Dzień dobry w Dniu Praw Człowieka

Reklamujesz prawa czlowieka do kufla piwa? :crazy_face:

1 polubienie

U neurologa byl juz jakis czas temu… Mam nadzieję ze mu zrobią w szpitalu ten RM.
Jaki tryb życia prowadził? Jest spokojnym chłopakiem @collins02… Nigdzie sie nie wloczy,nie pije, nie pali. Jego caly swiat to dom,dziewczyna i mlodsza siostra. Patrząc na dzisiejszą młodzież, mam złote dzieci. Wychowane, nie wyhodowane…Normalnie serce mi pęka i czuje ogromny strach…

7 polubień

Okonek zdaje sobie sprawę z zagrozen… Do neurologa prywatnie chodzi bo na nfz bysmy z pół roku na wizytę czekali.

5 polubień

Skoro zabrali go do szpitala to mają jak najbardziej możliwość wykonania RM w trybie pilny.
Piszesz o przebytym urazie głowy i to daje jakąś nadzieję, że może to nie o czym myślimy, a jakieś powikłania pourazowe.
Współczuję, trzymaj się.

1 polubienie

Ma to co wokalistka Roxette :frowning:
Guza jej usunęli ale straciła zdolność liczenia i czytania.
Ale cuda się zdarzają. Trzymajta się.

Tak…Choróbska nie wybierają…
Bądz dobrej mysli.
Nic mi do glowy nie przychodzi ale wiem ze w medycynie matematyka nie jest najwazniejsza. Na szczescie.
Inna sprawa ze w takiej sytuacji,diagnoza powinna byc czytelna.I z uwagi na powage,nie powinno sie z niczym zwlekac…
Nie potrafilbym byc szpitalnym urzednikiem…

2 polubienia

A ty co? Lekarz internetowy ze takie opinie wydajesz i diagnozy? Wez mnie nie wk#### Nie pisz ze coś ma,bo tego nie wiesz a ja musze wierzyć ze wszystko będzie ok.

2 polubienia

Tutaj najważniejszą sprawą jest postawienie diagnozy, oby zrobili to szybko.
Naciskaj na nich, żeby wykonali RM, chyba mają w tym szpitalu, a jak nie to nie tak ciężko przetransportować na takie badanie.
Przepraszam @Vilemo, źle kliknęłam i komentarz poszedł do @collins02.

2 polubienia

Takie objawy najczęściej wskazują zmiany w mózgu. Guzy, glejaki.
Nie chciałem być szczery.

To nie jest szczerość tylko ujowe proroctwo i domysly. Takie objawy daje tez chora tarczyca i dziesiątki innych lżejszych chorob. Nawet zwykla anemia.

2 polubienia

Mają w tym szpitalu RM
Wlasnie tam mial termin na to na styczen.

2 polubienia

Z głową jest tak, że czasem z dużej chmury mały deszczyk. Choć, generalnie żartów nie ma.

3 polubienia

Utrata przytomności i zaniki pamięci? Silne bole głowy?

To może ja juz pójdę.

Jeżeli leżysz w szpitalu to terminy nie obowiązują, pacjenci z oddziałów mają zawsze pierwszeństwo. Tylko lekarz musi zlecić takie badanie, naciskaj.

2 polubienia

Nie zaniki tylko zanik. Jednorazowy po upadku. Wcześniej tego nie mial.

1 polubienie

Rezonans trzeba robić na przedwczoraj. Szybko.

Silne bole glowy jak najbardziej. Poza tym guzy ,glejaki itp.raczej by wyszlo cos nie tak przy badaniu neurologicznym a wszystko bylo ok… I tego staram sie trzymac zeby nie oszalec ze strachu,zatem bardzo Cię proszę o nie stawianie diagnoz.

2 polubienia

Nie ma co prorokować, bo to do niczego nie prowadzi.
Najważniejsze jest wykonanie badania i czekanie na wynik, a wynik szpitalny jest prawie natychmiast.

3 polubienia

Bardzo mnie ta sprawa poruszyla. Tez mam syna
Zastanawiam sie jak moglabym ci pomoc…
Przeszukalam liste znajomycvh lekarzy, ale zaden nie praktykuje, niestety
Ale @Bocca-Lupo ci dobrze radzi
Trzymam kciuki
A ty sie trzymaj. Jestes synowi potrzebna

3 polubienia

Rok temu sobie cos zrobiłem z mięśniami dłoni. Po przeciążeniu (ciąłem wielkie pnie na działce). Nie umiałem utrzymać szklanki, zawiązać sznurowadła. Srałem ze strachu. Wmawiałem sobie SM. Neurolożka po tych swoich śmiesznych badaniach z odruchami bezwarunkowymi skierowała mnie na TK głowy bo stwierdziła że mam lekką ataksję (tą słabszą ręką nie umiałem ścisnąć jej dłoni). TK nic nie wykazało. Tak mnie to trzymało prawie 3 tygodnie. Ale przeszło.
Oby i wam się poszczęściło.
Decyduje rezonans a nie te śmieszne badania.

1 polubienie