Dojrzały mężczyzna po kłótni nie powinien opuszczać żony,

bo stawia ją w dramatycznym położeniu. Jej świat i życie łatwo może tracić sens. Także nie wiadomo, czy nie musieli spłacać kredytu hipotecznego, w wysokości niemożliwej do udźwignięcia.

https://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,28872803,tragedia-w-wilanowie-nowe-informacje-mowia-o-klotni-rodzicow.html

2 polubienia

Znowu żerujesz jak sęp na trupach?
To sprawa to dla psychiatrów.

1 polubienie

Nic nie boli tak jak życie

4 polubienia

Nie ma życia bez kłótni na tle pieniędzy / wypłaty /. Jak ktoś mówi że żyje bez kłótni, czy pieniądze to nie problem / wystarczy je zarobić ino trzeba pokombinować / to siebie oszukuje, jak nie oszukuje to ja podam rachunek mojego konta na wpłatę. Okaże się kto kto kogo opuścił :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Nie uogolniaj.
Nie wszedzie w malzenstwch glownym przedmiotem sporu są pieniadze. Raczej co robic i jak sie ruszyc, zeby byly.
I nie jest ważne kto więcej zarabia. Dom to nie tylko kasa.

2 polubienia

Utrzymanie domu, rodziny to też kasa. Facet który opuszcza dom w takim momencie nie jest dojrzały mentalnie i psychicznie - jest dupkiem, nieodpowiedzialną głową rodziny który jej nie powinien zakładać, podobnie jak np nie powinien psa wyprowadzać na spacer, bo jest niedorozwiniętym egoistą samolubem

1 polubienie

Dla mnie to są źle dobrane słowa w tym artykule. Myślę, że na wyrost użyto słów o opuszczeniu domu. Bo opuścić dom a wyjść z niego to są dwie różne sprawy.

2 polubienia

Była kłótnia, więc albo w trakcie albo po niej gościu wyszedł.

1 polubienie

Masz rację, pismaki nie pierwszy raz idą na łatwiznę nie znając faktów, a później to trudno odkręcić by było prawdziwe. Atuty by żyć w zgodzie pomimo problemów, by je wspólnie usowac tracą człowieczeństwo

3 polubienia

Z treści artykułu da się wywnioskować, że to było jego opuszczenie mieszkania, albo zapowiedź opuszczenia, bo sytuacja przerodziła się w tragedię, a jego wyjście z mieszkania raczej takiego skutku nie wywołałoby.

Psychika i reakcje na bodźce zewnętrzne u człowieka, zwierząt jednostki nie są / nie muszą / identyczne do pozostałych, stąd są widoczne różnice np w zachowaniu, myśleniu, empatii itd

2 polubienia

kobiety to barbarzyńce są w miłości, takie przysłowie nawet jest.
byle tylko zrobić chłopu na złość nawet całąrodzinę pozabijają.

mnie mama też na złość “pozabijała”. Nastawiała mnie przeciwko ojcu mojemu i niewątpliwie m.in. z tego powodu cierpię na spi.erdolenie… na pewno jest ono większe niż gdyby mnie tak nie nastawiała dzięki czemu miał lepsze relacje z ojcem.

2 polubienia

nie tylko, społeczeństwo musi się o takich rzeczach dowiadywać, gdyż kobiety stosują przemoc psychiczną w rodzinach i o tym się nie mówi. Mówi się tylko jak chłop bije.

3 polubienia

skoro ona ma takie pomysły by dzieci własne abortować to najprawdopodobniej niszczyła też psychicznie męża i chłop nie dał rady i wyszedł.
Gdyby społeczeństwo wiedziało o tym, że kobiety stosują przemoc psychiczną to może miałby możliwość pójść gdzieś po pomoc.
Ba zdarzają się nawet małżeństwa, gdzie baba bije chłopa. No i wstyd się chłopu prztyzbnać bo go od pedałów zwyzywają… a jak tylko zacznie się bronić i przywali babie to będzie wszystko na niego.

Teraz wystarczy jeden telefon baby i przyjeżdża policja i mogą chłopa wyrzucić nawet z własnego mieszkania. Jak wariatka jest to moze sie sama pobic i powiedziec ze to chłop jej zrobił.

2 polubienia

tymczasem w alternatywnej “rzeczywistości”

1 polubienie

Od kiedy newsolapy piszą rzetelnie?
Byle tytul chwytliwy, a tresc? Zabil czy go zabili? Wazne, że w zakldzie pogrzebowym ilość trupów się zgadza.

1 polubienie

Kobietom jest nieporównanie trudniej w życiu, dlatego łatwiej jest im się pogubić życiowo.

1 polubienie