Tak to dobra okazja
Wczoraj stwierdzilam, ze na zanurzanie woda w morzu jeszcze za zimna.
Babunia zawsze mowila, ze przed swietym Janem kąpiel grozi zapaleniem pluc.
Coś czuję, że i Ty coś w genach otrzymałeś.
Nie martw się, złego diabli nie wezmą
W genach mam choroby tarczycy, udar i zawał.
Alkoholizmu nie było.
I tak sobie wykombinowałeś, że alkohol uchroni Twoją tarczycę, a Ciebie obroni przed zawałem i udarem?
Ja już nic nie wiem. Coraz więcej młodych ludzi umiera. Nie pili, nie palili, uprawiali sport. Nie ma rady na przeznaczenie.
Badać się, ruszać, nie stresować bzdurami i w miarę zdrowo jeść. Innych sposobów nie ma niestety.
Zdrówko! XD
A ja uważam, że lepiej żyć krócej i fajniej niż dłużej i byle jak
Zdrówko!
Kaczuszek byłby dumny widząc XD w Twojej wypowiedzi
XD to najpopularniejsze “słowo” mlodzieżowe 2017r.
2018 - Dzban
2019 - Alternatywka
Kaczuszek uzywa czesciej xD
To dla mnie cos zupelnie nowego i niepojetego.Ale zgadzam sie brak reakcji to katastrofa.
Kazdego,KAŻDEGO wandala biłbym tak by błagał o mozliwość zaplacenia za wyrzadzone szkody.I nie wazne czy to czarny podpalajacy ulice i sklepy,czy jakis kretyn podpalający maszty[???],czy stadionowe bydle łamiące ławki i krzesełka,czy[to bardziej angielskie],szczyle-debile bawiace sie w podpalanie koszy na śmieci…
Mało co mnie tak wnerwia
Przypomniało mi się gdy budowano pierwsze linie kolejowe w XIX wieku to tacy sami ludzie ostrzegali że krowy przestaną dawać mleko a kury znosić jaja gdy zobaczą ziejace ogniem i dymem pociagi. A ludzie dostaną zwrotów głowy od tych oszałamiających prędkości.
To niezłą masz tę pamięć, skoro przypominają Ci się takie historie
Toś ty najstarszy człowiek na świecie.
Czyli niszczenie dla samego niszczenia?
Mnie milo zaskoczylo zdyscyplinowanie hiszpanskiego spoleczenstwa - co prawda mlodziezowe elementy wywrotowe probuja rozrabiac, ale o ile kiedys to w znacznym stopniu tolerowano, to teraz traktuje sie ich jako potencjalnych mordercow. Sa zasady czego sie nie robi w czasie zarazy i obowiazuje wszystkich.
Co prawda u siebie stwierdzilam jednak polski syndrom - tak skonstruowane przepisy jakie powstały i powstaja w czasie kwarantanny maja takie dziury, ze kot z poniesionym ogonem przechodzi. Ale jakos nikt dziur nie szuka. Korzysta z furtek, ale zdroworozsadkowo.
Na moje usprawiedliwienie? Mieszkam w strefie cywilizowanej.
Problem z bezdomnymi? Trzy miesiace spedzone w prowizorycznych schroniskach, gdzie mogli zamieszkac w miare cywilizowanych warunkach, prohibicja nie obowiazywala, ale uzaleznionym nie tylko od alkoholu odradzano konsumpcje, mogli zabrac ze soba psy czy inne zwierzatko towarzyszace?
Wyciagnelo z bezdomnosci wiecej niz wszyskie “programy spoleczne”.
Jak czlowiek posmakuje dobrego?
Najlepsze. Czym większa głupota, tym chętniej.
5G to przyszłość, która zrewolucjonizuje rynek komunikacji bezprzewodowej. Takie mam podejście
Związany z Twoim rodzinnym miastem przypomniał mi się dowcip.
Na poborze do wojska pytają delikwenta z Warszawy:
- to gdzie chciałby pan służyć?
- najlepiej gdzieś niedaleko
- Łódź panu odpowiada?
- o tak, chętnie
- Zgłosi się pan w przyszłym tygodniu w Ustce do podwodnej.
W Ustce, to była jednostka podwodnych rowerów…
Warto zauważyć że tomograf czy rezonans magnetyczny używany w szpitalnej diagnostyce emituje podobną częstotliwość fal, a RTG odrobinę mniejszą jak i mikrofalówki używane w mieszkaniach. Jakoś nikt nie zachorował a badania przyśpieszyły diagnozy bezinwazyjne. Śmieszy mnie że ludzie walczą z 5G a na badania tomografią czekają po 12 miesięcy, przecież to 5G także będzie wykorzystywane w medycynie
Głupie myślenie ! Ludzie są niedoinformowani, konkurencja chce ugrać dla siebie