To ty ciągle bronisz TVP PiSu i Kaczyńskiego to ty tłumaczyłeś Dudę po jego słowach LGBT to ideologia nie ludzie czyż nie? Poza tym to że piszę że w TVP jest propaganda nie jest bronieniem TVN nie widzisz tego
Kurski tak powiedział?
No,przynajmniej raz nie skłamał.
Po prostu rozwinął myśl towarzysza Winnickiego z Alternatywy 4
Tak. Nasza nowa ramówka musi być zrozumiała przede wszystkim dla naszych wyborców. Trzeba obniżyć poziom. To jego słowa. A przedtem swych wyborców nazwał ciemnym ludem. Że niby kupi tę podłość o Tusku i jego dziadku.
Skoro tak to to jest wręcz cytat z tow.Winnickiego.Szef telewizji jest za głupi by to zauważyć czy zbyt bezczelny by przywiązywać do tego wagę?
U takich typów w pewnych momentach poczucie pychy i bezkarności rozrasta się niepomiernie. Zresztą i w poprzednich rządach takich nie brakło, ale w aktualnym, to chyba nie ma już innych. Co jeden, to lepszy.
Zejdzie mu ten głupi uśmieszek jak Kaczyński pożegna się z władzą a wtedy skończy się i Kurski
Ja nikogo nie bronie… odpisze ci później…czasu nie mam
obawiam sie, ze samo odejscie Kaczynskie moze zawirowania stworzyc, ale konstrukcja jaka powstala wokol niego, wspierana przez kosciol i kapital spekulacyjny tak latwo sie nie rozleci.
Bez Kaczyńskiego ta banda miernotów się rozpadnie. A przedtem jeszcze nieźle się wzajemnie pogryzą. Pytanie tylko, co dalej? Czy następni wyciągną jakieś wnioski? Bo z tego, co dzieje się na opozycji, to też optymistą być nie można.
Jest wiele niewiadomych i to niekoniecznie zaleznych od obecnie rzadzacej kliki.
Czy powstal jakis “gabinet cieni”? A jesli tak to ile ich jest?
W każdej polityce zawsze i wszędzie niewiadome są zawsze. Ale w różnym stopniu, W tej chwili Polska polityka wewnętrza jest nieprzewidywalna w stopniu bliskim do krytycznego.
Pod wzgledem gospodarczym to jest niestety przewidywalna - rownia pochyla, pytanie o kąt nachylenia…
Kąt nachylenia jest dość nieprzyjemny. Mamy rekord zadłużenia wewnętrznego, publicznego i dziury budżetowej. I najwyższą inflację od reformy Balcerowicza. Kaczyński spełnił to, co zapowiadał przed pierwszymi wyborami, że dla jego wizji jest gotowy na spowolnienie rozwoju gospodarczego.
I do tego pewnie licza, ze pomoc pocovidowa z UE uda sie wydac wg wlasnego widzimisie?
Podnoszac wrzask, ze zagrozona jest suwerennos suwrena zamienic Polske we wlasny folwark ze stadem jeleni (tfu, danieli) wystrychnietych na dudka?
Iran, Korea czy Nikaragua?
I na funduszach unijnych bardzo się przejadą. A o ich niekompetencji świadczy spór z Czechami. I to jest obraz tego rządu.
Te srodki sa tylko w czesci dotacjami. Reszta to pozyczki.
A dotacje sa tylko na konkretne cele (reforma emerytalna, rozwoj tzw inwestycji ekologicznych zwiazanych z energia, lacznosc, poprawe konkyrencyjnosci, wiadomo Japonie z robotami trudno bedzie dogonic, zreszta diabli wiedza co te japonsko chinskie i inne skosnookie jeszcze w sejfach maja?) - a nie gigantomanie i niszczenie resztek biostatow.
Ekolodzy to tez czasem swiry i cwaniaki (vide Greepeace), ale wole ich niz szyszkopodobnych wycinajacych lasy, betonujacych miasta i wybijajacych zwierzyne.
Nie ja nie bronie TVP i pisu, po prostu patrzę na to z boku. Poza tym, prędzej lubię atakować opozycję ale to nie znaczy że kocham PiS czy oglądam TVP czy nienawidzę tvn, czyż nie?
Lubię oglądać tvn24 gdy nie mam co robić a chce posłuchać polskich informacji…
A w tej twojej odpowiedzi o paskach TVP poczułem takie zażenowanie ponieważ wyskoczyłeś z tym jakbyś był pewien że ja oglądam TVP i że atakuje teraz tvn… czy coś… a ciężko to wytłumaczyć…
To ja jestem obiektywny i pisząc na temat Dudy użyłem przykładu z TVNem bo był na miejscu a ty musiałeś o tym TVP jakbym nie słyszał że się ludzie nabijają z pasków TVP xd
Ciemność powiadasz? A co z normalnością? Strefy wolne od lgbt… a ktos tam z bronią chodzi? Legitymują? To nawet nie jest smutne a dzieci się bawią.
Sam fakt ogłoszenie czegoś takiego, bardzo nieładnie świadczy o ogłaszających.
Chinczykom i psom wstęp wzbroniony…