dokąd idziesz Polsko

Ja nie mam. Zresztą te wpisy nie nadają się do moderacji według tego serwisu… Ale to nie o oto chodzi… To nie chodzi o wpisy bo tutaj ludzie mają już to w głowie… Ta pogarda i nienawiść do drugiej strony… Dlatego nie współczuję im pisu. Jako psychicznego cierpienia. Polsce pis tylko pomoże :rofl:

1 polubienie

Rzucilem wlasnie okiem na wyniki wyborow.
Frekwencja najwyzsza od czasow transformacji 61%
Z teho 49,3%zaglosowalo na PiS
A sa to dane dopiero z 40% komisji wyborczych
Mozna sie spodziewac,ze wygrana PiS przekroczy znacznie 50%
Chyba nikt nie powie,ze wyniki sfalszowano,lub ze znaczna czesc spoleczenstwa to idioci.
Nie kibicuje zadnej partii,ale kiedys juz napisalem,
Gdybym mial glosowac,czytajac wypowiedzi kandydatow KO,i ich zelaznego elektoratu,z czystym sumieniem oddal bym glos na PiS.
Tyle pomuj wylewanych na PiS,bez konkretnego programu alternatywnego w zyciu nie widzialem.
Tak moga pisac tylko fanatycy,niezrownowazeni psychicznie.
PO przez osiem lat pokazalo,co potrafi,gdyby nie zawiazala koalicji wyborczej,nie wiem,czy by osiagneli 15%
A,ze ludzie ida za kasa,czemu sie dziwic,gdzie ponad 60%spoleczenstwa zarabia najnizsza krajowa,

2 polubienia

Jesteś przewrażliwiony.

Do moich propozycji na nastepne cztery lata moglabym dodac “niesienie w lud oswiaty kaganek”. Ale nie chce przesadzac z ta moja staroscia… :grin:

Z tym alternatywnym programem zgadzam sie z Toba. No to jest na to wlasnie czas, zeby znow nie obudzic sie z reka w nocniku…

2 polubienia

A w tym cos jest::

Cytat

Na bledach czlowiek sie uczy. Zobaczymy co dalej, Pytia to ja nie jestem…

1 polubienie

Czytając różne komentarze w różnych miejscach, dużo mniej lub bardziej subtelnego dogadywania wzajemnego jest. Jak zwykle.
“Głupi naród, sprzedali się, mądrzy nie mogą dostać się do władzy…”
No, ale w którym szeregu kto jest? Kto selekcjonuje ludzi na głupich i mądrych? Gdzie ja stoję, a gdzie ty? Według czego to jest ocenianie?
Wiadomo, że większość siebie widzi wśród tych którzy się nie mylą.
Ja biorę pod uwagę to że się mylę, ale co z tego? Decyzje i tak trzeba jakąś podjąć.

2 polubienia

Dodajmy jeszcze do tego darmową kampanię wyborczą, jaką robiła PiSowi telewizja i radio “publiczne” przez te 4 lata. Wystarczy?

1 polubienie

To daje cztery lata doswiadczen…

Gdybym miala byc poitykiem (ale NIE BEDE) stwierdzilabym: jest zle; CO robic zeby bylo lepiej. Mysle, ze wlasnie o tym sie czesto zapomina.

Dokad polscy przedsiebiorcy,nie przestana traktowac pracownika,jako zlo konieczne,zaden ,nawet najlepszy program,nie przebije kasy.
Jesc trzeba tu i teraz,nie za piec,czy dziesiec lat.
Zarobki polakow,sa bodajze na 24miejscu w UE,wiec czemu sie dziwic,ze kazde 100pln jest dla nich wazne.
Na dodatek wmawiaja mlodym,ze ZUS to wyrzucone pieniadze(a oni,pravodawcy chetnie je przytula)
A to jak narazie jedyne zabezpieczenie w razie choroby,czy na starosc.
By dobrze zyl/spokojnie przedsiebiorca,najpierw pracownik musi dobrze zyc,jezeli chcemy mowic o demokracji.

