Edukacja zdrowotna: tak, nie i dlaczego?

Jak w pytaniu. &&&&&&

Oczywiście że tak, bo to jeden z niewielu przedmiotów przygotowujących do życia w społeczeństwie a nie każący wkuwac bezużyteczna wiedze..

1 polubienie

W sumie,jestem na tak.Od wiedzy jeszcze nikt nie umarł.Chyba że inni tego chcieli…Ale to nie wina wiedzy.
Z tym że w polszy politycy zadbali o to by zrobić z tego tzw. polityczny spór.
To już nawet nie pisowsko peowska zaraza.To zdążyło ogarnąć i resztę…Uczyniono z tego obuch którym się wali po łbach,przeciwników politycznych.A najczęściej robią to ci którzy których to w ogóle nie dotyczy…
Typowe polskie bagno.

1 polubienie

Oczywiscie, ze tak. Warunek? Nie wezma sie to za to dyletanci. Tlumaczenie, ze wszystko przeciez jest na innych przedmiotach? Ale nie wszystko i rozproszone. To trzeba poskladac w jeden kawalek.

Ostatnio to mam wrazenie, ze kichnięcie to juz czynnosc polituczna w Polsce.

2 polubienia

Bo tak jest!

Prawactwo pisze, że w programie jest seksualizacja i niemoralne treści.
A zgadnijcie do jakiego przedmiotu “podręcznik” (a właściwie – lektura uzupełniająca) zawiera np. takie treści:

“Zapałała namiętnością do swoich zalotników, których członki były jak członki osłów a wytrysk ich nasienia jak wytrysk ogierów”

Tlumaczenia sa rozne, zalezy od epoki. Dla dzieci wersja tez jest. :rofl: Ale nie o pszczolkach i kwiatkach
Masz wymagania…

Obowiązkowo tak dlatego że jest tam wiele przydatnych rzeczy. Dieta, zdrowie psychiczne, cyberbezpieczeństwo, antykoncepcja i wiele innych rzeczy.

Szkoda że większość uczniów pod naciskiem prawicy i kleru to olało

1 polubienie

A moze tez rodziców?
Wystraszyli sie diabła?

Diabła? Ja zachęcałem do tego przedmiotu. Nawet wnuki Lucyfera

1 polubienie

Jeśli chodzi Ci o Księgę Ezechiela to sorry ale wybrałeś fragment stosunkowo łagodny.
Przykro mi ale nie wpiszę się w Twoje wyobrażenie o prowincjonalnym chłopku roztropku,dzwigającym w pokorze i strachu,pozłacane proporce…

Nie przejmuj sie jak chcialbys napisac porzadny kryminał z elementami ( tu sobie wpisz bezacenstwa wszelakie) to musisz dobrze uważać.
Żeby Jahwe Cię za plagiat do sądu nie zaciągnął :smiley:.

1 polubienie