A nie zagralem JJ Cale’a,Neila Younga,Crosby And Nash,New Riders Of Purple Sage czy Grama Parsonsa…Ani wybranych nagran The Byrds.
Nie o to chodzi by zadusic wątek ale by rzucic światlo na nieporozumienie.
Jesli chodzi o teksty to moge poświadczyc za Korneliuszem Pacudą,najwiekszym autorytetem country w Polsce,ze stoja one na znacznie wyzszym poziomie niz w rock and rollu,glam rocku i przede wszystkim,popmusic.
Bo ja wiem? W sumie poezja spiewana to to nie jest…![]()
Wez sobie taką Lucille Kenny Rogersa…Krotka,fajnie opisana historia ze swoim czasem i miejscem.
I porownaj z dowolnym "be-bop-a -lula-She’s my baby"lub z calym szacunkiem,“She Love’s You” ![]()
Ja mialam na mysli rytmy karaibskie, bo co do tekstow country to sie zgadza, tam tekst jest istotny i bywa bliski poezji. Chyba pisalismy o dwoch roznych kierunkach muzycznych.
Odpowiedzialaś mnie a ja o Karaibach nie wspominalem…Krzyżują sie wypowiedzi,to normalne…
Bardzo dobre. To pierwsze już słyszałem.
Znakomita grupa.U nas zupelnie nieznana choc na starym forum byl gość ktory chyba koajarzylllTylko ze teraz ja nie kojarze nicka…
bo brak cytatów, do czego dana odpowiedź się odnosi. Przy dłuższych wątkach (z niwe wiadomo jak długi będzie dany wątek) można się pogubić, kto komu i na co odpowiada ![]()
P.s. przypomniałeś mi starego, dobrego Johny Casha ![]()
Zawsze jest odnośnik u góry i można śledzić później posługując się strzałkami w dół. Opcja cytowania też jest. I to wybiorczego.
za dużo przewijania
Właśnie za tą opcją przemawiam
Stosujcie czasami ![]()
Country i muzyka… to dwa różne zjawiska ![]()
Przy okazji,polecam znakomity film o nim,z Joaquinem Phoenixem jako Cashem.Przy okazji docenilem wreszcie Reese Witherspoon…A film sprawil ze kupilem koncert z San Quentin… ![]()
Mnie to odpowiada
Nie mam z tym problemow
Mam inne zdanie ale akceptuje (z koniecznosci?) twoje tez
Nic bardziej mylnego,co staralem sie wykazac powyzej.
W trakcie dyskusji,zdalem sobie jednak sprawe ze w Polsce za country,bierze sie faktycznie disco polo w kapeluszach…
Poswiec pare minut by to zweryfikowac…Szkoda czasu na tak absurdalne nieporozumienia.