Dlaczego tyle samorządów wybrało ciemność zamiast tęczę?

Tu gdzie żyję, wystarczy, że dziecko przez 3 dni nie stawi się do szkoły bądź przedszkola bez wyjaśnienia i już u drzwi rodziców jest policja. Temat mógłbym rozwinąć jak w tej eutanazyjno-ateistyczno-pedalskiej Holandii państwo dba o dzieci. I o seniorów. czego doświadczam.
Nadmienię tylko, że gdy para jednopłciowa czy dwupłciowa adoptuje dziecko, to wie, ze jest pod szczególną kontrolą odpowiedniej komórki w gminie.

3 polubienia

Jeśli wierzyć badaniom Holandia ma statystycznie najszczęśliwsze dzieci i jedne z najtrwalszych, o ile nie najtrwalsze małżeństwa.
Zawsze irytowało mnie szkalowanie Holandii w pisowskich mediach.
Aczkolwiek nie chciałabym w Polsce mieć jak znajoma mieszkająca w Niemczech, która nie mogła przyjechać do Polski w wybranym terminie, bo szkoła nie zgodziła się zwolnić dzieci.
W Polsce sama o tym decyduję i nikt mi się w tę decyzję nie wtrąca.

3 polubienia

W NL wystarczy uzgodnić ze szkołą i jedziesz…

2 polubienia

Nie zawsze to wystarczy. Szwagierka mieszkając a w Holandii nie mogła przyjechać z dziećmi na rodzinną imprezę do Polski, bo szkoła nie zgodziła się. Dodam, że dzieci bardzo dobrze się uczyły, mało chorowały. Obecnie oboje już studiują, więc było to trochę lat temu, ale to prawo obowiązuje do dziś.

Nie słyszałem o takim przypadku. Kilku moich znajomych nie miało z tym problemu. Ale popytam w tej sprawie jeszcze.

Kiedyś w Holandii gdy ktoś pobierał zasiłek socjalny, to musiał zawiadamiać gminę o terminie wyjazdu i powrotu jak chciał pojechać za granicę i wtedy dopiero mógł jechać, ale kilka lat temu zniesiono ten obowiązek.
Od mojego przybycia do NL, do dziś przepisy w różnych sprawach dużo się pozmieniały.

2 polubienia

Ma też najwyższą liczbę w porę wykrytych nowotworów i wyleczeń.

5 polubień

I największą liczbę coffee shopów! :slight_smile:

2 polubienia

Mam kontakt z dzieciakami niemieckimi i ich rodzicami od lat. Zapytam około 30 matek (lub ojców) i za jakiś czas odpowiem, jak to wygląda. Czy takie sytuacje to reguła czy kuriozalne wyjątki.

2 polubienia

Od razu widać że w bastionach PiSu zagłosowali przeciw lgbtq

Czyzby ni lubili obcej konkurencji?

1 polubienie