Domowi lekarze,baczność!

Co oznacza krew z nosa?
Dziekuje za uwage.

1 polubienie

Do apteki po rutinoscorbin biegusiem. :wink:

2 polubienia

Ale…Dlaczego akurat to???
Bralem to chyba w marcu jako cos z wit.C i ogólnie,na przeziebienie [które nie nastąpiło w tym roku]…

1 polubienie

A ja nie wiem co mam z nosem że wystarczy jakieś małe uderzenie czy jakiś “zły dotyk” że puszcza mi się krew na chwile XD

2 polubienia

Pewnie rodzinny zleci ogólne badanie krwi i zastanowi się bardziej, a rutinoscorbin na krwawienia z nosa to rutyna (szczególnie jeśli chodzi o chłopców 18 - 22lata).
Każda nieprawidłowość powinna być zbadana. Tak na odległość to można pomóc tylko doraźnie.

2 polubienia

Ha,ha…No ja mam troche wiecej wiosen na liczniku :joy:
Takie badania juz mialem pare lat temu.Wszystko w normie…A ta krew to tak 3-4-5 razy do roku.Jak sie psluże chusteczką to po chwili nie ma problemu…Ale jednak to sie pojawia.Jak dzisiaj rano…Doslownie na 30 sekund.
Kiedys bylem pewien ze to suche powietrze lub przemeczenie.
Dzisiaj nie ma mowy ani o jednym ani chyba o tym drugim także…

1 polubienie

Foczka - czasem przyczyną (bardzo prozaiczną) bywa uszkodzenie jakiegoś naczyńka w samym nosie - wtedy laryngolog przyżegnie i wszystko się naprawi. Jeśli jesteś młodziutki (18 - 22), to jest to dosyć częste i wtedy rutinoscorbin przez jakiś czas. A najlepiej, żebyś problem swojemu lekarzowi zgłosił. Bo to nie jest nic. To trzeba sprawdzić.

2 polubienia

Ba!Ja to mam bez trącania :thinking:

2 polubienia

Rutinoscorbin uszczelnia śródbłonek naczyń, więc takie przesączanie powinno ustąpić.

2 polubienia

Ok.Przed meczem będe jeszcze w mieście.Zrobie jak każesz :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Krew z nosa leciała 3 razy, dwukrotnie z powodu nadmiernego katara. Tak smarkałem, że popękały naczynka krwionośne i do dawno temu było. W nocha i to porządnie oberwałem kilka razy, ale poleciała tylko jeden raz kiedy ten nochal złamał mnie się na jednem ze sparingów.

1 polubienie

Wiele roznych przyczyn od za suche powietrze, objawy pokatarowe po sprawdz analityke watroby. I skontroluj cisnienie

Moze byc po szczepionce. I to nie jest zart ani straszenie - tak do konca nie wiadomo jakie moga być skutki uboczne oprocz bardzo rzadkich zakrzepow
A rutinoskorbin na pewno nie zaszkodzi.

Zależy jak często krew leci i czy boli przy tym głowa.
Mnie kiedyś często leciała bo miałem alergię i przy kichaniu zatykałem nos :relaxed:

1 polubienie

Przed szczepionkami tez bywalo.Ale jak juz wspomnialem,ledwie 3-4 razy do roku…Objawy po katarze to co innego.Czasem jak sie czlowiek napnie to caly nos moze rozwalić :innocent:Zdarzalo sie i to…

1 polubienie

Nigdy nie miewalem alergii i prawie nigdy nie boli mnie głowa…

Przyczyn jest kilka. Alergia, podrażnienie, wysiłek, upał, guzy mózgu, uraz mechaniczny.

W tej chwili wszystko odpada.
Jedna osoba w rodzinie miala guza mózgu.I nigdy krwi z nosa choć zdarzaly sie objawy zblizone do epilepsji.
A podrażnienie?To moze być zawsze ale to bym wiedział…

Może coś z krzepliwością.

Myślałem o tym kiedyś ale to byłoby czeste.Podejrzany no. 1 to pastylki na cholesterol…Oraz 40 lat temu,rozbity nos…Po tamtym wypadku nigdy nie oddychalo mi sie tak na 100% swobodnie.
No ale bylem w dobrych rekach ordynatora szpitala w Kaliszu wiec nie bylo sensu podskakiwać…

1 polubienie