Kiedyś często oglądałam kanał na YT Rafała Gębury: 7 m pod ziemią - zaangażowane społecznie wywiady z różnymi ciekawymi osobami. Zrobiłam sobie przerwę od kanału na kilka miesięcy - dziś nabrałam ochoty na posłuchanie czegoś, wpisuje hasło w wyszukiwarkę a tam wywiad Rafała z piosenkarką Mery Spolsky. Klikam a tam nowe studio wystylizowane na pub/bar, skórzane kanapy, barek z alkoholami, jakieś neony… Na dzień dobry głos lektora offu że rozmowę sponsoruje producent luksusowego łiskacza… No dobra myślę… Wywiad spójny, dobry, sympatyczny, miło się słucha i … na koniec Rafał wręcza Mery prezent: personalizowaną butelkę alkoholu i dwie szklanki od sponsora… Szczęka mi opada. Napisy. Kurtyna…
Jakby widzowie mu dostatecznie płacili, to by sponsorów szukać nie musiał. Na szczęście łatwo możesz się przyczynić. Klient wymaga tylko wtedy, kiedy płaci…
Tak sie rozpija spoleczenstwo
Działalność na YT nie jest charytatywna, a widac kazdy ma swoja cene.
@okonek @Wabbit Spoko, niby rozumiem, ale on robił wywiady np. z ludźmi uzależnionymi : od narkotyków, hazardu… Gdyby sponsorowała go firma oponiarska, producent rowerów, pasztetu, mebli, to chyba bym to jakoś przeżyła Jeśli chodzi o wsparcie ulubionych twórców to nie lubię patronite: mogłabym wpłacać coś od czasu do czasu ale comiesięczne wpłaty, nawet drobne przez cały rok to nie dla mnie. Poza tym wolałabym wesprzeć kilka osób jednorazową wpłatą a nie tylko jedną…
A jego misją było niesienie pomocy, czy robienie wywiadów?
Też kiedyś obejrzałam kilka odcinków…
Październik był “Miesiącem oszczędzania”…
Każdy ma swoje “kierunki rozwoju”…
Każdy się sprzeda. To tylko kwestia czasu. Swoją drogą kto to? Pytam i o prowadzącego i gościa.
Raczej zrobienie kasy.
A dlaczego ty pracujesz?
Nie ukrywajmy. Dla pieniędzy
A nie dla przyjemnosci wydawania pieniedzy?
Do tego, że tak się wtrącę, pracować nie trzeba…
Przyjemność za te grosze?
Przyjemność to możesz mieć bez pieniędzy (chyba ), A pracuje się dla przyjemności wydawania pieniędzy. Nie jest Ci przyjemnie jak je wydajesz?
Nie…
@Wabbit Robienie wywiadów… ale jak sam kiedyś powiedział na kanale u Orłosia interesowały/interesują go tematy społecznie ważne… Tzn. w tych wywiadach niby był bezstronny i tylko pytał …
Subskrypcja, wyswietlenie i reklamy w czasie ogladania juz nie wystarczą? Xd
Na tym zarabia Youtube…
Nie no ale tworca kanalu tez w jakims stopniu
I teraz dzięki tej firmie będzie to mógł robić lepiej. Whisky w małych ilościach może też wspomóc elkowencję rozmówców…