Dlaczego tyle samorządów wybrało ciemność zamiast tęczę?

ja nie pisze o kiczu, choc czasem przy niektorych wspolczesnych produkcjach moze uchodzic za dzielo sztuki…
o gustach dyskutowac trzeba, ale jak pisalam - dyskusja nie jest latwa, bo tu czesto bywa, ze kazdy sobie rzepke skrobie.
90% ludzi i dzie na latwizne i tzw. kulture masowa bedaca sieczka podawana po wcisnieciu guziczka w pilocie.
a w ogole pilot to powiniem miec dwa - wlacz i wylacz, bo juz wybor programu to meczacy jest.

1 polubienie

Wtrącę się nieśmiało. Jak zwykle historycznie. Otóż, do 50% osobowego stanu SS, to tęczowi. Im wyższe szarże, tym ich tam więcej było. Niejaki Roehm, założyciel SA, to tęczowy, a jakże, a większość członków tej pierwszej nazistowskiej organizacji, to, a jakże, tęczowi.
Jakoś nigdzie żaden obrońca LGBT jeszcze o tym nie wspomniał.

A ja dodam, że od Templariuszy począwszy, to wszystkie rycerskie zakony mieczowe składały się w większości z tęczowych. “Nasi” poczciwi Krzyżacy nie byli żadnymi wyjątkami. Zamtuzy zamkowe z gamratkami były dla gości rycerzy z zachodu. I jakby tak policzyć ich zbrodnie, to ci tęczowi już tak łagodni się nie jawią.

3 polubienia

W świetnym filmie Janusza Majewskiego"Czarny mercedes" esesman jest własnie wyjatkowo wyrafinowanym…,co tu dużo gadać,pedałem.
A to ze jednopłciowość zgromadzeń obfituje w wynaturzenia to chyba stare jak ten nasz świat.

2 polubienia

a to tajemnica Poliszynela jest :sunglasses: :smiley_cat: :smiley_cat: :smiley_cat:
czasem to mi sie wydaje, ze procentowo w populacji jest wiecej gejow niz lesbijek. Chodzo mi o proporcje na np. tysiac sztuk danej plci.
jesli chodzi o kobiety to czesto jest opcja bi.

Wybrali ciemnośc.

2 polubienia

Ja nie dzielę ludzi na gejów i nie gejów, to tylko ludzie. W każdym środowisku znajdą się dobrzy i źli. Oceniać należy człowieka, ale dopiero poznawszy fakty.

4 polubienia

Skoro tak, to dlaczego Niemcy tępili homoseksualistów?

1 polubienie

Zależy których. Ernst Roehm, który założył SA, był zadeklarowanym homoseksualistą. Wstąpienie do tej organizacji, jako pierwszym przysługiwało homoseksualistom. Po “nocy długich noży”, czyli wymordowaniu całego dowództwa SA łącznie z Roehmem, szeregowi członkowie przeszli do SS. Nie mieli wyjścia, żeby żyć.

Oczywiście, oficjalnie nie była tam żadnych gejów.

Wiernych homoseksualistów nie krzywdzono.

1 polubienie

Homoseksualizm w wielu krajach jest do dzis zagrozony karą smierci. I to czasem wykonywana publicznie.

Zostawic ich w spokoju, sami wymra :stuck_out_tongue_winking_eye::skull_and_crossbones:

Nie wymrą, istnieją od czasów Safony,a zapewne nawet i wcześniej.

3 polubienia

Od czasów, kiedy człekoształtny po drzewach hasał.

4 polubienia

Czego to stworzenie boze nie zrobi dla przyjemnosci😹

1 polubienie

a sie stary Duda rzuca…

1 polubienie

Sory, to nie miała być flaga, mały trik zdrowotny - przyszedł niezapowiadany przykurcz mięśni i ścięgen

1 polubienie

Postępowi?

1 polubienie

I tak pozno…

Niezbyt dawno temu Szwajcarzy, też w referendum, zagłosowali przeciw dotacjom rządowym do wypłat. Ponad 70% przeciw. Uznali, że wartość mają zapracowane pieniądze, a nie dawane i zauważyli, że takie dawanie wpływa na wzrost wszelkich cen. Ale ci Szwajcarzy, to durni pasterze, nie to co dumny pisowski naród…

8 polubień

Temat zastepczy.