Z grubsza rzecz ujmując pewna pani napisała mi, że prosi jak kobieta kobietę, żebym dała już spokój panu M i znalazła sobie inne ramiona do wyplakiwania. Twierdzi, że spędzali miłe chwile z rodzinami i jako dodatek wrzuciła selfiki z nim gdzieś na mieście.
Następny będzie spalony samochód i otruty pies.
A w ogole znasz tego pana M.
Ja bym to uznala za zagrozenie i zglosila na policję. Tu jest to traktowane powaznie.
Tak. Z numeru którego nie znałam dotyczącą osoby której nazwisko nic mi nie mówiło. Ewidentnie pomyłka.
Nie, takich tekstów nie dostałem
Buhahahahahah…To sie dzieje na serio?
Czesciej zdarzaja sie sms-y od oszustów podajacych sie za dostawcow, ktorzy zle obliczyli koszt przesylki i żadajace doplaty czy podszywajace sie pod strony banków z informacja o koniecznosci weryfikacji karty lub konta.
Chyba wysylane na oslep, ale biorac pod uwagę, ze przez covida duża czesc handlu i obslugi bankowej przeniosla sie do netu, a ludzie panikarze, oszusci maja się dobrze.
Maile od “zolnierzy z Iraku” to juz klasyka, ale tam podobnie jak szantaze nieletnich w przypadku pedofilii ofiare się osacza przez dluzszy czas.
A bywaja tez po prostu niezrownowazeni psychicznie, zwani stalkerami - tych ludzi cieszy zatruwanie innym zycia, czy na zasadzie BO TAK, czy jest to niezdrowa fascynacja drugą osobą. Zreszta pewnie wykaz odchylek psychicznych z tym powiazanych wymagalby solidnej rolki papieru.
Problem, ze to nie jest bezpieczne dla ofiary.
Juz myślałem ze pomyliłaś temat ale przypomnialo mi sie jak jakieś 10 lat temu,weszły mi na konto jakieś suki z Nigerii [?] które chciały płacić za znajomości bo"nikogo w Londyn nie znają".Trwało to ok. miesiąca…
Taki amerykański żołnierz z Nigerii to chyba się musi napracować zanim głupią znajdzie…
Niger jest centrum takich przewałek. Telefonicznych tez.
Nalezy bardzo uwazac na to, bo prefiks maja 22 czyli jak Warszawa.
A rozprawienie sie z mafią handlujaca “zywym towatem” czyli kobietami, czesto dziecmi? To niekonczaca się historia, choc apogeum dzialanosci tych drani to byl przelom wieków.
Wcale nie, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile kobiet marzy o spełnieniu amerykanskiego snu. A podchody typu czule słówka mają dopracowane.
Jest jeszcze drugi model - z nastawieniem na mężczyzn - obietnica cudownej zony, choc wtedy posluguja sie modelem biednej Ukrainki lub Rosjanki.
Obym ja nie straciła w ten sposób rozumu…
22…Zgadza sie!
Ale Niger czy Nigeria…Bo my wtedy [bylo nas dwóch z takim problemem] mieliśmy ewidentnie do czynienia z Nigerią…
Tak,już kiedyś opowiadałam jak jeden pan z Pytamy zdradzał żonę a jak został przyłapany to powiedział że to ze mną…i dał jej mój numer telefonu. Tak,zadzwoniła do mnie…
Nigeria ma 23x
A to duzej roznicy nie ma, przeciez to po sasiedzku, a podzial to pewnie bardziej efekt kolonializmu i przepychanek plemiennych.
Jest nawet okreslenie na pewien system oszustw zwany nigeryjskim
Z czasem ofertę poszerzyli.
Za robote by sie wzieli… Jak szukałam pracy przez agencje pracy to mi takie oferty przychodziły non stop.
Patrz…Nawet kiedys niedoczytałem…Ale faktycznie roznica miedzy Nigrem a Nigerią jest tylko na mapie i w zaludnieniu.
A mopj kolega z Elbląga tak sie napalił…
I tak to działało…
U mnie mail był po angielsku, więc nawet nie analizowałam czy Niger czy Nigeria. Wiem- ignorancja, ale miałłam wtedy inne problemy.
A wszysyscy kochamy “pytamy” które fajnym miejscem jest i kazdy Ci tu służyć pomocą będzie…
Juz Ty na ten ponton ratunkowy nie narzekaj…