymania. CL zamykała szczekające i plujące jadaczki.
Zawsze możesz zastosować “Ignoruj” dla użytkownika. @harmonik . To też CL, tylko działa trochę inaczej.