Dzień dobry w Dniu Bezpiecznego Komputera

Poza tym dzisiaj jest:

• Dzień Białych Skarpetek
  • Dzień Niebieskiej Czapki (demonstrowanie o lepszy dostęp do internetu)
  • Dzień Małych Sklepików
  • w Szkocji: Dzień św.Andrzeja, patrona Szkocji
  • amerykański Dzień Pozostania w Domu w Wyśmienitym Humorze
  • w Polsce dzisiaj jest Dzień bez Zakupów (jak widać te nietypowe święta są dość ruchome :stuck_out_tongue_winking_eye:)
  • i mamy Andrzejki

Dla wszystkich Andrzejów róża “Oh happy day”

image

2 polubienia

Roza piekna, az pachnie w calym pokoju! A biale skarpetki mam na nogach (ale bez palcow… :grin:).

1 polubienie

Przebijam: kto da wiecej??? (zdjecie, oczywiscie… “moje”! :joy: )

1 polubienie

Ja ostatnio tez czesto skarpety bez palcow. Stare sie zdarly a nowe trudno kupic - choc poszukuje od dawna

1 polubienie

@elsie
:smiley: :smiley: :smiley:

1 polubienie

Dzien bialych skarpetek???
Szczyt obciachu dla milosnikow italo disco z 2 polowy lat 80-tych :slightly_smiling_face:
Lepiej niech odejda w zapomnienie…

1 polubienie

To ja po polsko-amerykańsku- bez wychodzenia z domu i w wyśmienitym humorze…
image

1 polubienie

Swietne!
T mina koteczka…!!!

1 polubienie

eee tam tu po skarpetkach do sandalow Anglika poznasz.
i czesto wlasnie bialych :slight_smile:

Ja tam sie nie przejmuje co wypada (w ubiorach) a co nie.
Nie uznaje scislych norm w ubiorze
Wlasnie nosze cieple biale skarpety z lambswool (nie wiem jak to po polsku)
Tego sie nie farbuje

1 polubienie

Ciekawe…To chyba tak na eksport bo tutaj zdarza sie jak wszedzie ale z pewnoscia nie sa białe!

1 polubienie

Welna jagnieca (owcza).

1 polubienie

Dziekuje. Nie spotkalam sie z tym
A co do mody:
Moda sie zmienia tak czesto, kiedys nie do pomyxslenia bylo chodzenie w majtkach (nazywanych dla niepoznaki szortami) i dziurawych spodniach
No i jeansy…nie do kamizelki
etc, etc…
Nie rozumiem dlaczego nie mozna nosic skartet do sandalow. Przeciez sandlow nie upiore, a nogi czasem sie pocą
A juz ocenianie kogos po ubiorze?..

1 polubienie

u “chinczyka” pewnie kupowane :slight_smile:
ale tam to we wszystkich koloroach maja z tymi zaj@@tymi wlacznie.
a ja uwazam, ze bawelniana skarpetka to calkiem dobry zwyczaj w upaly - przez stopy tracimy bardzo wiele wilgoci i sandaly szybciej przesiakaja potem i jakies grzybice maja pozniej pozywke.

2 polubienia

To ja sie przyznam (tylko nikomu nie mow!): jak chodzilam w sandalach ZAWSZE mialam skarpetki! I, z tego co wiem, kiedys wlasnie tak sie chodzilo. A potem przepis sie zmienil…

3 polubienia

A w ogole nie ma co sie wnerwiac: juz w starozytnym Egipcie… (i Rzymie tez…) NOSZONO! A teraz:

Współcześnie[edytuj | edytuj kod]

W 2010 „Daily Telegraph” doniósł, że noszenie skarpet do sandałów było wiosenno-letnim hitem tego roku[8]. Zestawienie to jest uważane za raczej nieestetyczne w Czechach, chociaż część czeskiego społeczeństwa preferuje skarpety do sandałów, a część opowiada się za oboma wariantami (sandały ze skarpetami i bez)[9]. Według Briana Shea z „The Evening Sun” noszenie skarpet do sandałów jest popularne wśród starszego pokolenia i wśród Niemców[10]. „The China Post” stwierdził, że Brytyjczycy są „znani z modowych gaf takich jak noszenie skarpet do sandałów”[11]. W 2013 roku brytyjski tabloid „Daily Mail” negatywnie ocenił piłkarza Davida Beckhama i wokalistęJustina Biebera, którzy założyli skarpety do klapków[12]. Rok później zauważono, że większa liczba celebrytów stosuje to rozwiązanie. Stylista Alain Mehada wyjaśnił, że nie jest ono pozbawione zalet: jest komfortowe i zapobiega ocieraniu skóry przez obuwie. Wskazał, że celebrytki zakładające skarpety do sandałów zmieniły w opinii publicznej ocenę tego połączenia z faux-pas na „prawdziwie stylowe”[13].

Z kolei w Polsce uważa się, że noszenie skarpet do sandałów jest rodzimą specjalnością, przejętą w innych krajach, także przez projektantów mody[14]. Michał Kędziora, autor bloga modowego Mr.Vintage , umieścił to zestawienie stroju na liście „10 największych błędów modowych polskich mężczyzn”[15].

Saurabh Bhatia, autor hinduskiej książki Indian Corporate Etiquette , doradza czytelnikom: „Jeżeli (…) nie nosisz skarpet do sandałów, upewnij się, że masz czyste palce u stóp i krótko obcięte paznokcie”[[16]]

1 polubienie

Jaki tam “przepis”???
Mam gdzies takie niepraktyczne przepisy
W upalne dni to sie stopy przyklejaja do butow…:weary: bez skarpet

2 polubienia

Tez tak uwazam…

1 polubienie

A w ogole gole stopy powinny byc zarezerwowane dla pieknych, mlodych i wypielegnowanych. To mi dopiero widok podziwiac jakies zmarszczuchy popekane, haluksiki jak kartofel, odciski itd. A, niestety, bardzo wiele osob takie ma. Z mezczyznymi jest lepiej: stopy zwykle ladne, bo wygodne obuwie (juz kiedys o tym gadalismy!).

1 polubienie

kurcze nawet Japonczycy do swoich klapek slarpetki nosili i nosza - i to wlasnie najczesciej biale…

2 polubienia