Dlaczego tyle samorządów wybrało ciemność zamiast tęczę?

A to geje się tym symbolem jednają z Bogiem czy jak to jest ? Bo szczerze nie znam rodowodu symbolu tęczy związanego z homoseksualizmem ?

Co do biblii to oczywiście wiem, że tęcza miała się pojawiać dopiero po potopie

1 polubienie

No i bardzo słusznie, środowisko lgbt jak i wszystkich lewackich fanatyków

A o co mu chodzi ?

Aha i dlatego chrześcijaninowi ma nie przeszkadzać tęcza która wieszana jest prowokacyjnie czy beszczeszczaca obiekty historyczne xd

Raczej chyba tylko do kamery, żeby nie wyjść na głupków i ciemnotę hehe :wink:

Zupełnie nie o to mi chodziło w moim poście.

1 polubienie

W sumie tak myślałem ale chciałem pod coś podpiąć moja wypowiedź xd

Bo kiedyś tak było, ale … Ale niektórym się coś w głowach powrzewracało … :confused:

To obowiazuje tzw. prawo wybrzeza - czyli zakaz zabudowy brzegu morza do ilus tam metrow od linii przyplywu (podobnie jest w Portugaliil) budynki, ktore powstaly czesniej dopoki sie nie rozlecą stac moga, mozna je remontowac, ale nie przebudowywac lub rozbudowywac. I w ogole tu dostac zezwolenie na budowe, nawet w strefie odległej od morza, czy w gorach jest bardzo ciezko - zabodowywano co sie dalo nie patrzac na ekologie. Dzialki kiedys bedace bezwartosciowymi polami kosztowały zawrotne ceny.
Do dzis kazda dzialka 2 - 3 tys. metrów, nieuzbrojona, ake z pozwoleniem na zabudowe i względnie blisko morza to kilka milionow euro. Tyle, ze takich dzialek juz prawie nie ma.

2 polubienia

Masakra … Ja się nawet nie znam na dbaniu o ekologie podczas budowania się w Polsce, a co dopiero w innych krajach …

A u was w Hiszpanii to dużo gorzej z ochroną ekologiczną ?

1 polubienie

Na zachodzie są parady równości, gdzie homoseksualiści przyjeżdzają z innych miast i tak do miasta, które liczy powiedzmy 300 tysięcy ludzi potrafi zjechać się ponad milion homoseksualistów … Także problem wcale nie jest taki mały jak się z pozoru wydaje … :confused:

Bylo bardzo zle, w tej chwili ratuja co moga.
W kazdym razie trzy razy sie zastanowia zanim cos zniszcza, a dzialania zeby choc troche tej przyrodzie dac pozyc sa coraz powszechniejsze. Choc raczej uzywa sie slowa gospodarka zrownowazona niz ekologia.

2 polubienia

Gospodarka zrównoważona to chyba w całej UE, a przede wszystkim na Zachodzie …

A jak myślisz (bo tam żyjesz) ? Czemu było aż tak źle ? Wiem, że Hiszpania to górzysto-wyżynny kraj … Portugalia zresztą co najmniej w połowie też …

Gorzysto-wyzynnosc nie ma nic do bezmyslnego niszczenia srodowiska.

1 polubienie

A czym ta bezmyślne niszczenie środowiska było spowodowane ?

Wlasnie bezmyslnoscia.

2 polubienia

Myślałem, że np głównie cięciem kosztów, albo eksploatacją przez światowe koncerny czy jeszcze coś innego :confused:

Brzytwa Ockhama kolego, najprostsze rozwiazanie zwykle jest tym wlasciwym.
Jakie koszty czy koncerny?
Hiszpania to nie Amazonia.
Choc i tam bym szukala raczej chciwosci ludzkiej niz miedzynarodowych spiskow. O swiadomym dzialaniu moznaby mowic w przypadku Afryki czy chinskiego rzadu.

2 polubienia

Kiedyś pisałaś, że macie pewne obszary przypominające marsa czy jakoś tak (już w tej chwili nie pamiętam) z czasów II Wojny związanych z Niemcami i tak się skojarzyło …

To zupelnie inna historia - w czasie II wojny swiatowej Franco sie oplacal Hitlerowi za to, ze pomogl mu w czasie wojny domowej i rowniez za zgode na neutralnosc Hiszpanii surowcami. Chociaz okoloce Rio Tinto te marsjanskie to historia siega czasow chyba prehistorycznych

Zreszta przemysl wydobywczy zostal prawie wygaszony w Hiszpanii, podobnie jak w Wielkiej Brytani ze wzgledu na nieoplacalnosc. Zostalo kilka kopalni wegla w Asturii, ale tam wydobywaja wegiel antracytowy, nie opalowy.

2 polubienia