Dzień dobry w Dniu Postaci z Bajek. Jakie są wasze ulubione?

Ok ale…To a propos czego?
Bo ja z cytowanym tatusiem,dyskusji nie podjąłem.Do dyskusji trzeba przynajmniej dwojga oraz woli.

1 polubienie

@collins02
…i dodam jeszcze polityke tez
Ty masz ciekawiej, bo zyjesz w dwoch krajach. Ja tylko w jednym. No powiedzmy w jednym i pół, bo tytul Lady w koncu zobowiazuje.
Niestety polska polityka jest dla mnie za trudna, a zainteresowanie raczej slabe (miedzy innym dlatego ze nie wyjechalam dobrowolnie tylko dostalam propozycje nie do odrzucenia ja i wielu moich znajomych)
A polityke Niemiec to (pochwale sie, a co mi tam!) znam lepiej niz niektory Niemiec

1 polubienie

Nie wiem,z czego to dzisiaj wynika ale na tle innych nacji,jestesmy znacznie lepiej zorietowani w swiecie wspolczesnym.
Ale…To sie skonczy.Jeszcze gora 1-2 pokolenia.
Dzisiaj nic nikogo nie interesuje,wszystko jest"nudne"a szkola z jej pokraczną nauką historii zawieszonej w prózni,dopelnia czary goryczy…
Ja juz to widze jak na dloni.Ludzie 25-30 lat mlodsi ode mnie to pokolenie "gwiezdnych wojen"oraz big brothera,czego w TYM kontekscie,z litosci nie skomentuje.

3 polubienia

Naszej dyskusji tu na forum.

1 polubienie

No ale czy my sie kłócimy???
Czy nie dopuszczamy innego stanowiska do głosu?

1 polubienie

Kolego, nie obrazaj Gwiezdnych Wojen, to film naszego pokolenia. Mlodsi sie tylko podczepili.:sunglasses:

2 polubienia

Wlasnie na tym polega miedzy innymi roznica miedzy dyskusja i klotnia.

1 polubienie

Nie o to chodzi.
Czy nam sie to podoba czy nie,to pewien punkt zwrotny.Takim samym byly Szczeki ktore na zawsze zmienily horror…

4 polubienia

@okonek
Tez tak uwazam! I odrozniam klotnie od dyskusji i jeszcze od niewybrednych wyzwisk

1 polubienie

W XVI i XVII wieku, wojny statystycznie w Europie wybuchały co 10 minut.

3 polubienia

biorac pod uwage ilosc ksiazecych i koronowanych glow i pretendentow do korony to i tak niezbyt czesto :wink:

2 polubienia

:open_mouth: :open_mouth: :open_mouth:

REKSIO to już IKONA STYLU :wink:
image

3 polubienia

:wink:

2 polubienia

NIE ZNAM!Poproszę NA DOBRANOC :innocent:

Jakoś postaci z bajek mnie nie pociągały, a już te wszystkie klasyczne bajki XIX-wieczne, to nie moja bajka.
Ale przyznacie, że dziewczyna na fotografii poniżej jest jak z najpiękniejszej bajki. I to by było na tyle. Proszę o ramkę :slight_smile:

2 polubienia

.@Bingola. Na optyczne złudzenia podatny jesteś.

1 polubienie

No przecież pisałem że to z bajki :slight_smile:

2 polubienia