Dzień dobry w Międzynarodowym Dniu Migrantów

Pozostałe dni:

• Dzien Języka Arabskiego
  • Dzien pieczenia ciasteczek Świątecznych
  • Dzien Tych, co Lubia Miód

Co do migracji to sie zastanawiam czy jadąc do Polski jade do domu, czy jade do domu gdy wracam? A jak jest u was?
Tam własnie wyjeżdżam
:
image

A na jutro proponuje:
- Dzień Wiecznie Zielonych Roślin
- Dień Bombek na Choinkę

W związku z tym drugie pytanie: Kiedy i jak ubieracie choinkę?

4 polubienia

Migracja trwa od pojawienia się na Ziemi pierwszych ludzi. Plemiona, które migrowały przyczyniły się do wzrostu populacji ludzkiej. Plemiona, które osiadły i nie przyjmowały obcych, wyginęły.

3 polubienia

Ja sobie raz migrowalam. Ale nietstety zle to wspominam…

1 polubienie

Choinke ubieralimy kiedys w Wigilie,rano…Dzisiaj najczesciej w przeddzień,wieczorem.
A miodu to sie ostatnio najadłem tyle ze na dziś,mam dość :wink:

2 polubienia

Problemu gdzie jestem “u siebie” nie rozwiazalam. Ale to chyba najmniejszy problem zwiazany z moja egzystencja. Miod lubie, arabskim jakby mi ktos dolozyl pare godzin do standardowej doby moze bym sie zainteresowala, ale mam nadzieje, ze bez tego przezyje.
Ciasteczek nie pieke. Zeruje na wyrobach cukierni w pueblu.

2 polubienia

Dzień dobry. Miód uwielbiam, w porze jesienno zimowej obowiązkowo codziennie pijemy herbatę z miodem. Oczywiście czekam aż herbata wystygnie do odpowiedniej temperatury by miód nie stracił swoich właściwości.
A choinkę ubieraliśmy wczoraj.

4 polubienia

Saddam Olejkum :wink:

2 polubienia

Dzień dobry. To czysty przypadek, ale akurat dzisiaj jadłem miód :wink:

2 polubienia

A ja dzis kupilam stroik!

2 polubienia

Miód to tylko jak jestem przeziębiona. Lubię słodycze ale on jest za słodki i jak go jem, to aż mnie łaskocze za uszami :blush:
Miód spadziowy jest jakby mniej słodki i ma taki smak podobny do krówek. Najbardziej mi smakuje.

1 polubienie

Z krówek, to ja tatarka

2 polubienia

Birbant ale krówki fajne są. Oczywiście te kruche, nie ciągutki. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Byczki też. :stuck_out_tongue_winking_eye: :innocent:

2 polubienia

Byczki uwielbiam i nie przeszkadza mi to, że to konserwa. Pyszne są na chlebie z masłem :stuck_out_tongue:
Jejku, jak dawno ich już nie jadlam… :innocent:

2 polubienia

Allah akbar!

2 polubienia

Zmieniłeś wyznanie? :wink:

1 polubienie

W życiu. Wyznaję naukę i heavy metal :wink:

2 polubienia

Nauka nie jest przeszkodą do tego, by wierzyć :sweat_smile: Nie piszę tu o religii ale o wierze. :wink:

1 polubienie

No to wierzę w naukę i metal. Nie wiemy co bóg myśli o nauce. Pewnie nie jest zadowolony wszak nauka go wyręcza. A nawet poprawia.

1 polubienie

Wierząc w naukę wierzysz w siłę, która ma moc sprawczą zamieniania prostych pierwiastków w skomplikowane połączenia itp.

3 polubienia