Długo nie porządzi

Młodszych powinni dawać. Z perspektywami.

Biden nie obiecywal wyborcom, ze bedzie rzadzil wiecznie

1 polubienie

Długością rządów Łukaszence, czy Putinowi z pewnością nie dorówna … :wink:

3 polubienia

:joy:

Raczej zalosne. Bidenowi sie wydaje, ze jak sie bedzie poruszal truchcikiem i nie patrzyl pod nogi to bedzie wydawal sie mlodszy niz jest?
A potknac sie na schodach kazdy może , ponoc to w USA jedna z najczestszych przyczyn smierci. A jesli chodzi o wypadki domowe to na rowni z porazeniem pradem przy probach wydlubania widelcem tostow z opiekacza.

2 polubienia

Każdy może mieć gorszy dzień.
Taka aferka, że ktoś się potknął?
Masz rację okonek. Nie on jeden się potknął.

4 polubienia

Jak sie przejechalam na schodach (co prawda nie wyscielonych czerwonym dywanem, ale lastrico poktyte pylem pustynnym, zadzialalo jak lodowisko, na skroty mi sie zachcialo) to pekniecie kosci, naderwane sciegno i szesc tygodni w gipsie, nie liczac pol roku rehabilitacji sciegna i nadmiaru paru kg z braku ruchu. Biden i tak mial szczescie.

2 polubienia

Fakt. Takim upadkiem można się całkiem nieźle załatwić.
Wiesz - mam normalne mieszkanie, ale jedna z zaprzyjaźnionych sąsiadek zdecydowała się kiedyś na “dwupoziomówkę”. Wiesz ile razy ona wylądowała na tyłku?. Szczególnie nocą gdy biegła do łazienki, którą ma tylko na dole, bo pomieszczenie przeznaczone na WC u góry zagospodarowała jako garderobę. Nie dość, że się zawsze potłucze, to jeszcze w dodatku nasika na tych swoich ślicznych (naprawdę ślicznych) kręconych schodach ze “złotą” poręczą.
Po co ludzie sami sobie życie utrudniają? :thinking:

3 polubienia

Ma prawie 80 lat (6 więcej ode mnie). W takim wieku stawy mają prawo wysiadać, bo nie są od skakania po schodach w takim wieku. JP II dużo wolniej wchodził po nich.

I to się nazywa upadek xd

2 polubienia

Następnym razem niech mu podstawią windę lub jakiś podnośnik. :grin:

2 polubienia

Wystarczy, ze mu napoje energetyczne zabiora…
Moze przestanie kicac jak krolik.

Niektóre komentarze brzmią tak jakbyście mu źle życzyli. Ma swoje lata i ma prawo się potknąć. Ja też się teraz częściej potykam niż w czasach niedawnej młodości. Ważne aby jego umysł dobrze pracował i wola do mądrego rządzenia nie wygasła.
Zresztą. Ktokolwiek i cokolwiek byle nie ten pajac poprzedni.

1 polubienie

Ja mu zle nie zycze, ale udowadnianie, ze jest sie sprawniejszym niz jest? Te przebiezki do mownicy?

Ja rozumiem, amerykanski kult mlodosci i inne takie, ale to juz Berlusconi wymyslil :joy:, ze farba do wlosow i botox to nie tylko dla kobiet. Ale jakis umiar (nie mowie o erotomanii Silvia) zachowac trzeba.
W kazdym razie Biden na pewno jest mniej denerwujacy niz plowowlosy poprzednik tez zgrywajacy nastolatka.

1 polubienie

Spokojnie.Prezydent to tylko twarz.Prawdziwe rządy sprawują doradcy,a polowa z nich to wojskowi.

2 polubienia

To tez prawda. A reszta chodzi na smyczy wojska, bo bez kasy na badania i zmówienia rządowe duzo by nie zdziałali.
Ale to nie tylko dla USA typowe.
Rozni sie sposobem prezentacji Putin czy Chiny tych powiązań nie ukrywaja, USA jest pruderyjne :wink:

1 polubienie

No,powiedzmy,“bywa”.Clinton pruderyjny nie byl :upside_down_face:

Trump tez niekoniecznie pr
uderyjny :joy::joy::joy:
Chodzilo mi o pruderyjnosc w kwestii powiazan polityka-wojsko-gospodarka.
I udawanie, ze cywile rzadza :wink:

1 polubienie