Drogi wyborco PiS? Czy podpiszesz się z czystym sercem pod poniższa listą?

Pytanie tylko do wyborców prawa i Sprawiedliwości (a więc około 40% Polaków)
Przeczytaj ze zrozumieniem, podpisz, powieś w widocznym miejscu.
I jak masz odwagę odpowiedz, czemu Ci to wszystko nie przeszkadza.

Ja, niżej podpisany, wyborca Prawa i Sprawiedliwości oświadczam że:

Nie przeszkadza mi to, że Polską rządzi de facto szef partii, który nie pełni żadnych funkcji państwowych (tu pytanie: kiedy ostatnio mieliśmy taką sytuację w Polsce? Tak, brawo! – za Gomułki i za Gierka!)

Nie przeszkadza mi strasznie przez Kaczyńskiego ludzi wyimaginowanym wrogiem, nadęta ideologia, służalczość wobec rozpasanego kleru, dzielenie narodu na patriotów i zdrajców, pouczanie jak mają działać przedsiębiorcy, jak mają wyglądać polskie rodziny przez człowieka, który rodziny nigdy nie założył.

Nie przeszkadza mi przejęcie wszystkich możliwych instytucji przez PiS w jednym tylko celu – aby zapewnić sobie całkowitą bezkarność. Natomiast każda instancja, która jest jeszcze od PIS niezależna (np. samorządy, RPO, Sąd Najwyższy) jest mieszana z błotem i opluwana, oskarżana o zdradę, przestępstwa i niemoralność.

Nie przeszkadza mi zapaść w służbie zdrowia, która z roku na rok jest coraz gorsza i coraz bardziej krytykowana, zamykane są szpitale, brakuje lekarzy, wydłużają się kolejki, pacjenci umierają na SORach, a równocześnie przyznawane są milionowe dotacje dla religijnego hochsztaplera z Torunia.

Nie przeszkadza mi jedyny przypadek w cywilizowanym, demokratycznym kraju, że Ministerstwo Sprawiedliwości miało tajną, ubecko-mafijną komórkę do kompromitowania i opluwania niewygodnych sędziów przy pomocy wynajętych trolli internetowych z naruszeniem danych osobowych

Nie przeszkadza mi to, że Minister Finansów, Szef Administracji Skarbowej i prezes Najwyższej Izby Kontroli robi interesy z gangsterami, z którymi jest po imieniu, oraz oszukuje na podatkach skarb państwa.

Nie przeszkadza mi to, że media publiczne są tubą propagandową obecnej władzy, i tak jak za komuny, nie pada w nich ani jeden głos krytyczny pod jej adresem, a Wiadomości w TVP to nieustanna propaganda sukcesu rządu.

Nie przeszkadza mi rozpasanie finansowe osób u władzy, rozbijanie samochodów, darmowe linie lotnicze dla całej rodziny, posady dla wszystkich krewnych, gigantyczne nagrody dla ministrów, których nie zwrócili mimo nakazu swego Prezesa (jak to leciało? –„dość kolesiostwa, pokora, umiar i praca!”)

Nie przeszkadza mi podwójny rocznik w szkołach średnich i nauka do wieczora, programy i podręczniki pisane w ekspresowym tempie, bo przecież „reforma” oświaty była bardzo potrzebna i „wszyscy” ją chwalą.

Nie przeszkadza mi łamanie prawa i konstytucji, odbieranie głosu opozycji w Sejmie, ekspresowe ustawy fundamentalne dla państwa głosowane nocą i ciągle poprawiane, nie wykonywanie wyroków sądów niekorzystnych dla władzy, uzależnienie sądów od polityków.

Nie przeszkadza mi potworne kłamstwo smoleńskie, które w niewyobrażalny sposób podzieliło naród, a oskarżenia i chore teorie spiskowe nie zostały w najmniejszym stopniu udowodnione przez Macierewicza i jego pseudoekspertów, mimo wydania na tę pseudokomisję kilkudziesięciu milionów złotych.

