Dlaczego tyle samorządów wybrało ciemność zamiast tęczę?

No tak. O LGBT. Problem nie zniknął w Polsce.

takie mendy jak ten radny na wolnosci chodza.
ale na pocieszenie? u mnie tez powstalo jakies kolko rozancowe, ktoremu wymuslilo sie oderwanie od metropolii czyli Elche. tylko dlatego, ze jeden z prowodyrow nie zostal wybrany na radnego w miescie. czepiaja sie wszystkiego, a wydmy by najchetniej zabetonowali. steruja tym wlasciciele terenow, ktorych zgodnie z nowym prawem nie mozna zabudowac, wiec z perspektywy milionow za dzialke zrobilo sie zero, a centrala czyli ta sierota burmistrz Elche tego pilnuje. no niestety ofermowata sztuka na alkada sie trafila, zamiast tupnac bawi sie w dobre wychowanie.
a tutejsi nie moga zrozumiec, ze plaza to sezon trzy miesiace w roku, a utrzymac wioche w dobrym stanie trzeba caly rok. i skad na to pieniadze? zniesmaczona jestem, dzis bylo spotkanie zwolane przez FB, przyszlo moze ze dwadziescia osob, bredzili jak Piekarski na mekach, w koncu poszlam na piwo, wiecej pozytku…

2 polubienia

Nie wystarczy. Co na przyklad z emeryturą po lepiej zarabiającym partnerze? Żona może po mężu. A podatek też inny przy dziedziczeniu zapewne…

2 polubienia

Z emerytura?
Najzabawniej w Hiszpanii jest z rozwodnikami. Dziala to w ukladzie bez wzgledu na plec. Jak umiera jedna ze stron, a jest po rozwodzie? To ewentualna emeryture dzieli sie proporcjonalnie miedzy byle i aktualne. W zaleznosci od stazu.
Jest to o tyle istotne, ze wiele kobiet nigdy nie pracowalo, po rozwodach zyja z alimentow od eks.
Tak, ze rozwodnik to kiepski material na rynku matrymonialnym. :joy::joy::joy:

1 polubienie

To ci heca

2 polubienia

nie podobają mi się, ale też szum wokół homoseksualistów też nie, bo robi więcej szkód niż pożytku (tak przynajmniej uważąją znani mi geje).
Jednak KE nie powinna interweniować w to, kto dostanie pieniądze, zwłaszcza te fundusze celowe; byle były zgodnie z celem rozdysponowane.

1 polubienie

sami sobie podpilowali galaz, na ktorej siedzieli - jest okreslony regulamin przyznawania grantow, nie spelniasz warunkow to pozniej nie placz…
@gra nie wiem kto robi wiecej szumu wokol gejow? oni sami, czy ci tworzacy strefy?
a Ziobro cos sie miota ostatnio - czyzby podpadl u prezesa?

2 polubienia

Oczywisty szantaż unijny i bezczelne ingerowanie w autonomie a nawet niepodleglosc i prawo do samostanowienia.
Ty masz prawo do strefy wolnej od tej gwiedzi.
Ale UE ma prawo do rozporzadzania swoją kasą.
Tak to jest jak sie wplątujesz w cos czego"ewolucji" nie jestes w stanie przewidzieć.

Kto? Politycy. I to i z jednej, jak i z drugiej strony.

1 polubienie

Oczywiście, że tak.Chodiło mi o to, że jeśli dotacja unijna jest celowa, np na budowę dróg, to chyba nie Unia decyduje, jakie odcinki dróg mają/mogą być budowane/remontowane. Ale na tym to ja się zupełnie nie znam, więc może nie mam racji :frowning:

2 polubienia

No w kazdym razie,powinnaś miec rację.

1 polubienie

a tęcza to oznaka https://wyborcza.pl/1,75400,16949678,Siedem_rzeczy__ktorych_nie_wiesz_o_teczy.html

1 polubienie

te dotacje to sa stosunkowo niewysokie - do 25 tysiecy euro na gmine, cel glowny to wszelkiego dzialania integracyjne z UE - moze byc to dofinansowanie do lokalnego muzeum, przedsiewziecia typu minifestiwal z uczestnictwem innych nacji, inne przedsiewziecie kulturowe - nawet jak to teraz modne sie zrobilo rekonstrukcje historyczna. nie ma wiele wspolnego z budowa drog, kopaniem kanalow itp. zajeciami.
dokladnie chodzi o to

Partnerstwo miast wspiera projekty współpracy pomiędzy samorządami, mające na celu mobilizowanie obywateli na poziomie lokalnym i unijnym do angażowania się społecznego, politycznego oraz wolontariatu, zgodnie z celami programu „Europa dla obywateli”. Kilkudniowe (do 21 dni) spotkania obywateli i przedstawicieli współpracujących samorządów charakteryzują się szerokim zasięgiem (dotyczy to także mniejszych projektów) i różnorodnością prowadzonych działań. Szczególne znaczenie mają w tym kontekście debaty obywateli na tematy związane z konkretnymi kwestiami z europejskiej agendy politycznej.

edit, pomimo angielskich napisow po kliknieciu pokazuje sie tekst po polsku.
jedna z zasad to zasada niedochodowosci.
jesli strefy wolne od LGBT nie znalazly partnera to po prostu wojtowie i paru krewnych i znajomych krolika nie zrobi sobie wycieczki czy nie naje sie przyjmujac gosci u siebie wykorzystujac dofinansowanie.

1 polubienie

Dla chrześcijan tęcza jest symbolem pojednania Boga z ludźmi, po potopie. Pytanie; ilu katolików o tym wie?

A mnie się marzy strefa wolna od PiSu, Taka na ponad 360000 km2. Od Bałtyku po Tatry, od Bugu do Odry i Nysy.

A dodatkowo jeszcze marzy mi się strefa wolna od głupoty. Gdziekolwiek na Ziemi.

5 polubień

No i bardzo dobrze!

Trzeba zabrać innym, by wesprzeć swoich.

4 polubienia

Nie wiem na ile słusznie (może być podobnie jak w rozumowaniu feministek), ale często krytykuje się środkowisko LGBT za hipokryzje … :confused:

Mnie tam zastanawia co z tego mają PiSiory i to wsytuacji, gdy gorączkowo będą potrzebować pieniędzy …

2 polubienia

Dla nich starczy…

2 polubienia