bo stawia ją w dramatycznym położeniu. Jej świat i życie łatwo może tracić sens. Także nie wiadomo, czy nie musieli spłacać kredytu hipotecznego, w wysokości niemożliwej do udźwignięcia.
Znowu żerujesz jak sęp na trupach?
To sprawa to dla psychiatrów.
Nic nie boli tak jak życie
Nie ma życia bez kłótni na tle pieniędzy / wypłaty /. Jak ktoś mówi że żyje bez kłótni, czy pieniądze to nie problem / wystarczy je zarobić ino trzeba pokombinować / to siebie oszukuje, jak nie oszukuje to ja podam rachunek mojego konta na wpłatę. Okaże się kto kto kogo opuścił
Nie uogolniaj.
Nie wszedzie w malzenstwch glownym przedmiotem sporu są pieniadze. Raczej co robic i jak sie ruszyc, zeby byly.
I nie jest ważne kto więcej zarabia. Dom to nie tylko kasa.
Utrzymanie domu, rodziny to też kasa. Facet który opuszcza dom w takim momencie nie jest dojrzały mentalnie i psychicznie - jest dupkiem, nieodpowiedzialną głową rodziny który jej nie powinien zakładać, podobnie jak np nie powinien psa wyprowadzać na spacer, bo jest niedorozwiniętym egoistą samolubem
Dla mnie to są źle dobrane słowa w tym artykule. Myślę, że na wyrost użyto słów o opuszczeniu domu. Bo opuścić dom a wyjść z niego to są dwie różne sprawy.
Była kłótnia, więc albo w trakcie albo po niej gościu wyszedł.
Masz rację, pismaki nie pierwszy raz idą na łatwiznę nie znając faktów, a później to trudno odkręcić by było prawdziwe. Atuty by żyć w zgodzie pomimo problemów, by je wspólnie usowac tracą człowieczeństwo
Z treści artykułu da się wywnioskować, że to było jego opuszczenie mieszkania, albo zapowiedź opuszczenia, bo sytuacja przerodziła się w tragedię, a jego wyjście z mieszkania raczej takiego skutku nie wywołałoby.
Psychika i reakcje na bodźce zewnętrzne u człowieka, zwierząt jednostki nie są / nie muszą / identyczne do pozostałych, stąd są widoczne różnice np w zachowaniu, myśleniu, empatii itd
kobiety to barbarzyńce są w miłości, takie przysłowie nawet jest.
byle tylko zrobić chłopu na złość nawet całąrodzinę pozabijają.
mnie mama też na złość “pozabijała”. Nastawiała mnie przeciwko ojcu mojemu i niewątpliwie m.in. z tego powodu cierpię na spi.erdolenie… na pewno jest ono większe niż gdyby mnie tak nie nastawiała dzięki czemu miał lepsze relacje z ojcem.
nie tylko, społeczeństwo musi się o takich rzeczach dowiadywać, gdyż kobiety stosują przemoc psychiczną w rodzinach i o tym się nie mówi. Mówi się tylko jak chłop bije.
skoro ona ma takie pomysły by dzieci własne abortować to najprawdopodobniej niszczyła też psychicznie męża i chłop nie dał rady i wyszedł.
Gdyby społeczeństwo wiedziało o tym, że kobiety stosują przemoc psychiczną to może miałby możliwość pójść gdzieś po pomoc.
Ba zdarzają się nawet małżeństwa, gdzie baba bije chłopa. No i wstyd się chłopu prztyzbnać bo go od pedałów zwyzywają… a jak tylko zacznie się bronić i przywali babie to będzie wszystko na niego.
Teraz wystarczy jeden telefon baby i przyjeżdża policja i mogą chłopa wyrzucić nawet z własnego mieszkania. Jak wariatka jest to moze sie sama pobic i powiedziec ze to chłop jej zrobił.
Od kiedy newsolapy piszą rzetelnie?
Byle tytul chwytliwy, a tresc? Zabil czy go zabili? Wazne, że w zakldzie pogrzebowym ilość trupów się zgadza.
Kobietom jest nieporównanie trudniej w życiu, dlatego łatwiej jest im się pogubić życiowo.