Dzieje się!

I już 4:2 a ja musze wsiadać i jechać…Może być ciekawie ale i tak,na razie stawiam na Fręch

1 polubienie

Gem pełen błędów, ale Fręch powróciła jak zwykle i utrzymała przewagę na 5-3
I szybkie 5-4.
5-5, Linette bardzo waleczna i nagroda zasłużona
6-5 dla Linette, a było 4-2 dla Fręch. Ale set dalej trwa, to nadzieja dla Fręch.
No i stało się,
7-5 dla Linette, dosyć niespodziewanie, bo często dobre wrażenie i inteligentniejsza gra była od Fręch. Lecz solidność uderzeń, i pewnie też jakaś wyższość wynikająca z przewagi wieku spowodowało, że Magdalena Linette pewnie wyszła z tarapatów.

Wciąż mam nadzieję, że Fręch…
Ach, no i to są przecież derby Polski, a w derbach faworyci często się nie liczą, albo nie mają co liczyć na łaskę.

5 gem z rzędu wygrany przez Linette.
1-0 dla Poznanianki w 2 secie.
2-0…
2-1 uff, pierwszy gem od dłuższego czasu dla Fręch.

3-3, trochę mnie nie było. Teraz Linette będzie serwować.
4-3 wiadomo, dla Magdy, ale Linette. Dużo jej wychodzi, i drop shoty zaskakujący posyła.
4-4, Fręch ledwie utrzymuje swoje gemy
5-4 dla Linette, i to jest dosyć zaskakujące już. Chociaż znamy Fręch z tego, że wychodziła z nie takich tarapatów. Teraz Fręch serwuje, no i musi wygrać swój serw, żeby dalej grać.
5-5, co za walka
6-5 Przełamanie dla Fręch i teraz będzie podawać na wygranie seta.

2 polubienia

I ja też nie, niestety, qrva match!

1 polubienie

Witam kolegę. Nawijaj dalej, jak możesz.

1 polubienie

No…Właśnie dopedalowalem…A w pracy także zero transmisji choć na podglądzie,mam męczarnię Sabalenki z Aleksandrowa…W setach 1:1…Ciekawe ale do licha,chcialbym choć raz zobaczyć dwie Polki w akcji :roll_eyes:

2 polubienia

Obie to potrafia.Dzisiaj Linette sie wykazała przy tym 0:3 z początku…
No i chyba mamy 5:5…

2 polubienia

7-5, 5-7, będzie 3 set !!!
Coś pięknego, mecz jest ładny, błędów tak naprawdę nie ma tak dużo, jest dużo wygranych piłek z obu stron. Linette gra brawurowo, trzeba jej to przyznać, a Fręch, jak to ona, gra do samego końca. I w tym momencie kto wygra ten mecz jest wielką niewiadomą.

3-2 dla Linette w 3 secie. Wszystko idzie po kolei, tzn. każda utrzymuje swój serw. Gra dalej na dobrym poziomie.
4-2 dla Linette, dużo błędów Fręch.
4-3 szybkie przełamanie powrotne do zera tym razem dla Fręch. Dziewczyna ma dobry instynkt, jeśli chce wygrać mecz.
4-4, wyraźny spadek formy u Linette, prawie do zera wygrany gem.
5-4, dla Linette, zmęczenie widoczne u nich.

2 polubienia

W międzyczasie wskoczyłem na tie breaka w 3 secie Sabalenki i Aleksandrowej. Kibicuję wiadomo Aleksandrowej…

No i stało się, coś naturalnie pięknego.
Sabalenka sensacyjnie przegrała w tie breaku z Ekateriną Aleksandrową, no i w całym meczu ma się rozumieć.

Wracam do naszych Polek :slight_smile:

2 polubienia

Nie myslalem akurat o tym meczu ale przyznam ze czekałem na taka porażkę Sabalenki.Nikt nie gra bezbłędnie przez cały sezon!To po prostu, przy obecnym natężeniu,wykluczone.Sukcesem jest już brak kontuzji.

2 polubienia

Szkoda ze tego nie widzę…Ząb za ząb,oko za oko…

1 polubienie

A na relacji online, trwa karnawał polszczyzny:
“…kolejne nieudane zagranie młodszych z Polek” :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

A teraz przełamanie zdaje się,do zera :joy:
"Powracać jak Magda Fręch…"To powinno wejść do mowy potocznej :wink:

1 polubienie

A jednak Linnette. Szkoda, że nie widziałem. Jutro będę powtórek szukał.
Szkoda też, że nie mogłem naocznie widzieć wtopy gabarenki.

1 polubienie

A jednak, Poznanianka :innocent:
Od polowy meczu,wydawalo mi się ze tu każdy wynik jest możliwy i dziwić nie będzie.Szkoda że jedna z tak grających dziewczyn, musi się pożegnać z turniejem.

1 polubienie

KONIEC Linette w następnej rundzie chyba z Kostuk będzie grała, która wyrzuciła dzisiaj Gauff z turnieju.
Roller coaster of the match. Tak komentator skomentował jego zakończenie.
No cóż wygrała Linette, bo grała ogólnie bardziej równo i ryzykowała dużo.
Lecz Fręch też mogła wygrać, prawie 3 godziny meczu i zmęczenie udzieliło się im obu.

2 polubienia

U mnie pokazują jak na złość,Badose z kołchoźnica,Anisimowa.Moze mi ktoś wytknąć mało tenisowy brak elegancji ale…Amanda jest typem kobiety na która ciężko mi się patrzy :roll_eyes:

2 polubienia

Gauff też wyleciała? No, no, dzieje się zgodnie z tytułem tego pytania. :grinning:

2 polubienia

Aleś mi humor poprawił… :rofl:

1 polubienie

Chciało się, żeby Fręch trafiła do następnej rundy, bo potencjalnie większe szanse na wygrywanie posiada w sobie. Linette, jak ją dobrze znamy, to im wyżej w rundach, tym łatwiej odpada z turniejów, już sam fakt, że może grać gdzieś w jednej ósmej finału, daje jej dużego stresa.

Tutaj w tym meczu widać też było, że Linette grała bardzo ambicjonalnie przeciwko swojej krajance, no i dlatego wygrała, ale wątpię czy w podobnym stylu będzie grać przeciwko innym zawodniczkom. My już ją przecież dobrze znamy.

2 polubienia

No i mam dylemat, oglądać jeszcze ten mecz… Badasy z Anisimową.