Tenisowy sezon rozpędza się na serio.
Indian Wells a potem Miami Open…Amerykańskie turnieje należą do najbardziej prestiżowych i najbardziej emocjonujących…
Właśnie Sabalenka uporała się z nieznaną mi Japonką w 2 setach…
Trwają mecze R.Opelki czy A.Kalinskiej..
Sorana Cristea pokonała Dianę Sznajder!!!
Jest ciekawie.Jak zwykle.
I tylko szkoda że nasze panie czyli obie Magdy, przegrały swe otwarcia.Linette na granicy kompromitacji,Fręch tylko ciut lepiej…Po Meridzie oczekiwało się więcej…Kobiecy tenis 
Hurkacz także za burtą.
Mamy Majchrzaka i to cieszy ale…Za “chwilę” mecz z Djoko… 
Pozostaje nam Świątek która jeszcze nie zaczęła…
Przy okazji…Fajne wieści z tureckiej Antalyi…K.Kawa wygrywa z lepszymi od siebie i krok po kroku…Wygrała już z M.Shariff i T.Zidansek…I jest w półfinale!
Wszystko na odwrót.
Fręch dotąd była wspaniała,Kawa beznadziejna.I nagle… 
Czekamy na Igę!
2 polubienia
Teraz Kamila Rakhimova vs Coco Gauff
Rosjanka pod szyldem Uzbekistanu,kontra nieprzewidywalna Coco…
Na razie mecz baaardzo średni.
Set pierwszy
2:1 dla Coco…Rakhimova dobrze kombinuje ale wszystko idzie w siatkę…
A teraz?
6:3 ale w drugim secie jest…5:2 dla Rakhimovej
I serwuje…
Ostatecznie Gauff wygrywa ale nie bez problemów.Podobnie jak Osaka z Kasintsevą z…Andory.Szkoda mi trochę tej ostatniej.Jeszcze o niej usłyszymy!!!
2 polubienia
Świątek gra z Day, nieznaną tenisistką. Pierwszy set ma 6-0, drugi set 4-5, właśnie oglądałem 2 ostatnie gemy, gdzie Iga elegancko odrobiła 2 gemy, z 2-5 do 4-5 się zrobiła, ale wciąż ma gema do tyłu, teraz Day serwuje na wygranie seta2
2 polubienia
5-5 2set, znowu breaka zrobiła. Wygląda na to, że Iga wyszła z jakiegoś dołka, gdzie przegrywała nawet 1-5 w 2secie.
6-5 drugi set. Świątek na prowadzeniu, ładna gra, dłuższe wymiany, rzadko widywane u niej i często piłki lądujące dalej od końca pola, czyli bezpieczniej, oczywiście musi bombardować…, taki już jej styl.
6-6, tiebreak.7-2 w tie breku dla Igi, powrót z jakiegoś mi nieznanego kryzysu w 2secie, i w zasadzie mecz z kwalifikantką o 2 lata starszą od Igi okazał się być formalnością.
1 polubienie
Chicałbym zobaczyć gdzieś mecz Majchrzaka z Djokocicem,
Jest mecz, SUPER.
6-4 w 1 secie dla Majchrzaka,
teraz już 4-0 w 2 secie.i 5-0. Djokowic odrabia straconego seta ekspresowo, dopiero zacząłem oglądać, czyli szykuje się 3set, ciekawe jak nasz się spisuje, czy Djoko wygląda na łatwego do pokonania…
1-5 Kamil ładnego gema wygrał.
1-6, set dla Djokowicq po długimi gemie, Kamil z dobrejstrony pokazywał się, lecz 2 honorowego gema w 2secie nie udało mu się ugrać.
Ciekawe jak 3 set się rozwinie. Djokowic całkiem poważnie gra, no i przewaga techniczna jest gołym okiem widoczna, jakkolwiek jest duża waleczność Kamila, który też wcale nieźle gra.
wciąż 1 gem 3seta, wymiana o 40 uderzeniach, po których djoko upadł…, i stracił punkt, widać, ze Kamil go kondycyjnie bierze., nieźle gem dla Majchrzaka
1-0 Kamil
1-1.
2-1 dla Kamila, byle tak dalej, męczył się trochę, ale przy okazji pomęczył Serba. Jedyna wada naszego to częste kończenie na siatce, musi kilka milimetrów wyżej uderzać…
1 polubienie
już jestem…
nie zaskakiwało mi…W kółko “around and around”
Teraz Mam to ale widzę że Ty też.
6:4;1:6 i teraz po morderczej wymianie,0:1
1 polubienie
Mordercza wymiana, dobrze powiedziane, ale to nasz ma lepszą kondycję. Tam musi być gorąco. Wiadomo Djoko musi grać sprytem.
