Dzien dobry w Dniu Gorących Kasztanów. Próbowaliście? Smakowały?

@ata-ata Następny dla wprawy;

Jest cierpliwy - mieszkają w bani
zadymić można nimi mieszkanie.

3 polubienia

A my właśnie przed chwilą skończyliśmy nadziewać kiełbasę w jelita,całe 7 kilo,jutro będzie wędzona:)) @birbant

3 polubienia

papier osy?

2 polubienia

Bingola, to kalambury szkoleniowe, dla naszej koleżanki!

2 polubienia

@birbant
Problem jest taki ze niektore polskie slowa mi jakos uciekaja
Tak jak bylo z ktoras tam zagadka: zdrobnienie Aleksandy czy cos podobnego wiec wpisalam Sandra to co mi przyszlo na mysl zamiast polskiej Oli
Trudno pocwicze sie w polskim

2 polubienia

@birbant
@benasek
Z tym kielem to moglam nie wiedziec, ale czasem glupio mi sie przyznac ze nie pamietam polskich słów.

1 polubienie

Sorry, oglądam skoki. Na razie wygrywamy. :blush:

1 polubienie

ok to nie przeszkadzam - rozmyslam dalej

A Żabula mecz Bayern - Werder. Bayerniaki wygrywają … Co ja kuźwa z Wami mam. :upside_down_face:

2 polubienia

Już nie wygrywają. Pan Robert, póki co, wyjaśnił temat. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

@birbant
Papier + bania (nie wiem co to jest. Google tlumaczy to jako rodzaj naczynia, laznia,. kopalnia etc - nic mi tu nie pasuje)

Nie tylko próbowałem, czasami sam robię. Podobnie jak czasem jemy jukę jako zamiennik ziemniaka.

2 polubienia

Piernik u nas wisi na choince (nawet kilka). A jeden teraz klepie w klawiaturę też… :grin:

2 polubienia

:smiley: :smiley: :smiley:

@Bingola
@benasek
@birbant

Juz mi podpowiedziano - i tak bym nie zgadla, bo nie wiem co to bania i nie udalo mi sie przetlumaczyc
I tak dobrze ze sobie przypomnialam o papierze, bo w niemieckim to by był młyn

2 polubienia

O juke to u mnie troche ciezko, ale kwiaty juki zbierane osobiscie (pod Madrytem rosnie jako gatunek tolerowany, choc inwazyjny) w ciescie nalesnikowym robilismy.
A ostatnio rozne gatunki batatow zrobily sie popularne - maja lepsze plony niz ziemniaki jak brakuje deszczu.

2 polubienia

Bania, to gniazdo pewnych żądliwych owadów. Mam takie na dachu na swojej posesji i nawet pisałem o tym. @Bingola to wiedział bez trudu, ale on to ekstraklasa w tych tematach, przemiła koleżanko @ata-ata

2 polubienia

@okonek
A juka to ta palma?

1 polubienie

Cel, … - posiada
egzotyczne dla nas drzewo, że mucha nie siada. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Albo; cel - kół… Ale nie samochdowych…

2 polubienia

Latwizna?
Palma?
Jestem dumna z siebie :crazy_face:
Przynajmne taka mam nadzieje