Dr.Mengele-Kat i ofiara równocześnie????

Ciekawy artykuł. Faktycznie wszędzie tylko Mengele i Mengele…A reszta równie brutalnych i bezwzględnych potworów, jakby pominięta…

https://www.google.com/amp/s/tropicielehistorii.pl/mengele-kat-czy-ofiara/amp/

Jego tez chca wybielic?
Jeszcze chwila i naprawde dojdzie do tego,ze to Polska wywolala wojne.

4 polubienia

Nie,nikt go nie wybiela. Przeczytales artykul? Chodzi tylko o to ze takich jak on,a nawet gorszych, było kilku. I o nich się nie mówi a i niewielu w ogole o nich wie.

2 polubienia

Sam tytul,kat,czy ofiara,daje do myslenia.

1 polubienie

Ale na podstawie tytułu nie wydaje się opinii:)

Byl bezwzglednym katem,ten tytul,jest ie na miejscuze bylo ich wiecej,nie watpie swirow nigdy nie brakowalo.
Co nie znienia faktu,ze kat jest katem/swirem,nie ma co do tego dwoch zdan.
To pytaie uwlacza zakatowanym,prze niego ofiarom.

2 polubienia

Leone,widziałeś kiedyś jakikolwiek artykuł z adekwatnym tytułem? Bo ja chyba nie. Tytuł ma sprawić wejście w artykuł.

W najmniejszym stopniu,nie żadna ofiara!
I obecność innych bestii,niczego tutaj nie zmienia.
Wrecz przeciwnie!
Pozyl sobie i pomieszkal w Argentynie,pod osloną reżimu wojskowego,przy ktorym Pinochet to legalna zabawa w klocki.
W namniejszym stopniu,media mu nie zaszkodzily a podejrzewam ze niezle ubawily,czyniąc z niego rozreklamowane slowo"klucz"czy wrecz "ikone"w pewnych kregach…

2 polubienia

Mnie to odrzuca.
Wogole,dlaczego tytuluje sie go doktorem,ten tytul,powinien mu byc bezwzglednie od3brany,nawet posniertnie.
To hanba dla srodowiska naukowego,swira,zbrodjnarza,winnego snierci tysiecy ludzi z wykolejona psychika,tytulowac DOKTOREM.

4 polubienia

Ja myślę że dlatego, że jego bestialskie badania i eksperymenty coś jednak do medycyny wniosły…
I absolutnie nie chciałabym być źle zrozumiana ,że pochwalam czy coś… Absolutnie nie!
To tylko obiektywna opinia na pytanie "Dlaczego żył sobie spokojnie ".

Powiedz to rodzinom,jego ofiar,ze wniosl wklad w medycyne.
To jest naprawde CHORE przynawc mu jakiekolwiek osiagniecia.
Zwyrodnialec,calkowicie odczlowieczony.

1 polubienie

Oczywiście ze tak, dlatego napisałam moją obiektywna opinię o tym dlaczego żył sobie spokojnie,choć nie powinien. Subiektywna opinia o nim bylaby inna.

no przeciez nasz harmonijny kolega jest o tym przekonany (o wojnie oczywiecie)
Mengele to psychopata, ktory znakomicie sie odnalazl w owczesnych czasach i ikona dla zwolennikow “czystosci” rasowej i eugeniki.
kim jak kim, ale ofiara to on nie byl.

3 polubienia

Bo nastepne swiry mu na to pozwolily.

1 polubienie

Harmonik nie jest lepszy od mengele?

1 polubienie

Szkoda, że stare Pytamy przepadło. Kilka lat temu, krótko odpowiedziałem komuś na temat Mengele, podobnie, jak w artykule. Mengele był oprawcą, ale później jego postacią zasłoniono jeszcze większych oprawców. A dlaczego? Bo byli potrzebni. Wojna się skończyła, ale świat toczył się dalej i różne rządy potrzebowały takich, jak oni. Podobnie z innymi dziedzinami nauki.
Brawo @anon70601590 za znalezienie tematu.

4 polubienia

Za chwilę to Polska będzie płacić wszystkim reparacje. Z Rosją włącznie.
Wiadomo że życie składa sie z wielu odcieni szarości jednak tutaj dominuje czerń.

2 polubienia

A co, nie slyszales o takiej teorii???
Bo ja tak

1 polubienie

Tak sie sklada ze mam wiadomosci z tak zwanej pierwszej reki to znaczy z rodzina ktorej ten niewinny doktorek niezle dal sie we znaki eksperymentujac z chorymi dziecmi
Ale nie bede sie rozpisywala, bo zauwazylam ze jezeli chodzi o tematy o ktorych wiem co nieco i nawet wiecej- to zawsze znajda sie znafcy wiedzacy lepiej i nie uznajacy kolntrargumentow. A jeszcze jak sie ma pecha to nazwa cie idiota
To jest mankament rowniez na nowym (i byl na starym) pytamy
dixi!

1 polubienie

Nie wiem czy bylabys taka obiektywna gdyby eksperymentowal na twoich dzieciach
Eksperymenty ze zwierzetami tez cos wnosza do nauki, ale zwierzeta przy tym sa torzurowane