na wstrzymanie, zwiotczenie? Umiesz czytać między wierszami? 2 dni wcześniej Stoch wygrał kwalifikacje, ten doświadczony zawodnik.
Rozkręci się
Nie przypuszczam. Ale widzę fatalne przygotowanie do sezonu.
Stoch jest wielki mistrzem, ale świetność ma za sobą, kolana wyeksploatowane. Czasem zrobi świetny skok, ale nie będzie już dominował. A gdzie następcy naszych skoczków? Inne kraje mają takich i naciskają mistrzów a Polska od lat bazuje na tej samej drużynie, To są tylko ludzie, którzy się starzeją.
Karuzela chyba…
Tylko wydaje ci się, że potrafisz logicznie myśleć. Wczytaj się w wypowiedź Stocha. On by nie pojechał tam, gdyby nie był pewny swego przygotowania. Zresztą wygrał pierwsze zawody - kwalifikacje, i to z dużą przewagą.
Zostaję przy swoim zdaniu. I prosiłbym, byś zaniechał wypowiedzi o moim myśleniu.
To nie była moja obraźliwa wypowiedź. Wczytaj się w nią. Jeśli zabierasz głos w moim temacie, to mam prawo się do niego odnieść.
Jestem zdania, że logicznie i sensownie określiłem swój pogląd, a w teorie spiskowe, jak wiesz, nie wierzę.
Wypowiedź Stocha znam już od pewnego czasu, poznałem ją, zanim zadałeś to pytanie.
Tym bardziej powinieneś przedstawić pogłębioną opinię. Konfederacja gromadzi osoby ciekawie myślące, nie chowające się za, i nie wykpiwające rzekome teorie spiskowe. Tu logiczne myślenie też kazałoby uwzględnić różne możliwości.
Wypowiedź Stocha nie zawiera ani cienia sugestii, o czynnikach zewnętrznych tego skoku. Mówił wyłącznie o sobie.
Co do owej Konfederacji, wstrzymam się od wszelkich komentarzy.
Właśnie że zawiera, tylko trzeba mieć uszy i oczy szeroko otwarte. Rosjan już na niejednym przyłapano. Mogą różne sposoby testować. Mogą dopuszczać, że ten świat szybko się skończy, a Polaki są dla nich najohydniejszymi, najwredniejszymi wrogami, mimo że otrzymaliśmy od nich nieporównanie lepsze państwo, za cenę ogromnej krwi i niewyobrażalnych cierpień i poświęceń.
Właśnie , że nie zawiera. I na tym kończę, ponieważ nie interesują mnie naiwne teoryjki spiskowe. To by było na tyle z mojej strony. Mam poważniejsze zainteresowania.
To nie zabieraj głosu w moich tematach, bo reprezentujemy różne poglądy i światopoglądy, a mnie takie twoje też nie interesują.
Rozumiem, rozumiem. I wcale się nie dziwię, że moje zainteresowanie cię nie interesują. Są za trudne dla ciebie. W odwrotności, do tych tu naiwnych teoryjek, jak te pyły antyskokowe…
Tacy jak ty są dla mnie bardzo ograniczonymi ignorantami.
To, że dla ciebie jestem ignorantem, nie ma żadnego znaczenia dla takich jak ja. I typowe jest to, że ignorant zarzuca mądrzejszym od siebie ignorancję, czego jesteś klasycznym, wręcz przykładem.
A teraz zajmij się swoimi teoryjkami. Ciao!
Problemem polskich skoków jest to, że nie widać następców mistrzów. Stoch, Żyła, Kubacki mają już dobrze po 30-tce, więc lata świetności za sobą. A nowych nie ma. Obyśmy nie skończyli tak jak Finlandia, niegdyś potęga w skokach, dziś to chyba trzecia liga.
Tak. Zarząd związku oparł się na kilku wybitnych talentach i na tym koniec działalności tajnerków. No i się skończyło.
A gazy, to sobie mogą puszczać zwolennicy teoryjek…, jak się grochówką objedzą.
Ja się nie wypowiadam na temat skoków bo… się nie znam. Ale powszechnie znane jest to że słabej baletnicy i rąbek spódnicy przeszkadza. Kiedyś byli dobrzy ale z czasem to mija. Jak byłem młody szczyl miałem parę w rękach. Dziś czasem słoik mnie pokonuje i muszę patentu używać Dziś też bym nie skoczył z rampy bo kolana nie te. A jako dzieciak potrafiłem skoczyć z 2-3 metrów na nogi i było oki. Rampa ma 110 cm około jak ktoś by pytał. Tak wiem Jarku że wiesz.
No wiesz,od razu baletnicy…
Ujowemu tancerzowi to i jajca przeszkadzają.