No tak. O LGBT. Problem nie zniknął w Polsce.
takie mendy jak ten radny na wolnosci chodza.
ale na pocieszenie? u mnie tez powstalo jakies kolko rozancowe, ktoremu wymuslilo sie oderwanie od metropolii czyli Elche. tylko dlatego, ze jeden z prowodyrow nie zostal wybrany na radnego w miescie. czepiaja sie wszystkiego, a wydmy by najchetniej zabetonowali. steruja tym wlasciciele terenow, ktorych zgodnie z nowym prawem nie mozna zabudowac, wiec z perspektywy milionow za dzialke zrobilo sie zero, a centrala czyli ta sierota burmistrz Elche tego pilnuje. no niestety ofermowata sztuka na alkada sie trafila, zamiast tupnac bawi sie w dobre wychowanie.
a tutejsi nie moga zrozumiec, ze plaza to sezon trzy miesiace w roku, a utrzymac wioche w dobrym stanie trzeba caly rok. i skad na to pieniadze? zniesmaczona jestem, dzis bylo spotkanie zwolane przez FB, przyszlo moze ze dwadziescia osob, bredzili jak Piekarski na mekach, w koncu poszlam na piwo, wiecej pozytku…
Nie wystarczy. Co na przyklad z emeryturą po lepiej zarabiającym partnerze? Żona może po mężu. A podatek też inny przy dziedziczeniu zapewne…
Z emerytura?
Najzabawniej w Hiszpanii jest z rozwodnikami. Dziala to w ukladzie bez wzgledu na plec. Jak umiera jedna ze stron, a jest po rozwodzie? To ewentualna emeryture dzieli sie proporcjonalnie miedzy byle i aktualne. W zaleznosci od stazu.
Jest to o tyle istotne, ze wiele kobiet nigdy nie pracowalo, po rozwodach zyja z alimentow od eks.
Tak, ze rozwodnik to kiepski material na rynku matrymonialnym.
To ci heca
nie podobają mi się, ale też szum wokół homoseksualistów też nie, bo robi więcej szkód niż pożytku (tak przynajmniej uważąją znani mi geje).
Jednak KE nie powinna interweniować w to, kto dostanie pieniądze, zwłaszcza te fundusze celowe; byle były zgodnie z celem rozdysponowane.
sami sobie podpilowali galaz, na ktorej siedzieli - jest okreslony regulamin przyznawania grantow, nie spelniasz warunkow to pozniej nie placz…
@gra nie wiem kto robi wiecej szumu wokol gejow? oni sami, czy ci tworzacy strefy?
a Ziobro cos sie miota ostatnio - czyzby podpadl u prezesa?
Oczywisty szantaż unijny i bezczelne ingerowanie w autonomie a nawet niepodleglosc i prawo do samostanowienia.
Ty masz prawo do strefy wolnej od tej gwiedzi.
Ale UE ma prawo do rozporzadzania swoją kasą.
Tak to jest jak sie wplątujesz w cos czego"ewolucji" nie jestes w stanie przewidzieć.
Kto? Politycy. I to i z jednej, jak i z drugiej strony.
Oczywiście, że tak.Chodiło mi o to, że jeśli dotacja unijna jest celowa, np na budowę dróg, to chyba nie Unia decyduje, jakie odcinki dróg mają/mogą być budowane/remontowane. Ale na tym to ja się zupełnie nie znam, więc może nie mam racji
No w kazdym razie,powinnaś miec rację.
a tęcza to oznaka https://wyborcza.pl/1,75400,16949678,Siedem_rzeczy__ktorych_nie_wiesz_o_teczy.html
te dotacje to sa stosunkowo niewysokie - do 25 tysiecy euro na gmine, cel glowny to wszelkiego dzialania integracyjne z UE - moze byc to dofinansowanie do lokalnego muzeum, przedsiewziecia typu minifestiwal z uczestnictwem innych nacji, inne przedsiewziecie kulturowe - nawet jak to teraz modne sie zrobilo rekonstrukcje historyczna. nie ma wiele wspolnego z budowa drog, kopaniem kanalow itp. zajeciami.
dokladnie chodzi o to
Partnerstwo miast wspiera projekty współpracy pomiędzy samorządami, mające na celu mobilizowanie obywateli na poziomie lokalnym i unijnym do angażowania się społecznego, politycznego oraz wolontariatu, zgodnie z celami programu „Europa dla obywateli”. Kilkudniowe (do 21 dni) spotkania obywateli i przedstawicieli współpracujących samorządów charakteryzują się szerokim zasięgiem (dotyczy to także mniejszych projektów) i różnorodnością prowadzonych działań. Szczególne znaczenie mają w tym kontekście debaty obywateli na tematy związane z konkretnymi kwestiami z europejskiej agendy politycznej.
edit, pomimo angielskich napisow po kliknieciu pokazuje sie tekst po polsku.
jedna z zasad to zasada niedochodowosci.
jesli strefy wolne od LGBT nie znalazly partnera to po prostu wojtowie i paru krewnych i znajomych krolika nie zrobi sobie wycieczki czy nie naje sie przyjmujac gosci u siebie wykorzystujac dofinansowanie.
Dla chrześcijan tęcza jest symbolem pojednania Boga z ludźmi, po potopie. Pytanie; ilu katolików o tym wie?
A mnie się marzy strefa wolna od PiSu, Taka na ponad 360000 km2. Od Bałtyku po Tatry, od Bugu do Odry i Nysy.
A dodatkowo jeszcze marzy mi się strefa wolna od głupoty. Gdziekolwiek na Ziemi.
No i bardzo dobrze!
Trzeba zabrać innym, by wesprzeć swoich.
Nie wiem na ile słusznie (może być podobnie jak w rozumowaniu feministek), ale często krytykuje się środkowisko LGBT za hipokryzje …
Mnie tam zastanawia co z tego mają PiSiory i to wsytuacji, gdy gorączkowo będą potrzebować pieniędzy …
Dla nich starczy…