Zapomnijmy o Australii, skupiamy się teraz nad polskimi tenisistkami w Katarze, jakkolwiek by to brzmiało.
Założę się, że zaraz pojawi się tu kolega @collins02
Magda Fręch przegrała I set Z Azarenką 3:6, a w II jest 1:3… 3:3.
Ale za to Magda Linnette wygrała I set 6:1 Z niejaką Nao Hibino. Jest przerwa.
A my czekamy na clou, czyli na pojedynek Igi z Cirsteą.
Nawet nie wiem czy transmitują…Pakuję się
Śledzę tylko online.
Jeśli Fręch z tego wyjdzie to będzie cud.
A nie mówiłem…
Fręch zaczęła pięknie grać i wyciągnęła z 1:3 na 5:3. Siedzę, jak na szpilkach…
Jeest! 6:3
Magda pokazała potencjał i wolę walki. Oby tak dalej.
Oglądam na 2 baty, u Magdy jest jeszcze przerwa.
Nooo…Nie mówiłeś!
Brawo Magda!!!
Mówiłem, że collins się zaraz tu pojawi.
Linnette - Hibino 2:3.
Linnette - Hibino. Cholera, tak jak Magda świetnie grała w I secie, tak w II obniżyła lot i jest 4:5. Trzeba jednak przyznać, że nie odpuszcza, tylko za dużo tych błędów własnych.
To samo Fręch, walczy, ale te błędy 1:2.
Już 2:2.
To trzebaby wygrać!
I wreszcie uwierzyć w siebie!!!
Mam na sky!!!
Gem do zera i 2:3
Widzę że Magda znowu zamiast mijać,gra na Azarenkę.No kiedy ona się tego oduczy?!
I 3:3!!!
Od stanu 15:40,Magda pograła genialnie!!!Tak trzymać!
40:40…Kapitalna piłka!!!
Była szansa na przełamanie ale…3 przegrane piłki i Azarenka prowadzi 4:3
Magda kiedy trafia,jest w stanie zamęczyć przeciwniczkę…Niestety,jest słabsza fizycznie,lżej uderza i przez to musi więcej i szybciej biegać…
No…Od tego gema wszystko zależy…A jest niestety 15:40
I jest 5:3 dla Białorusinki.Ten gem to była miazga.
Azarenka serwuje po wygraną…
15:30…
15:40…
I koniec…Zgasła Magda i końcówka zupełnie bez walki…Szkoda.
Była szansa.I to spora.
Linnette wygrała II set po mękach i znoju 6:4,
ale Japonka to tenisistka z głębin rankingu, było to widać w I secie, kiedy Polka dominowała. W II Magda, niestety dostosowała się do poziomu rywalki, mecz zrobił się jakiś taki niezbyt ładny, A Japonka poczuła krew. Na szczęście Magda w końcu opanowała sytuację jako tako i po bardzo wyrównanych gemach wygrała.
Kurna, Magdalena dała się przełamać. 3:5. 3:6.
Trudno mieć pretensje za przegraną z faworytką. Sam mecz był dobry, wyrównany, jedna kAzarenka w tym przypadku zagrała na tyle lepiej by wygrać.
Nie chcę tu występawać w roli kraczącego kruka, ale Magda ma teraz Qiwen Zheng, tę co grała w finale AO.
No i emocje zasadnicze; - Iga za chwilę zagra z Soraną Cirsteą. Trwa rozgrzewka.
SET 1.
Serwuje Iga. 1:0/15 - żeby tak Iga serwowała dalej. 1:1/AD. 2:1/0. Świetne returny i przełamanko-3:1/15. 4:1/30. Obronione trzy brek-pointy i 5:1/AD. Iga serwuje.
6:1
Kapitalny set w wykonaniu Igi. Piekielny serwis - drugi też, gra wzdłuż linii i tylko 2 minimalne auty. Do tego świetny return, szybkość i pełna koncentracja oraz precyzja.
SET 2.
S-Sorana
0:1/30. 1:1/30. Przełamanie i 2:1/30. 3:1/15. 4:1/15. 5:1/15 - to był kosmiczny gem Igi. 6:1. Krótko i na temat.
Rumunka jakby się zatrzymała w swej karierze.Nie wiem jak tam u niej ze zdrowiem ale grywała już lepiej…
Podglądam mecz katem oka bom w pracy ale…Tu się na emocje nie zanosi.Oby tylko Iga nie zaczęła marnować czasu.
2:1 dla Igi w 2 secie.A ten trzeci gem to właściwie egzekucja…
Ja pier…,ale jazda!
4:1 a biedna Sorana kompletnie nie ma argumentów…
Inna sprawa ze Iga gra pewnie, jest silna i szybka.Malo zawodniczek by się jej przy takiej grze,postawilo…
5:1 a ten pozornie rozpaczliwy bekhend przed chwila to już absolutne mistrzostwo świata!
6:1 I przyznam szczerze ze spodziewałem się dłuższego meczu. Iga jednak odebrała Cristei wszelka ochotę do gry, juz w pierwszym secie a w drugim właściwie nie było gry w ogóle.
I bardzo dobrze.Po kolejnej przerwie, dobre wejście w turniej to rzecz bezcenna!
Miazga.
Jak tak dalej, to powtórnie wygra ten turniej.
A Osaka po bardzo dobrym meczu wygrała z Garcią 7:5 6:4. Wyrównane spotkanie, fajna gra i jestem zaskoczony postawą Japonki. Myślę, że stać ją będzie na mieszanie w tym sezonie.
Zheng vs Linette 5:1 w pierwszym secie. Zbyt szybko ten mecz się rozgrywa.
Ale ten gem był dobry!
Podobno Magda miała urodziny wczoraj, przynajmniej ma na co zrzucać swoją potencjalną niemoc…
Ma znacznie mniej skuteczny serw co było przed chwilą wyraźnie widać…
Jeśli Magda w 2 secie nie zaatakuje,czarno to widzę.
Magda w 3 secie, traci jednego gema i jest 4:3 dla Zheng przy serwie Chinki. Chciałoby się, żeby Magda zawalczyła
Koniec meczu…