Tenisowy sezon rozpędza się na serio.
Indian Wells a potem Miami Open…Amerykańskie turnieje należą do najbardziej prestiżowych i najbardziej emocjonujących…
Właśnie Sabalenka uporała się z nieznaną mi Japonką w 2 setach…
Trwają mecze R.Opelki czy A.Kalinskiej..
Sorana Cristea pokonała Dianę Sznajder!!!
Jest ciekawie.Jak zwykle.
I tylko szkoda że nasze panie czyli obie Magdy, przegrały swe otwarcia.Linette na granicy kompromitacji,Fręch tylko ciut lepiej…Po Meridzie oczekiwało się więcej…Kobiecy tenis 
Hurkacz także za burtą.
Mamy Majchrzaka i to cieszy ale…Za “chwilę” mecz z Djoko… 
Pozostaje nam Świątek która jeszcze nie zaczęła…
Przy okazji…Fajne wieści z tureckiej Antalyi…K.Kawa wygrywa z lepszymi od siebie i krok po kroku…Wygrała już z M.Shariff i T.Zidansek…I jest w półfinale!
Wszystko na odwrót.
Fręch dotąd była wspaniała,Kawa beznadziejna.I nagle… 
Czekamy na Igę!
Teraz Kamila Rakhimova vs Coco Gauff
Rosjanka pod szyldem Uzbekistanu,kontra nieprzewidywalna Coco…
Na razie mecz baaardzo średni.
Set pierwszy
2:1 dla Coco…Rakhimova dobrze kombinuje ale wszystko idzie w siatkę…
A teraz?
6:3 ale w drugim secie jest…5:2 dla Rakhimovej
I serwuje…
Ostatecznie Gauff wygrywa ale nie bez problemów.Podobnie jak Osaka z Kasintsevą z…Andory.Szkoda mi trochę tej ostatniej.Jeszcze o niej usłyszymy!!!
Świątek gra z Day, nieznaną tenisistką. Pierwszy set ma 6-0, drugi set 4-5, właśnie oglądałem 2 ostatnie gemy, gdzie Iga elegancko odrobiła 2 gemy, z 2-5 do 4-5 się zrobiła, ale wciąż ma gema do tyłu, teraz Day serwuje na wygranie seta2
5-5 2set, znowu breaka zrobiła. Wygląda na to, że Iga wyszła z jakiegoś dołka, gdzie przegrywała nawet 1-5 w 2secie.
6-5 drugi set. Świątek na prowadzeniu, ładna gra, dłuższe wymiany, rzadko widywane u niej i często piłki lądujące dalej od końca pola, czyli bezpieczniej, oczywiście musi bombardować…, taki już jej styl.
6-6, tiebreak.7-2 w tie breku dla Igi, powrót z jakiegoś mi nieznanego kryzysu w 2secie, i w zasadzie mecz z kwalifikantką o 2 lata starszą od Igi okazał się być formalnością.
Chicałbym zobaczyć gdzieś mecz Majchrzaka z Djokocicem,
Jest mecz, SUPER.
6-4 w 1 secie dla Majchrzaka,
teraz już 4-0 w 2 secie.i 5-0. Djokowic odrabia straconego seta ekspresowo, dopiero zacząłem oglądać, czyli szykuje się 3set, ciekawe jak nasz się spisuje, czy Djoko wygląda na łatwego do pokonania…
1-5 Kamil ładnego gema wygrał.
1-6, set dla Djokowicq po długimi gemie, Kamil z dobrejstrony pokazywał się, lecz 2 honorowego gema w 2secie nie udało mu się ugrać.
Ciekawe jak 3 set się rozwinie. Djokowic całkiem poważnie gra, no i przewaga techniczna jest gołym okiem widoczna, jakkolwiek jest duża waleczność Kamila, który też wcale nieźle gra.
wciąż 1 gem 3seta, wymiana o 40 uderzeniach, po których djoko upadł…, i stracił punkt, widać, ze Kamil go kondycyjnie bierze., nieźle gem dla Majchrzaka
1-0 Kamil
1-1.
2-1 dla Kamila, byle tak dalej, męczył się trochę, ale przy okazji pomęczył Serba. Jedyna wada naszego to częste kończenie na siatce, musi kilka milimetrów wyżej uderzać…
już jestem…
nie zaskakiwało mi…W kółko “around and around”
Teraz Mam to ale widzę że Ty też.