Nie przeszkadzają mi dziesiątki innych afer jakie regularnie są ujawniane przez opozycje i niezależne media. Ich lista dostępna jest tutaj: www.100aferPiS.pl

Podpis:

Powyższe oświadczenie należy wydrukować, podpisać i powiesić w widocznym miejscu. Najlepiej obok lustra.
By móc spokojnie spojrzeć sobie w twarz.

1 polubienie

Przez 8 lat rządów PO… A zamach w Smoleńsku był.
Zaraz drukuje i składam podpis :rofl:

1 polubienie

Jak to jest, Bingolo. Zaczynasz od kłamstwa, i spodziewasz się być traktowanym poważnie?

3 polubienia

Po Tobie trudno było się spodziewać innej odpowiedzi. Czyli znak, że popierasz przestępców.

2 polubienia

Zadna przesada nie jest dobra
Nie wnikam w polityke Pl
Ale czy naprawde wszystkiemu (!!!) winien PiS???
Uwazam ze zadna przesada nie jest dobra a przesadna opinia przeciw jest opinią za

3 polubienia

Jezeli wskazesz mi rzad bez skazy,po 89r,wstepuje w szeregi PO.
To co robia zwolennicy PO/KO,zniecheca tylko potencjalnych wyborcow PO.
Gdybym mieszkal w Polsce,napewjo na PO bym nie zaglosowal.
Byli u wladzy przez 8 lat,nie sadzemby polacy dla kaprysu zmienili poglady,powod musial hyc dosc istotny,ze tak sromotnie pregrali wybory.

2 polubienia

Nie 40% Polakow a 40% spośrod tych ktorzy wezmą/wzieło udział.

1 polubienie

Nie 40 tylko 45%. :zipper_mouth_face:

Tak z ciekawosci wrzucilem google temat,afery po’’

Wiekszość tego co powyzej,to niestety prawda.Dyskutowalbym czy celem przejmowania jest bezkarność.Lub czy jest nim JEDYNIE.
Zapaść w slużbie zdrowia to neverending story w naszym kraju i dopoki wladzy nie przejmie ktoś radykalnie prawicowy,nie ma w ogole o czym gadać.
W kazdym kraju są komórki do zadań specjalnych.Lektura Dnia Szakala,do dzisiaj chyba,daje o tym mozliwie najlepsze pojecie a juz z pewnością,najbardziej przystepne.
Poza tym,caly pierwszy akapit,nie jest niczym nadzwyczajnym.Zreszta ,o ile sie nie myle,sa jakies uwarunkowania mowiace wprost ze aby rządzić NIE NALEZY pelnic innych funkcji.
Ale reszta to wspolczesna patologia do ktorej jeszcze bym dopisal male co nieco.

2 polubienia

Tez mysle ze wiekszosc moze byc prawda
Ale mysle tez ze zamiast przesadnej krytyki wobec aktualnego rzadu mozna by pomyslec nad alternatywą na przyklad.
Uwazam ze zanim sie zburzy stary dom trzeba zbudowac nowy
U nas sluzba zdrowia po sprywatyzowaniu wyglada katastrofalnie. W szpitalach dostaniesz dostep do internetu, jedzenie do wyboru nowoczesna aparature etc… ale brak zainteresowania lekarzy leczeniem i anamneza bo za myslenie nikt lekarzom nie placi

3 polubienia

Nie mam pojecia jak jest w Niemczech.Birbant jest zdaje sie,bardzo zadowolony :slightly_smiling_face:
Natomiast w Anglii…Jakby Ci to powiedziec by jakies lewactwo sie nie zaczelo wtracać…
Otóz jestem tam juz ponad 12 lat.Oczywiscie jestem zdrowy i moje kontakty z ich systemem sa prawie żadne.Ale nigdy w zyciu nie widzialem lekarza Anglika…
Natomiast znudzonych i pelnych lekcewazenia azjatów,masz tam na tony.Kiedys mojemu landlordowi,urodzil sie syn…Wizyty u miejscowych lekarzy,byly dla niego traumatyczne… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Jestem tu wiele dluzej niz Birbant i lecznictwo w zwiazku z moja skomplikowana choroba znam dosc dobrze. A Birbant ma szczescie (w nieszczesciu) bo akurat leczenie droga aparatura sie lekarzom oplaca
Pisze jak jest ogolnie, bo w niektorych sytuacjach moze byc lepiej. Ja na przyklad jestem zadowolona kiedy musialam miec ambulatoryjna operacje jezyka. Wizyta u dentysty, polecenie do profesora w klinice dentystycznej w Hamburgu, mala operacja, badania (na szczescie nic groznego nie wykryto) przepisane leki i klamra na wszelki wypadek i do dzis mam spokoj

