A to geje się tym symbolem jednają z Bogiem czy jak to jest ? Bo szczerze nie znam rodowodu symbolu tęczy związanego z homoseksualizmem ?
Co do biblii to oczywiście wiem, że tęcza miała się pojawiać dopiero po potopie
A to geje się tym symbolem jednają z Bogiem czy jak to jest ? Bo szczerze nie znam rodowodu symbolu tęczy związanego z homoseksualizmem ?
Co do biblii to oczywiście wiem, że tęcza miała się pojawiać dopiero po potopie
No i bardzo słusznie, środowisko lgbt jak i wszystkich lewackich fanatyków
A o co mu chodzi ?
Aha i dlatego chrześcijaninowi ma nie przeszkadzać tęcza która wieszana jest prowokacyjnie czy beszczeszczaca obiekty historyczne xd
Raczej chyba tylko do kamery, żeby nie wyjść na głupków i ciemnotę hehe
Zupełnie nie o to mi chodziło w moim poście.
W sumie tak myślałem ale chciałem pod coś podpiąć moja wypowiedź xd
Bo kiedyś tak było, ale … Ale niektórym się coś w głowach powrzewracało …
To obowiazuje tzw. prawo wybrzeza - czyli zakaz zabudowy brzegu morza do ilus tam metrow od linii przyplywu (podobnie jest w Portugaliil) budynki, ktore powstaly czesniej dopoki sie nie rozlecą stac moga, mozna je remontowac, ale nie przebudowywac lub rozbudowywac. I w ogole tu dostac zezwolenie na budowe, nawet w strefie odległej od morza, czy w gorach jest bardzo ciezko - zabodowywano co sie dalo nie patrzac na ekologie. Dzialki kiedys bedace bezwartosciowymi polami kosztowały zawrotne ceny.
Do dzis kazda dzialka 2 - 3 tys. metrów, nieuzbrojona, ake z pozwoleniem na zabudowe i względnie blisko morza to kilka milionow euro. Tyle, ze takich dzialek juz prawie nie ma.
Masakra … Ja się nawet nie znam na dbaniu o ekologie podczas budowania się w Polsce, a co dopiero w innych krajach …
A u was w Hiszpanii to dużo gorzej z ochroną ekologiczną ?
Na zachodzie są parady równości, gdzie homoseksualiści przyjeżdzają z innych miast i tak do miasta, które liczy powiedzmy 300 tysięcy ludzi potrafi zjechać się ponad milion homoseksualistów … Także problem wcale nie jest taki mały jak się z pozoru wydaje …
Bylo bardzo zle, w tej chwili ratuja co moga.
W kazdym razie trzy razy sie zastanowia zanim cos zniszcza, a dzialania zeby choc troche tej przyrodzie dac pozyc sa coraz powszechniejsze. Choc raczej uzywa sie slowa gospodarka zrownowazona niz ekologia.
Gospodarka zrównoważona to chyba w całej UE, a przede wszystkim na Zachodzie …
A jak myślisz (bo tam żyjesz) ? Czemu było aż tak źle ? Wiem, że Hiszpania to górzysto-wyżynny kraj … Portugalia zresztą co najmniej w połowie też …
Gorzysto-wyzynnosc nie ma nic do bezmyslnego niszczenia srodowiska.
A czym ta bezmyślne niszczenie środowiska było spowodowane ?
Wlasnie bezmyslnoscia.
Myślałem, że np głównie cięciem kosztów, albo eksploatacją przez światowe koncerny czy jeszcze coś innego
Brzytwa Ockhama kolego, najprostsze rozwiazanie zwykle jest tym wlasciwym.
Jakie koszty czy koncerny?
Hiszpania to nie Amazonia.
Choc i tam bym szukala raczej chciwosci ludzkiej niz miedzynarodowych spiskow. O swiadomym dzialaniu moznaby mowic w przypadku Afryki czy chinskiego rzadu.
Kiedyś pisałaś, że macie pewne obszary przypominające marsa czy jakoś tak (już w tej chwili nie pamiętam) z czasów II Wojny związanych z Niemcami i tak się skojarzyło …
To zupelnie inna historia - w czasie II wojny swiatowej Franco sie oplacal Hitlerowi za to, ze pomogl mu w czasie wojny domowej i rowniez za zgode na neutralnosc Hiszpanii surowcami. Chociaz okoloce Rio Tinto te marsjanskie to historia siega czasow chyba prehistorycznych
Zreszta przemysl wydobywczy zostal prawie wygaszony w Hiszpanii, podobnie jak w Wielkiej Brytani ze wzgledu na nieoplacalnosc. Zostalo kilka kopalni wegla w Asturii, ale tam wydobywaja wegiel antracytowy, nie opalowy.