Do gazu...

No tak. Mięsem armatnim możesz byc.
Informatyka, robotyka, lotnictwo, elektronika, geodezja i kartografia, kryptologia itd masz któryś kierunek ukończony? Jeśli nie, to w wojsku jesteś nikim i gow…wiesz

1 polubienie

To była ironia. Ze krzyczą że te lysole ci naziści że kogoś chcą gazowac, ale najchętniej tacy ludzie sami wsadzili by pewnie do gazu tych “faszystow”…

To raczej nie jest temat przy którym można sobie śmieszki urządzać… tak zginęły miliony ludzi.

2 polubienia

Przecież pisze to na poważnie…

Ok czyli nie ironia. Co ja pisze…

nie chodzi o smieszki -

Ironia (grec. εἰρωνεία eironeía, dosłownie „przestawienie, pozorowanie“) – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy.

No to mamy różne definicje ironii… bo przyrównanie tego że pada…do faktu że ktoś sobie “ironizuje” o wysyłaniu kogoś do gazu… to ja takiej ironii nie kupuję

Twoje prawo.

A gaz już niedługo nie będzie z rosji…

1 polubienie

Raczej by nie dali do gazu nikogo bo … za gaz trzeba zapłacić. A wiesz dlaczego Adolf sobie w łeb strzelił? Dostał rachunek za gaz. …

2 polubienia

Formule otrzymywania tego uzywanego w obozach opracowal Zyd pochodzenia niemieckiego Fritz Haber, chichot historii?

2 polubienia

Fritz Haber. Noblista z 1918.

1 polubienie

Dokladnie. I o ile dobrze kojarze to jeszcze produkcje nawozow sztucznych umozliwil. A teraz wszyscy narzekaja na “chemie”

1 polubienie

Wystarczy,ze bedzie kucharzem,lub kwstermistrzem i juz jest w wojsku gosciem,wazniejszym niz general.

Najlepszymi żołnierzami są ci, którzy nie mają nic do stracenia. Nie mają rodzin i dzieci, bo ci, którzy są bogaci i mają rodzinę, nie będą chcieli umrzeć i najpewniej zaraz się poddadza. G.wno wiesz o wojsku i wojnie

Ona nie rozumie, że w Polskiej armii za dużo mamy generałów, kobiet, urzędników itd… A brakuje żołnierzy, zawodowych żołnierzy, którzy nie będą bali się zginąć. Dlatego też nawet Ukraina z nami wygra, bo tamci żołnierze nie mają nic do stracenia.
II ws pokazała, że przewaga techniczna i wyszkolenie żołnierzy przegra z determinacja i liczebnoscia

Nie umiem ocemic o ecneho dtanu atmii,gdyz moj kontakt z nia urwal sie w 1983r po 7latach sluzby.
W tamtych czasavh wyszkolenie hblo pod psem,sprzet przestarzaly,pewnie w razie wojny jakas czesc by zdezerterowala,a inni by walczyli do upadlego.
Nie da sie ocemic,jak ktos bedzie walczul,na podstawie tego co mowi,siedzac przy komputerze.
Fdy pierdyknie pierwszy granat za uchem,sytuacja sie rozjasnia.

O jakiej ty II wojnie piszesz? No teraz to walnąłeś bzdeta.

Tak gwoli podsumowania tematu.

Jest jak jest, bo część ludzi uważa że trzeba wyrżnąć inną część, która jest zbędna w tym pieprzniku. Pomiędzy tymi dwiema opcjami są jeszcze tacy dla których holokaust i komory gazowe są dość zabawne… i tacy jak ja, którzy patrzą na to ze smutkiem.

Miałem coś jeszcze napisać… dlaczego mi tak smutno… ale w sumie nie warto…

2 polubienia

Coś pitolisz, @anon86894402. Przecież jest tolerancja. Niedługo będzie taka tolerancyjna tolerancja jak u krzyżowców i konkwistadorów.

2 polubienia