@Leone_Marco = “wpolityce” to pisowski portal, tych mitycznych afer jest tam mnóstwo, tylko 90% spośród nich nie było żadnymi aferami (afera autostradowa - pewnie chodzi o wybudowane ponad 2 tysiecy km dróg, afera stoczniowa - aha to pewnie taka afera że polskie stocznie sa drugie w Europie i piąte w świecie (TAK!), afera Amber Gold wcale nie została zamieciona, podejrzani siedza i mają proces, a porównaj to z aferą SKOK, gdzie straty byly kilkanascie razy wyższe!)
Poza tym naprawde na argumenty że PO robiło tak samo robi mi sie mdło. Przecież miało byc tak pieknie! Uczciwie! Bez afer! A jest gorzej.

2 polubienia

A komu to wszystko potrzebne? Liczy się ino 500+ i 13-tka z ZUS. I pan Jezus oczywiście.
Książkami z ekonomi to się w piecu pali. Lewactwo panie, wszędzie lewactwo i upadek wartości. Czerwona zaraza i cywilizacja śmierci.

2 polubienia

To znaczy nie bylo zadnej afery?
To samo by mi powiedzial zagorzaly zwolennik o PiS.
Moim skromnym zdaniem w Polsce nie ma na kogo glosowac.
Nie ma gospodarza,sa tylko interesy partii.
Chociaz wydaje mi sie ze PiS wiecej zrealizowal obietnic wyborczych,niz PO
Nie kazdemu potrzebne jest 2000km autostrad,ale kazdy przytuli nizszy wiek emerytalny,nizsze podatki,500+.
Badzmy szczerzy,zarobki w Polsce,sa bardzo niskie,w porownaniu z innymi europejskimi krajami.
Aceny macie europejskie,czesto wyzsze.

@Leone_Marco - jeżeli faktycznie były takie straszne afery to ja się zawsze pytam: Gdzie są procesy, oskarżeni, skazani? No gdzie, pytam się? Najlepszy z ministrów Sprawiedliwości, nadprokurator Ziobro pozwala tak przez 4 lata chodzić wolno tym wszystkim aferzystom? nie wydaje ci się to dziwne?
A co do realizacji obietnic wyborczych - PiS zrealiował te, które nie wymagały prawie żadnego wysiłku, zadnych większych kompetencji, przemyśleń, analiz czy kreatywności. - czyli rozdawnictwo pieniędzy. Do tego wystarczy grupka urzedników przyjmująca wnioski i wysyłająca przelewy. Proste? A wszedzie tam, gdzie potrzebne sa jakies pomysły, kompetencja, profesjonalizm to reformy lezą i kwiczą

Pokaz mi jednego skazanego posla z grubszych afer.czy to z PO,czy PiSu,czy nawet z PZPR
A PiS zrealizowal,te,ktore od wprzynajmniej drugiej wojny swiatowej,s norma w innych krajach.
I pokaz co dla ludzi zrobilo PO przez 8 lat poza autostradami podniesieniem vatu,wielu emerytalnego.
Minelo 30 lat od transformacji,i niewiele sie zmienilo w Polsce,poza zmianami wymuszynymi.
Pomysl ile zrobiono w Polsce od drugiej wojny,przez 30lat.

Tęczowa zaraza miało być. Sorki. Choc czerwonej też nie lubią

Bezpsrednio to moze autostrady wydawac sie moga fanaberia, zwlaszcza platne.
Ale bez dobrze rozwinietej sieci komunikacyjnej (drogowej, kolejowej po czesci lotniczej - transport towarowy) nie ma co marzyc o rozwoju kraju.

1 polubienie