1 polubienie

Niestety jesc trzeba. Masz racje. A co robic z przedsiebiorcami???

1 polubienie

Najlepsza kampanie i promocje Pis,zrobili fanatyczni zwolennicy KO/PO.

2 polubienia

Stad wlasnie sie wziela moja pierwsza minikampania… :grin: Ale powaznie tak mysle.

Na calym swiecie lasna dzialalnos to ryzyko niepowodzenia.
Fortuny jakie w innych krajach powstawalyprzez pokolenia,w Polsce pojawily sie na pstrykniecie palcem.
Pamietam,gdy byly przymiarki,do prywatyzavji,zaklafu gdzie pracowalem.
Moja stawka godzinowa wynosila 27pln.
Nowy pracodawca zaproponowal mi 4pln,bez dodatku stazowego/premii
Mialem uprawnienia na wszelkie urzadzenia w zakladzie odsiarczajia i zakladzie gospodarki wodnej,w rasie potrzeby siadalem do spychacza,koparki,na dzwig wierzowy.
Zaproponowano mi place na rowni,z laziennym,ktorego obowiazkiem,bylo posprzatac laznie,i odkrecic wode o odpowiedniej porze.
To sa polscy przedsiebiorcy.

1 polubienie

Mozna sie tylko zalamac!!! Przynajmniej teraz rozumiem o co chodzi. Fakt, na to trzeba pokolen a nie urra! To troche tak (tak mi sie zdaje) jak z tzw wspolczesna inteligencja. ZADNEGO zaplecza. Konsumpcjonizm i sloma z butow wychodzi. Czyzby byl to jeszcze spadek po zaborach? Po wrzeszczacym komunizmie? Ciekawa jestem Twego zdania!

Coz konsumpcjoniz,.to etykieta obecnych czasow.
Co w tym dziwneyo,ze polacy chca zyc jak w innych krajach,wszak bywaja teraz,za byla zelazna kurtyna.
Tylko przepasc w zarobkach,powoduje,ze coraz bardziej sie zadluzaja.
Inteligencja to cos niewymiernego,dyplom,nie zawsze idzie w parze z inteligencja.
Ch6ba ze nazwiemy,intekigencja’’ grupe posiadajaca,okreslone wyksztalcenie.
Kombinowanie z systemem edukacji,odbilo sie znacznie(-moim zdaniem) na jakosci ksztalcenia.
Pamietam moje ostatnie lata w kopalni,nagle ludzie z zawodowym wyksztalceniem,stali sie magistrami ochrony srodowiska,nawet jed3n zostal dyrektorem d/s pracowniczych.
Ja bylem po technikum Chemicznym,dyrektor,po zawodowej szkole gorniczej,taka to powstala,inteligencja’’

1 polubienie

Oczywiscie: inteligent to nie to samo co posiadacz dyplomu. Teraz jest jeszcze gorzej, bo powstalo mnostwo uczelni typu: zaplacisz=masz! Inteligencja (ogolnie rzecz biorac) to, dla mnie, umiejetnosc rozumowania, wyciagania wnioskow, prognozowania, oceny sytuacji Stad moze byc bardzo inteligentny chlop po szkole podstawowej, a kompletny tluk z tytulem profesora. A wiec: manipulacja edukacja - niedopuszczalna sama w sobie!

1 polubienie

Takie uczelnie,nie powinny miec prawa bytu.
Ale jak napisalem wczesniej,na uklady,ukladzikinie ma mocnych.
Zwyklego murarza,mechanika,czy elektryka,zweryfikuje rynek konsumenta.
Gorsza sprawa z magistrami,profesorami

1 polubienie

No i tak tez uwazam!!! PS profesorowie potrafia zweryfikowac sie sami nie majac pojecia ze to wlasnie czynia… :hot_face:

1 polubienie