Do czego masz słabość?

W uzupełnieniu do dawnych wpisów…Ostatnio,włoskie wino czerwone,Nero Di Troia,z Puglii.

Były takie miejsca i czasy na wschodzie,choćby kilkaset lat temu,że tzw.cywilizacja zachodnia jawiła sie w porównaniu,jako siedlisko nienawiści,braku tolerancji,kultury a chrześcijaństwo było tak dalece antychrześcijańskie i krwiożercze że bardziej przypominało obecny,zbrodniczy islam niż nauki Chrystusowe.
To nie wschód równa się biedzie a jedynie fanatyczno totalitarne dewiacje,na ogół o charakterze terroryzmu czy terroryzmu państwowego,czynią spustoszenie.
Z drugiej strony,możesz sobie dzisiaj za niewielkie pieniądze pojechać do Dubaju czy innego szejkanatu by zobaczyć do czego zdolny jest wschód…

1 polubienie

W jakim sensie? Umiejetnosc sfinansowania pomysłów, które nie sa ich? A do tego utrzymanie tego to ?
Czy obejrzec z bliska kak wyglada ich system spoleczny? Ktory do akceptowalnych niekoniecznie musi należeć? Nie tylko z punktu widzenia kozy czy wielbłąda?

Czystość i pracowitość.Niesłychana tolerancja.
Wyrugowane całkowicie złodziejstwo.
Zabudowa o której powiedzieć że to XXI wiek to tyle co nic nie powiedzieć lub powtarzać po kimś bez cienia refleksji.
Niespotykane,kulturalne,wręcz nabożne traktowanie turystów…
Mam kilka świeżych filmów…Moja rodzina była tam w tym roku w całości.Byłem jedynym który nie poleciał…No niestety,w grudniu miałem taki a nie inny grafik a w grudniu urlopów nie dają…
Do tego zadziwiający klimat,przypominający Kanary.Oczywiście w grudniu.
Za plucie,palenie czy gumy do żucia w miejscach publicznych,można beknąć!I brawo!
Ceny na ogół niższe niż w Europie a ceny jedzenia to juz sama radość.
Kraj islamski a alkohol wszędzie.Można?Można!
Kobiety traktowane jak ludzie a nie jak psy.Filipińscy lub hinduscy gastarbeiterzy,wieczorami na promenadach w hałaśliwych ale radosnych grupach…
I ten nieustający karnawał tak na ulicach jak i na niebie…

2 polubienia

Czyli raj na ziemi?
A druga strona medalu?

Turysta nic w 11 dni nie zauważy.
Oczywiście to wszystko jest możliwe jedynie przy całkowitym braku demokracji.
Nie do końca jest bezpiecznie,podobno w tzw. starym Dubaju.Ale tylko po zmroku.
Aaaa…Zapomniałbym.To,jak funkcjonuje transport publiczny,jest po prostu dla rozmemłanego Zachodu po prostu nieosiągalne.
Jak mi sie uda to wstawie tutaj balet dronów na niebie ok. północy.Podobno 4-5 razy na tydzień…

Turysta nie ma prawa zauwazyc. Dubaj wyglada mi na taki lepszy Disneyland. Podparty tresura spoleczenstwa.
Jak kazdy system totalitarny.

Totalitarny???
Z tego co slyszałem i z tego co juz obejrzałem,większej bzdury nie mogłaś wykrztusić.No chyba że dla Ciebie ,jak dla polowy Europy,wszystko co nie jest ue,to faszyzm.
Elementy disneylandu,są tu i ówdzie ale to w Europie na razie,mamy w każdym mieście “london eye”
Znacznie więcej jest jednak praków jak ogrody oraz plaż z piaskiem jaki,jak sie okazuje,bywa także i poza Polską.
Woda jednak nieco chłodniejsza niż na Majorce…

Kazdy system jest mniej lub bardziej totalitarny…
A wystawa sklepowa rzadko bywa odzwierciedleniem rzeczywistosci.

1 polubienie