Ciekawy artykuł. Faktycznie wszędzie tylko Mengele i Mengele…A reszta równie brutalnych i bezwzględnych potworów, jakby pominięta…
https://www.google.com/amp/s/tropicielehistorii.pl/mengele-kat-czy-ofiara/amp/
Ciekawy artykuł. Faktycznie wszędzie tylko Mengele i Mengele…A reszta równie brutalnych i bezwzględnych potworów, jakby pominięta…
https://www.google.com/amp/s/tropicielehistorii.pl/mengele-kat-czy-ofiara/amp/
Jego tez chca wybielic?
Jeszcze chwila i naprawde dojdzie do tego,ze to Polska wywolala wojne.
Nie,nikt go nie wybiela. Przeczytales artykul? Chodzi tylko o to ze takich jak on,a nawet gorszych, było kilku. I o nich się nie mówi a i niewielu w ogole o nich wie.
Sam tytul,kat,czy ofiara,daje do myslenia.
Ale na podstawie tytułu nie wydaje się opinii:)
Byl bezwzglednym katem,ten tytul,jest ie na miejscuze bylo ich wiecej,nie watpie swirow nigdy nie brakowalo.
Co nie znienia faktu,ze kat jest katem/swirem,nie ma co do tego dwoch zdan.
To pytaie uwlacza zakatowanym,prze niego ofiarom.
Leone,widziałeś kiedyś jakikolwiek artykuł z adekwatnym tytułem? Bo ja chyba nie. Tytuł ma sprawić wejście w artykuł.
W najmniejszym stopniu,nie żadna ofiara!
I obecność innych bestii,niczego tutaj nie zmienia.
Wrecz przeciwnie!
Pozyl sobie i pomieszkal w Argentynie,pod osloną reżimu wojskowego,przy ktorym Pinochet to legalna zabawa w klocki.
W namniejszym stopniu,media mu nie zaszkodzily a podejrzewam ze niezle ubawily,czyniąc z niego rozreklamowane slowo"klucz"czy wrecz "ikone"w pewnych kregach…
Mnie to odrzuca.
Wogole,dlaczego tytuluje sie go doktorem,ten tytul,powinien mu byc bezwzglednie od3brany,nawet posniertnie.
To hanba dla srodowiska naukowego,swira,zbrodjnarza,winnego snierci tysiecy ludzi z wykolejona psychika,tytulowac DOKTOREM.
Ja myślę że dlatego, że jego bestialskie badania i eksperymenty coś jednak do medycyny wniosły…
I absolutnie nie chciałabym być źle zrozumiana ,że pochwalam czy coś… Absolutnie nie!
To tylko obiektywna opinia na pytanie "Dlaczego żył sobie spokojnie ".
Powiedz to rodzinom,jego ofiar,ze wniosl wklad w medycyne.
To jest naprawde CHORE przynawc mu jakiekolwiek osiagniecia.
Zwyrodnialec,calkowicie odczlowieczony.
Oczywiście ze tak, dlatego napisałam moją obiektywna opinię o tym dlaczego żył sobie spokojnie,choć nie powinien. Subiektywna opinia o nim bylaby inna.
no przeciez nasz harmonijny kolega jest o tym przekonany (o wojnie oczywiecie)
Mengele to psychopata, ktory znakomicie sie odnalazl w owczesnych czasach i ikona dla zwolennikow “czystosci” rasowej i eugeniki.
kim jak kim, ale ofiara to on nie byl.
Bo nastepne swiry mu na to pozwolily.
Harmonik nie jest lepszy od mengele?
Szkoda, że stare Pytamy przepadło. Kilka lat temu, krótko odpowiedziałem komuś na temat Mengele, podobnie, jak w artykule. Mengele był oprawcą, ale później jego postacią zasłoniono jeszcze większych oprawców. A dlaczego? Bo byli potrzebni. Wojna się skończyła, ale świat toczył się dalej i różne rządy potrzebowały takich, jak oni. Podobnie z innymi dziedzinami nauki.
Brawo @anon70601590 za znalezienie tematu.
Za chwilę to Polska będzie płacić wszystkim reparacje. Z Rosją włącznie.
Wiadomo że życie składa sie z wielu odcieni szarości jednak tutaj dominuje czerń.
A co, nie slyszales o takiej teorii???
Bo ja tak
Tak sie sklada ze mam wiadomosci z tak zwanej pierwszej reki to znaczy z rodzina ktorej ten niewinny doktorek niezle dal sie we znaki eksperymentujac z chorymi dziecmi
Ale nie bede sie rozpisywala, bo zauwazylam ze jezeli chodzi o tematy o ktorych wiem co nieco i nawet wiecej- to zawsze znajda sie znafcy wiedzacy lepiej i nie uznajacy kolntrargumentow. A jeszcze jak sie ma pecha to nazwa cie idiota
To jest mankament rowniez na nowym (i byl na starym) pytamy
dixi!
Nie wiem czy bylabys taka obiektywna gdyby eksperymentowal na twoich dzieciach
Eksperymenty ze zwierzetami tez cos wnosza do nauki, ale zwierzeta przy tym sa torzurowane