6:4;1:6 i teraz po morderczej wymianie,0:1
Mordercza wymiana, dobrze powiedziane, ale to nasz ma lepszą kondycję. Tam musi być gorąco. Wiadomo Djoko musi grać sprytem.
Angole komentują…
Inaczej niż gdy grają kobiety…
Już któryś raz to widzę…
Ale piłka po piłce widać że bieganie jest po stronie Kamila!
Gem Majchrzak!!!
Ale uwaga!
Djoko lepiej gra technicznie.Gdy trafia,może być ciężko…
Na razie,cieszmy się!!! 
1:1…
2-2, serwuje Kamil. Grają na głównym stadionie.
I bezczelnie sobie poczyna!!!
No coorna,że to nie weszło… 
Piękny tenis ale Djoko jednak pokazał klasę.
Czasem Majchrzak potrafi mistrza ośmieszyć ale potem…byle siatka…
Pech, stracony własny gem, po dużej walce.
3-2 dla Djoko, przewaga gema przy tym dla Serba. No i jest ciężko dla Kamila. Chwilami mam wrażenie, że Kamil gra niefrasobliwie…, takie ogólne wrażenie, ale wiadomo, gra jest ciężka.
Cudowny,strzal Majchrzaka…Djoko bije brawo i…wali przewagę…
4:2
5:2…
Gdyby ten skrót Majchrzaka wszedł,byloby zagranie TURNIEJU!
Gdyby…
Ja piernicze, jaka szkoda, miało być 3-4 a jest 2-5, tego nie da się odrobić. Djoko czasami ma magiczne piłki z kapelusza wyciągaane…,
Poza tym Serb gra z publiką, i dużo się emocjonuje, jednym słowem nie ma sił na długą grę, ale na spryt nigdy u niego nie ma problemu.
Przez małe nieuwagi Kamil przegrywa…
Ostatni gem meczu???
Ładny mecz mimo wszystko. Nie ma co żałować, Djoko nawet za 10 lat będzie trudny do ogrania…
Nie mam nic do dodania na temat Djoko,po tych wszystkich latach…
Ale szkoda mi tego meczu
Kamil go zmęczył,miał “na widelcu”…No szkoda…
Z dziennikarskiego obowiązku…Iga wygrała 6:0; 7:6 ale…Przerwa nic nie zmieniła…Iga grająca swoje ma niewiele przeciwniczek na świecie.
A potem przychodzi inna Iga która może przegrać z każdym…
Na szczęście dla naszej zawodniczki Kayla Day to tenisistka niemal anonimowa,bez doświadczenia którą ten mecz przerósł…
Teraz jednak Świątek zagra znowu z Sakkari…I w ten sam sposób raczej z nią nie wygra…
Camila Osorio-Naomi Osaka…
Nie mam wielkich złudzeń ale…Go,Go,Go Camila!!!
6:1 dla Osaki w pierwszym raczej jednostronnym secie.
Marny mecz…Nie wiem czy wytrzymam do końca…
A jednak!!!
Osorio się rozbrykała i prowadzi w 2 secie 4:2.Kilka kapitalnych ataków!!!
Jest 5:2 dla Camili…Co bardzo mnie cieszy ale…Odwykłem troche od takiego tenisa…To jakby…3 liga.
Mamy jednak 6:3 dla Camili w drugim secie.
Gramy dalej 
No i nie do końca…Trzeci set to wreszcie pokaz GRY ze strony Osaki 6:1 choć z tymi jej chimerami…Nie wiem w sumie,czy nie zmarnowałem czasu…
Oglądałem Majchrzaka z Djoko. Wygrały umiejętności. Novak to geniusz tenisa. Od jakiegoś czasu wygrywa tym co potrafi, techniką, sprytem . Ma dwóch przeciwników; rywala i swój wiek. Wygrywanie turniejów już poza nim ale jego gra przyciąga oko. A Majchrzak to nie Sinner czy Alcaraz. Grał świetnie, ale ja cały czas miałem wrażenie, że nie wygra z Serbem. choć nadzieja na jego wygraną nie była bezzasadna.
Mecz Igi z Day widziałem, na powtórce już znając wynik. Mam takie samo zdanie na ten temat, jakie powyżej wyraził @collins02
A jak będzie z Sakkari? Na dwoje babka wróżyła. Dzisiejsza Iga może przegrać z każdym, ale już nie z każdym wygrać. 
Włączyłem się dopiero teraz ponieważ pewien czas byłem poza domem i zajmowałem się innymi sprawami.