Dlaczego wszędzie tam gdzie toczy się wojna pojawiają się USA?

Zauważyliście? Dlaczego to właśnie USA próbują wpływać na losy świata i go nawracać?

5 polubień

Powodow moze byc wiele
Np ekonomiczny - przemysl zbrojeniowy US A znajduje zbyt
Prestiżowy - sa znsni jako mocartwo od ktorego zakeza losy swiata , jaka to slawa i chwała…Przeciez nawet kosmici laduja zawsze w USA.
Do tego oczyeisty przetost ego aktualnego prezydenta …

2 polubienia

Tak sobie kiedys wymyslili, że beda żandarmem świata?
Poza tym aktualnie są producentem broni, chyba najwiekszym na swiecie? Więc musza dbac o rynki zbytu?

2 polubienia

Na nasze szczęście,to Amerykanie są żandarmami świata!!!
Byliśmy już pod sowieckim butem więc powinniśmy to doceniać!Niestety,pokolenia które to pamiętają,powoli odchodzą a do głosu dochodzi małoletnia fala idiotów…
Zresztą,o czym akurat Ty wiedzieć nie możesz, z racji pogardy do lektury,w Afryce perspektywa jest zupełnie inna.Tam takie pytania zadaje sie w odniesieniu do Chin i sowietów…Podobnie w większości rejonów w Azji…
W naszym interesie jest być jak najbardziej,proamerykąńskim krajem.Oni i tak nas nie widzą.Możemy sobie nie lubić tego czy tamtego ale i tak,na codzień,karmimy się niemal wszystkim co pochodzi z Ameryki.Od hot doga po Hollywood.Tak że,obłudę zostawmy za drzwiami.
Nie na temat?
Tak szczerze,DOPRAWDY?

4 polubienia

Az tak proamerykanska to ja nie jestem. Ale biznes to biznes. Wole pod tym względem nawet wojenki celne niz "braterska pomoc gospodarczą "
Bo Chiny? To ciagle trochę niewiadoma co z tego “wyrosnie”. W ich historii i kulturze zdarzalo sie, ze zmiana władcy i nagle wszystko o 180° obrotu. Z ekspansywnej kultury Panstwo Srodka? Obecnie wyglada na to, że maja wiecej niz powinni, ale z drugiej strony?
Ich konstrukcje społeczne dla mnie wychowanej na zachodnim indywidualizmie i konkurencyjnosci? Amerykanskiech wzorcach demokracji? Bywaja zaskakujace.
Ale jak to kolega @benasek zauwazyl? Życie jest zagadką.
Ja tam nie narzekam, ze jankesi porzadku w jakis sposob pilnują. A, że jest tego coraz wiecej do pilnowania?
No to już inna sprawa.

1 polubienie

Spotkałem jankeskich żolnierzy na Ławicy [nasze lotnisko].Fajna,wesoła ekipa choć w 80% latynosi i czarni.Tak do sierżanta…
Na zagajenie czasu nie było ale atmosfere zapamiętam!Było ich ponad 100…
Nie ma nic gorszego niż być pod obcym kulturowo,butem.My należymy do cywilizacji zachodniej i proponowałbym nie szukać dziury w całym!
W sumie to,nie bacząc nawet na cykliczne wcoorvienia,muszę odwołać się do jakiegoś starego argumentu @Bingoli…Lepiej być pod brukselskim butem niż moskiewskim.Tym bardziej że nasze obuwie nie kwalifikuje sie nawet pod pojęcie sandałów.
I z US jest dość podobnie.Jeśli nie identycznie.

3 polubienia

Co z @benasek? Uwolnic benaska!

@benasek to wolny czlowiek, kto by więził kolegę???
On tylko nadmiaru polityki nie lubi…

2 polubienia

Po prostu walka o strefy wpływów zarówno politycznych jak ekonomicznych. I tak hak napisał @collins02 to nie jest podporządkowywanie sobie tych krajów jak to robi Rosja. Tez wole amerykański but czy europejski niż wschodni.

5 polubień

Lepiej pojawiający się amerykanie niż ruskie,albo i nie-to zależy od preferencji politycznych każdego delikwenta :wink:

3 polubienia

Ja tam preferencji politycznych miec nie moglam jak ruskie sie panoszyli po Polsce. I tak mniej niz to co bylo w DDR.

4 polubienia

Bo Amerykanie przewodzą światu i m in dlatego są bogaci

A Rosja to trzeci świat i jej wpływy są ograniczone

Ale teraz możesz.I wtedy też mogłaś…

Wtedy to ja moglam wybrac emigracje wewnętrzną. Podstawowke trzeba bylo skończyć.
:rofl::rofl::rofl:
Problem w tym, ze czesc mojej rodziny z zaboru carskiego i rosyjski w domu bywal. Jako sposob porozumiewania sie, nie ideologia.
Więc udawalam na lekcjach, że nie odrozniam famila od rodina. I rysowalam karykatury nauczycielki ruskiego. Upieklo sie, bo to menda byla…
A preferencje polityczne? Zdrowy rozsadek, ale politycy nie sa taka opcja zainteresowani…

Z tymi ograniczonymi wpływami Rosji to bym polemizował bo po 1 cała masa trolli w internecie działa na ich polecenie w Europie oraz w USA za ich pomocą sterują ludźmi w innych krajach opinią publiczną Po 2 agenci FSB działający w wielu krajach na świecie po 3 opłacanie i kontrolowanie dyktatorów w Afryce oraz dyktatur wojskowych w tym również polityków z Europy oraz UE po 4 wszyscy nie tak dawno byli uzależnieni od ich gazu na terenie naszego kontynentu

3 polubienia

Ruskie ciagle sa w ofensywie.
Nawet Trump sie przekonal, że z nimi tak latwo nie pojdzie. Inny stan umyslu.
Nie wszystkie kraje byly uzaleznione od gazu z Syberii, ale pomijajac zaszlosc historyczna krajow bloku wschodniego to Putin Niemcow zrobil w bambuko.

2 polubienia

Dzieje się tak dlatego, że wiadoma nacja uczyniła sobie z USA trampolinę do bezmyślnego panowania nad ludzkością..

Powiedzial co wiedział…

2 polubienia

A nie wydaje wam się że Amerykanie węszą w wojnach biznes i stąd to zainteresowanie? Broń, surowce

4 polubienia

Nie oni jedyni…
I prochu nie wymyślili :joy::joy::joy:

1 polubienie