Dzis kolejna rocznica lądowania na księżycu

A tropiciele teorii spiskowych juz lecą jak dobermany do otwartej lodówki przed świętami, żeby głosić swoje szurnięte pomysły.
Które z ich “pomysłów” są dla was najbardziej absurdalne i śmieszne?

Mnie to nie bawi…
Mieszkałem kilka miesięcy tutaj,u obywatela miasta Lublina.Decydowała cena i jedyny plus tego człowieka czyli bardzo dobra gra w szachy…Pomyślałem wtedy że zaoszczędzę,czekając na decyzje miasta Stevenage bo w domach agencji już się nie dało wytrzymać…
Nikogo nie było na księżycu to raz…Covid to spisek korporacyjny,dwa…I najlepsze a prawdziwe!!!
Ziemia nie jest okrągła…To złudzenie!!!
“Pomyśl Jurek…Przecież tego nawet przy dzisiejszej technice,nie udałoby sie utrzymać.Przy tylu miliardach ludzi,nikt nie miałby odpaść?” :face_with_bags_under_eyes:
Kiedy jego teściowa w pewien zimowy wieczór,zauważyła w trakcie podobnej pogaduchy,że łapy mi się trzęsą [trzęsły się bo się nałożyła złość z …dartem :roll_eyes:] pomyślałem że pora się zwijać…
Bo to nie wszystko…
W domu tym panował"zwyczaj" aby wieczorem lub w nocy, wody po sobie nie spuszczać bo domownicy śpią… :face_with_medical_mask:
Masz mizerne szanse ale…SPRÓBUJ sobie wyobrazić co zastawałem rano po powrocie z pracy…
Z powyższego stawiam na najpowszechniejsze czyli na Hollywood.No.9
Może tutaj jestem jakoś uczulony szczególnie ale zawsze ucha przychylam by posłuchać jak to Hameryka kłamie :joy:
Na deser jeszcze coś…Tak na marginesie…
Otóż zawzięła się na mnie"przyjaciólka domu" czyli pewna sklepowa.Nie wiem i nie dowiem się,co o mnie naopowiadał gospodarz-szachista…Kiedy jednak z szyderczym półuśmiechem sprzedał jej newsa że ja chodzę do kościoła i że to 2 miasta dalej…
Trzy dni potem,zajechała z fasonem “Hiundajem z odzysku” i zaproponowała że ona mnie podrzuci.
Patrzę i oczom nie wierzę…Oto nagle kobieta w czarnych koronkach,z woalką oraz… pakietem słów"niezwykłych"jak"istotnie","tendencyjnie"czy “literalnie"itp…Czekałem na"bynajmniej” ale nie tym razem…
W samochodziku pachniało lawendą i stał na pokaz mały stos cd…
Czy lubię bo ona mi chętnie pożyczy… :face_with_raised_eyebrow:
I znowu,podobnie jak z Twoimi rysunkami powyżej…Smutne to w sumie. :thinking: Nie dlatego że na każdym kroku napotykamy głupców…Smutne jest to że nasz świat się kurczy i uciekać czasem nie ma dokąd…

Byłeś? Widziałeś? :rofl:

:rofl: :rofl: :rofl: Klasyka!

Żeby to przebić, ludzie by musieli wylądować na Marsie. Niedawno astronauci byli dalej w kosmosie niż kiedykolwiek wcześniej, a nie zbudziło to równie wielkiej sensacji.

Śmiejcie się, śmiejcie … ja w tym czasie połączyłem cyfry od 1 do 12. No i co Wam przypomina ten kształt, niedowiarki? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Tacy ludzie powinni zwrócić państwu koszty wykształcenia, jakie ono poniosło!

Wiesz…Jest pewna różnica gdy taki folklor trafia Ci się miedzy jednym drinkiem a drugim…Gdy możesz zmienić stolik lub przejść na drugą stronę ulicy…Wtedy drapiesz się po resztkach dawnej czupryny i sam sobie nie wierzysz że Ci się trafiło… :joy:
Gorzej gdy to wszystko pod jednym dachem i jeszcze raz na miesiąc musisz"uiścić" :roll_eyes:

Ja się tylko zastanawiam czemu wtedy szło a teraz przy zaawansowanej i lepszej technologii nie idzie. Miałem nadzieję że dożyję pierwszej koloni na marsie

@Devil a zastanawiałeś sie kiedyś dlaczego w tym samym czasie, niemal 60 lat temu zbudowano Concorde’a a do dzisiaj nie powstał żaden podobny samolot? Albo taki SR-71 - najszybszy seryjny samolot wojskowy świata (3500 km/h) - zbudowany w połowie lat 60! Oba projekty zostały narysowane tuszem na deskach kreślarskich a przecież dziś mamy latające komputery (np. F-35)! A są o 1000 km wolniejsze od tamtego!
Czekam na teorie spiskowe w tym temacie :slight_smile:

BlackBird był zbudowany z tytanu, którym USA nie dysponowała. Stworzono wiec firmę słupa i zakupiono tytan od ruskich (ówcześnie jedynego producenta tego metalu).

Dziś nie buduje się takich SR-ów, bo Rosja nie oferuje już tytanu do sprzedaży.

Narzuca się pytanie dlaczego rosja nie produkuje takich samolotów. W końcu niedługo minie 70 lat jak polecieli w kosmos.

Chodzi o emisję CO2 i koszty produkcji?