Dysonans...?

Kiedyś często oglądałam kanał na YT Rafała Gębury: 7 m pod ziemią - zaangażowane społecznie wywiady z różnymi ciekawymi osobami. Zrobiłam sobie przerwę od kanału na kilka miesięcy - dziś nabrałam ochoty na posłuchanie czegoś, wpisuje hasło w wyszukiwarkę a tam wywiad Rafała z piosenkarką Mery Spolsky. Klikam a tam nowe studio wystylizowane na pub/bar, skórzane kanapy, barek z alkoholami, jakieś neony… Na dzień dobry głos lektora offu że rozmowę sponsoruje producent luksusowego łiskacza… No dobra myślę… Wywiad spójny, dobry, sympatyczny, miło się słucha i … na koniec Rafał wręcza Mery prezent: personalizowaną butelkę alkoholu i dwie szklanki od sponsora… Szczęka mi opada. Napisy. Kurtyna…

1 polubienie

Jakby widzowie mu dostatecznie płacili, to by sponsorów szukać nie musiał. Na szczęście łatwo możesz się przyczynić. Klient wymaga tylko wtedy, kiedy płaci… :wink:

Tak sie rozpija spoleczenstwo :grinning::joy::grinning:
Działalność na YT nie jest charytatywna, a widac kazdy ma swoja cene.

@okonek @Wabbit Spoko, niby rozumiem, ale on robił wywiady np. z ludźmi uzależnionymi : od narkotyków, hazardu… Gdyby sponsorowała go firma oponiarska, producent rowerów, pasztetu, mebli, to chyba bym to jakoś przeżyła :scream: Jeśli chodzi o wsparcie ulubionych twórców to nie lubię patronite: mogłabym wpłacać coś od czasu do czasu ale comiesięczne wpłaty, nawet drobne przez cały rok to nie dla mnie. Poza tym wolałabym wesprzeć kilka osób jednorazową wpłatą a nie tylko jedną…

1 polubienie

A jego misją było niesienie pomocy, czy robienie wywiadów? :wink:

1 polubienie

Też kiedyś obejrzałam kilka odcinków…
Październik był “Miesiącem oszczędzania”…
Każdy ma swoje “kierunki rozwoju”… :wink:

1 polubienie

Każdy się sprzeda. To tylko kwestia czasu. Swoją drogą kto to? Pytam i o prowadzącego i gościa.

1 polubienie

Raczej zrobienie kasy.

1 polubienie

A dlaczego ty pracujesz? :wink:

1 polubienie

Nie ukrywajmy. Dla pieniędzy :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

A nie dla przyjemnosci wydawania pieniedzy?

3 polubienia

Do tego, że tak się wtrącę, pracować nie trzeba… :wink:

1 polubienie

Przyjemność za te grosze?

Przyjemność to możesz mieć bez pieniędzy (chyba :wink:), A pracuje się dla przyjemności wydawania pieniędzy. Nie jest Ci przyjemnie jak je wydajesz? :joy:

2 polubienia

Nie…

1 polubienie

@Wabbit Robienie wywiadów… ale jak sam kiedyś powiedział na kanale u Orłosia interesowały/interesują go tematy społecznie ważne… Tzn. w tych wywiadach niby był bezstronny i tylko pytał …

1 polubienie

Subskrypcja, wyswietlenie i reklamy w czasie ogladania juz nie wystarczą? Xd

1 polubienie

Na tym zarabia Youtube… :wink:

1 polubienie

Nie no ale tworca kanalu tez w jakims stopniu

1 polubienie

I teraz dzięki tej firmie będzie to mógł robić lepiej. Whisky w małych ilościach może też wspomóc elkowencję rozmówców… :wink:

2 polubienia