Reklamujesz prawa czlowieka do kufla piwa?
U neurologa byl juz jakis czas temu… Mam nadzieję ze mu zrobią w szpitalu ten RM.
Jaki tryb życia prowadził? Jest spokojnym chłopakiem @collins02… Nigdzie sie nie wloczy,nie pije, nie pali. Jego caly swiat to dom,dziewczyna i mlodsza siostra. Patrząc na dzisiejszą młodzież, mam złote dzieci. Wychowane, nie wyhodowane…Normalnie serce mi pęka i czuje ogromny strach…
Okonek zdaje sobie sprawę z zagrozen… Do neurologa prywatnie chodzi bo na nfz bysmy z pół roku na wizytę czekali.
Skoro zabrali go do szpitala to mają jak najbardziej możliwość wykonania RM w trybie pilny.
Piszesz o przebytym urazie głowy i to daje jakąś nadzieję, że może to nie o czym myślimy, a jakieś powikłania pourazowe.
Współczuję, trzymaj się.
Ma to co wokalistka Roxette
Guza jej usunęli ale straciła zdolność liczenia i czytania.
Ale cuda się zdarzają. Trzymajta się.
Tak…Choróbska nie wybierają…
Bądz dobrej mysli.
Nic mi do glowy nie przychodzi ale wiem ze w medycynie matematyka nie jest najwazniejsza. Na szczescie.
Inna sprawa ze w takiej sytuacji,diagnoza powinna byc czytelna.I z uwagi na powage,nie powinno sie z niczym zwlekac…
Nie potrafilbym byc szpitalnym urzednikiem…
A ty co? Lekarz internetowy ze takie opinie wydajesz i diagnozy? Wez mnie nie wk#### Nie pisz ze coś ma,bo tego nie wiesz a ja musze wierzyć ze wszystko będzie ok.
Tutaj najważniejszą sprawą jest postawienie diagnozy, oby zrobili to szybko.
Naciskaj na nich, żeby wykonali RM, chyba mają w tym szpitalu, a jak nie to nie tak ciężko przetransportować na takie badanie.
Przepraszam @Vilemo, źle kliknęłam i komentarz poszedł do @collins02.
Takie objawy najczęściej wskazują zmiany w mózgu. Guzy, glejaki.
Nie chciałem być szczery.
To nie jest szczerość tylko ujowe proroctwo i domysly. Takie objawy daje tez chora tarczyca i dziesiątki innych lżejszych chorob. Nawet zwykla anemia.
Mają w tym szpitalu RM
Wlasnie tam mial termin na to na styczen.
Z głową jest tak, że czasem z dużej chmury mały deszczyk. Choć, generalnie żartów nie ma.
Utrata przytomności i zaniki pamięci? Silne bole głowy?
To może ja juz pójdę.
Jeżeli leżysz w szpitalu to terminy nie obowiązują, pacjenci z oddziałów mają zawsze pierwszeństwo. Tylko lekarz musi zlecić takie badanie, naciskaj.
Nie zaniki tylko zanik. Jednorazowy po upadku. Wcześniej tego nie mial.
Rezonans trzeba robić na przedwczoraj. Szybko.
Silne bole glowy jak najbardziej. Poza tym guzy ,glejaki itp.raczej by wyszlo cos nie tak przy badaniu neurologicznym a wszystko bylo ok… I tego staram sie trzymac zeby nie oszalec ze strachu,zatem bardzo Cię proszę o nie stawianie diagnoz.
Nie ma co prorokować, bo to do niczego nie prowadzi.
Najważniejsze jest wykonanie badania i czekanie na wynik, a wynik szpitalny jest prawie natychmiast.
Bardzo mnie ta sprawa poruszyla. Tez mam syna
Zastanawiam sie jak moglabym ci pomoc…
Przeszukalam liste znajomycvh lekarzy, ale zaden nie praktykuje, niestety
Ale @Bocca-Lupo ci dobrze radzi
Trzymam kciuki
A ty sie trzymaj. Jestes synowi potrzebna
Rok temu sobie cos zrobiłem z mięśniami dłoni. Po przeciążeniu (ciąłem wielkie pnie na działce). Nie umiałem utrzymać szklanki, zawiązać sznurowadła. Srałem ze strachu. Wmawiałem sobie SM. Neurolożka po tych swoich śmiesznych badaniach z odruchami bezwarunkowymi skierowała mnie na TK głowy bo stwierdziła że mam lekką ataksję (tą słabszą ręką nie umiałem ścisnąć jej dłoni). TK nic nie wykazało. Tak mnie to trzymało prawie 3 tygodnie. Ale przeszło.
Oby i wam się poszczęściło.
Decyduje rezonans a nie te śmieszne badania.