Dzień dobry w Dniu Muzyki Country

A nie zagralem JJ Cale’a,Neila Younga,Crosby And Nash,New Riders Of Purple Sage czy Grama Parsonsa…Ani wybranych nagran The Byrds.
Nie o to chodzi by zadusic wątek ale by rzucic światlo na nieporozumienie.

2 polubienia

Jesli chodzi o teksty to moge poświadczyc za Korneliuszem Pacudą,najwiekszym autorytetem country w Polsce,ze stoja one na znacznie wyzszym poziomie niz w rock and rollu,glam rocku i przede wszystkim,popmusic.

2 polubienia

Bo ja wiem? W sumie poezja spiewana to to nie jest…:roll_eyes:

2 polubienia

Wez sobie taką Lucille Kenny Rogersa…Krotka,fajnie opisana historia ze swoim czasem i miejscem.
I porownaj z dowolnym "be-bop-a -lula-She’s my baby"lub z calym szacunkiem,“She Love’s You” :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Ja mialam na mysli rytmy karaibskie, bo co do tekstow country to sie zgadza, tam tekst jest istotny i bywa bliski poezji. Chyba pisalismy o dwoch roznych kierunkach muzycznych.

2 polubienia

Odpowiedzialaś mnie a ja o Karaibach nie wspominalem…Krzyżują sie wypowiedzi,to normalne…

2 polubienia

birbant,posluchaj tych zawodnikow…Autentyczni górale z gor Ozark.
The Ozark Mountains Daredevils.

1 polubienie

Bardzo dobre. To pierwsze już słyszałem.

2 polubienia

Znakomita grupa.U nas zupelnie nieznana choc na starym forum byl gość ktory chyba koajarzylllTylko ze teraz ja nie kojarze nicka…

2 polubienia

bo brak cytatów, do czego dana odpowiedź się odnosi. Przy dłuższych wątkach (z niwe wiadomo jak długi będzie dany wątek) można się pogubić, kto komu i na co odpowiada :frowning:
P.s. przypomniałeś mi starego, dobrego Johny Casha :slight_smile:

2 polubienia

Zawsze jest odnośnik u góry i można śledzić później posługując się strzałkami w dół. Opcja cytowania też jest. I to wybiorczego.

1 polubienie

:frowning: za dużo przewijania
Właśnie za tą opcją przemawiam :slight_smile: Stosujcie czasami :slight_smile:

1 polubienie

Country i muzyka… to dwa różne zjawiska :wink:

1 polubienie

Przy okazji,polecam znakomity film o nim,z Joaquinem Phoenixem jako Cashem.Przy okazji docenilem wreszcie Reese Witherspoon…A film sprawil ze kupilem koncert z San Quentin… :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Mnie to odpowiada
Nie mam z tym problemow

1 polubienie

Mam inne zdanie ale akceptuje (z koniecznosci?) twoje tez

Nic bardziej mylnego,co staralem sie wykazac powyzej.
W trakcie dyskusji,zdalem sobie jednak sprawe ze w Polsce za country,bierze sie faktycznie disco polo w kapeluszach…
Poswiec pare minut by to zweryfikowac…Szkoda czasu na tak absurdalne nieporozumienia.

1 polubienie