ja nie pisze o kiczu, choc czasem przy niektorych wspolczesnych produkcjach moze uchodzic za dzielo sztuki…
o gustach dyskutowac trzeba, ale jak pisalam - dyskusja nie jest latwa, bo tu czesto bywa, ze kazdy sobie rzepke skrobie.
90% ludzi i dzie na latwizne i tzw. kulture masowa bedaca sieczka podawana po wcisnieciu guziczka w pilocie.
a w ogole pilot to powiniem miec dwa - wlacz i wylacz, bo juz wybor programu to meczacy jest.
Wtrącę się nieśmiało. Jak zwykle historycznie. Otóż, do 50% osobowego stanu SS, to tęczowi. Im wyższe szarże, tym ich tam więcej było. Niejaki Roehm, założyciel SA, to tęczowy, a jakże, a większość członków tej pierwszej nazistowskiej organizacji, to, a jakże, tęczowi.
Jakoś nigdzie żaden obrońca LGBT jeszcze o tym nie wspomniał.
A ja dodam, że od Templariuszy począwszy, to wszystkie rycerskie zakony mieczowe składały się w większości z tęczowych. “Nasi” poczciwi Krzyżacy nie byli żadnymi wyjątkami. Zamtuzy zamkowe z gamratkami były dla gości rycerzy z zachodu. I jakby tak policzyć ich zbrodnie, to ci tęczowi już tak łagodni się nie jawią.
W świetnym filmie Janusza Majewskiego"Czarny mercedes" esesman jest własnie wyjatkowo wyrafinowanym…,co tu dużo gadać,pedałem.
A to ze jednopłciowość zgromadzeń obfituje w wynaturzenia to chyba stare jak ten nasz świat.
a to tajemnica Poliszynela jest
czasem to mi sie wydaje, ze procentowo w populacji jest wiecej gejow niz lesbijek. Chodzo mi o proporcje na np. tysiac sztuk danej plci.
jesli chodzi o kobiety to czesto jest opcja bi.
Wybrali ciemnośc.
Ja nie dzielę ludzi na gejów i nie gejów, to tylko ludzie. W każdym środowisku znajdą się dobrzy i źli. Oceniać należy człowieka, ale dopiero poznawszy fakty.
Skoro tak, to dlaczego Niemcy tępili homoseksualistów?
Zależy których. Ernst Roehm, który założył SA, był zadeklarowanym homoseksualistą. Wstąpienie do tej organizacji, jako pierwszym przysługiwało homoseksualistom. Po “nocy długich noży”, czyli wymordowaniu całego dowództwa SA łącznie z Roehmem, szeregowi członkowie przeszli do SS. Nie mieli wyjścia, żeby żyć.
Oczywiście, oficjalnie nie była tam żadnych gejów.
Wiernych homoseksualistów nie krzywdzono.
Homoseksualizm w wielu krajach jest do dzis zagrozony karą smierci. I to czasem wykonywana publicznie.
Zostawic ich w spokoju, sami wymra
Nie wymrą, istnieją od czasów Safony,a zapewne nawet i wcześniej.
Od czasów, kiedy człekoształtny po drzewach hasał.
Czego to stworzenie boze nie zrobi dla przyjemnosci😹
a sie stary Duda rzuca…
Sory, to nie miała być flaga, mały trik zdrowotny - przyszedł niezapowiadany przykurcz mięśni i ścięgen
Postępowi?
I tak pozno…
Niezbyt dawno temu Szwajcarzy, też w referendum, zagłosowali przeciw dotacjom rządowym do wypłat. Ponad 70% przeciw. Uznali, że wartość mają zapracowane pieniądze, a nie dawane i zauważyli, że takie dawanie wpływa na wzrost wszelkich cen. Ale ci Szwajcarzy, to durni pasterze, nie to co dumny pisowski naród…
Temat zastepczy.