A ja myślałam, że poszłaś na sanki. ![]()
To lepsze niz sanki, zmeczylam sie jak dzika ![]()
Moja kuchenka (indukcyjna) wcale się nie brudzi (nie przypala). Ale zawsze mogę sobie pójść na sanki! ![]()
Ja lubie ciepło.
Takie temperatury to juz stanowczo za zimno…
Oj stanowczo wolę palniki gazowe, choć faktycznie czasem przypilnowac i posprzetac w razie “katastrofy” trzeba.
A poekarnik wyrzucam, mam od trzech lat air fryer i na moje skromne potrzeby wystarczy.
Frytki i szaszlyki też można zrobić.
Wiecie, ze ta cholera nie chce puscic tego brudu z piekarnika? ![]()
Może lubi być przypieczona? ![]()
Nie mogę się ostatnio wstrzelić z jajkami na miękko.Na gazie to proste ale na tym ustrojstwie…![]()
Na płycie?
Zrob w jajku dziurke od grubszej strony, zagotuj wodę z solą, wrzuć jajka na 3 do 4 minut.
Nie powinny pęknąć ani byc za bardzo twarde
Niestety ma tych kuchenkach to jak proba smażenia jajecznicy w mikrofalowce. ![]()
tak zrobilam…jeszcze tam czegos uzylam, az mi dech zaparlo…Poczekam i potem znow sprobuje, jak odmieknie.
Jest prawdziwa zima, nareszcie. Jakieś 40 cm śniegu i dziś rano - 19’C, bajka jak skrzypi pod butami ![]()
Obaczym.Wylatuję przed świtem i już się cieszę bo tu dzien w dzień 7-9 na plusie😔
*I fajnie jest! Słońce i -5 lub niżej…
Oj, to ja mam cieplej (chociaż odczuwalnie mam -19 a więc zimniej)
To miło mieć wreszcie prawdziwą zimę, której przez tyyyyle lat nie było.
Dobrze, że dzieci w końcu śnieg zobaczyły. Te młodsze to pierwszy raz w życiu w takiej ilości … ![]()
Mają szansę zobaczyć, jak się jeździ na sankach. Mogą lepić bałwanka i fortecę ze śniegu. Mogą mieć kiedyś piękne wspomnienia.
Za to dorośli będą mieć wspomnienia w postaci rachunków za ogrzewanie …
![]()
A co tam rachunki… Pieniądze są po to, by je wydawać! Żadna chwila w życiu już się nie powtórzy, więc warto dbać o to, by była warta zapamiętania ![]()
Mokre, zimne?
No chociaż dzien dłuższy się robi…
zwlaszcza, jesli mozna sobie kupic puchowke, bo jest powod …
jak sie mieszka na polskim biegunie arktycznym .. ![]()