Dowody?

Tak jak w Smoleńsku.

2 polubienia

A mnie się wydaje, że właśnie zwiększają Birbuś właśnie o tę jedną dodatkową kopertę w jakimś stopniu.
Moim zdaniem chodzi tu o zminimalizowanie ryzyka (nie pamiętam czy już o tym pisałam… :open_mouth: ) - bo alternatyw kilka jest, które się pojawiły - i ta jedna właśnie koperta może być zakażona. Pewnie, że koperty z rachunkami też mogą być zainfekowane, ale nie o to chodzi wg mnie j/w. Ale to o nas - wyborcach - dalej napisała @okonek.
A co z listonoszami, którzy mają roznosić druki parami z tzw. “świadkami”? Z łapanki za 1,50 zł czy tymi, którzy na to poszli?
Co w końcu z liczącymi głosy w całej Polsce?
Poza tym 11 dni do wyborów, a ustawa w Senacie, nawet “nieprzyklepana” ponownie przez Sejm, a tu bezprawnie przygotowania na całego się odbywa i wydawanie pieniędzy na kuriozalny pomysł, który nie wiadomo czy się w ogóle powiedzie i nikt nic nie wie.
A nawet jeśli do wyborów dojdzie, to niewykluczone, że będą one zaskarżone i kasa poleci bezsensownie. Masakra.

2 polubienia

I tu masz rację okonek, jeszcze działa. Mieszkam na Starówce, gdzie codziennie, a zwłaszcza w weekendy nie można było wyjść z domu i się przedrzeć przez te hordy tłumów do głupiego sklepu po bułki (i nie mówię tu wyłącznie o turystach)…
Od dłuższego czasu miasto umarłe. W dodatku opustoszało jeszcze przed ogłoszeniem obostrzeń rządowych. Maseczki, rękawiczki i te rzeczy, ktoś z psem gdzieniegdzie i wszystko sporadycznie.
I to prawda, bo widzę każdego dnia, że gdyby nie samodyscyplina Polaków, to by się ten nasz rząd po prostu skichał !

2 polubienia