2 polubienia
Angole komentują…
Inaczej niż gdy grają kobiety…
Już któryś raz to widzę…
Ale piłka po piłce widać że bieganie jest po stronie Kamila!
1 polubienie
Gem Majchrzak!!!
Ale uwaga!
Djoko lepiej gra technicznie.Gdy trafia,może być ciężko…
Na razie,cieszmy się!!! 
1:1…
1 polubienie
2-2, serwuje Kamil. Grają na głównym stadionie.
1 polubienie
I bezczelnie sobie poczyna!!!
No coorna,że to nie weszło… 
Piękny tenis ale Djoko jednak pokazał klasę.
1 polubienie
Czasem Majchrzak potrafi mistrza ośmieszyć ale potem…byle siatka…
1 polubienie
Pech, stracony własny gem, po dużej walce.
3-2 dla Djoko, przewaga gema przy tym dla Serba. No i jest ciężko dla Kamila. Chwilami mam wrażenie, że Kamil gra niefrasobliwie…, takie ogólne wrażenie, ale wiadomo, gra jest ciężka.
1 polubienie
Cudowny,strzal Majchrzaka…Djoko bije brawo i…wali przewagę…
4:2
5:2…
Gdyby ten skrót Majchrzaka wszedł,byloby zagranie TURNIEJU!
Gdyby…
1 polubienie
Ja piernicze, jaka szkoda, miało być 3-4 a jest 2-5, tego nie da się odrobić. Djoko czasami ma magiczne piłki z kapelusza wyciągaane…,
Poza tym Serb gra z publiką, i dużo się emocjonuje, jednym słowem nie ma sił na długą grę, ale na spryt nigdy u niego nie ma problemu.
Przez małe nieuwagi Kamil przegrywa…
Ostatni gem meczu???
Ładny mecz mimo wszystko. Nie ma co żałować, Djoko nawet za 10 lat będzie trudny do ogrania…
2 polubienia
Nie mam nic do dodania na temat Djoko,po tych wszystkich latach…
Ale szkoda mi tego meczu
Kamil go zmęczył,miał “na widelcu”…No szkoda…
2 polubienia
Z dziennikarskiego obowiązku…Iga wygrała 6:0; 7:6 ale…Przerwa nic nie zmieniła…Iga grająca swoje ma niewiele przeciwniczek na świecie.
A potem przychodzi inna Iga która może przegrać z każdym…
Na szczęście dla naszej zawodniczki Kayla Day to tenisistka niemal anonimowa,bez doświadczenia którą ten mecz przerósł…
Teraz jednak Świątek zagra znowu z Sakkari…I w ten sam sposób raczej z nią nie wygra…
2 polubienia
Camila Osorio-Naomi Osaka…
Nie mam wielkich złudzeń ale…Go,Go,Go Camila!!!
6:1 dla Osaki w pierwszym raczej jednostronnym secie.
Marny mecz…Nie wiem czy wytrzymam do końca…
A jednak!!!
Osorio się rozbrykała i prowadzi w 2 secie 4:2.Kilka kapitalnych ataków!!!
Jest 5:2 dla Camili…Co bardzo mnie cieszy ale…Odwykłem troche od takiego tenisa…To jakby…3 liga.
Mamy jednak 6:3 dla Camili w drugim secie.
Gramy dalej 
No i nie do końca…Trzeci set to wreszcie pokaz GRY ze strony Osaki 6:1 choć z tymi jej chimerami…Nie wiem w sumie,czy nie zmarnowałem czasu…
1 polubienie
Oglądałem Majchrzaka z Djoko. Wygrały umiejętności. Novak to geniusz tenisa. Od jakiegoś czasu wygrywa tym co potrafi, techniką, sprytem . Ma dwóch przeciwników; rywala i swój wiek. Wygrywanie turniejów już poza nim ale jego gra przyciąga oko. A Majchrzak to nie Sinner czy Alcaraz. Grał świetnie, ale ja cały czas miałem wrażenie, że nie wygra z Serbem. choć nadzieja na jego wygraną nie była bezzasadna.
Mecz Igi z Day widziałem, na powtórce już znając wynik. Mam takie samo zdanie na ten temat, jakie powyżej wyraził @collins02
A jak będzie z Sakkari? Na dwoje babka wróżyła. Dzisiejsza Iga może przegrać z każdym, ale już nie z każdym wygrać. 
Włączyłem się dopiero teraz ponieważ pewien czas byłem poza domem i zajmowałem się innymi sprawami.
2 polubienia