Eurowizja?

1 polubienie

To mi przypomina festiwal starych filmów jaki zaliczyłem [niestety,nie cały] w Bolonii.Letni festiwal,pod gołym niebem.Seanse zaczynały sie po godz.22.
No i to jest moje ciche marzenie.
Spędzić wieczór u Wlochów,w takiej właśnie atmosferze.Z tym ich jadłem i sycylijskim winem!

1 polubienie

Dobre!!!
Troche szkoda że nie po włosku.Oni mają w tym swoim języku,troche takiego dramatyzmu…Czasem aż do szpiku,człowieka przeszywa.
Daj Boże kiedyś taką eurowizję.Jeśli tzw. “europa” zmądrzeje

1 polubienie

Po Włochu i Holendrze stwierdziłam, że to jakiś przełom i skończy się to dziwaczenie i dziwolągowatość na Eurowizji i przeciąganie się kto bardziej będzie dziwolągowaty. Polecam Ci wizytę w San Remo. My trafiliśmy na muzykę. Co prawda na karaoke leciały różne utwory, nie tylko włoskie, a talent tych zwyczajnych ludzi był niesamowity. Szkoda, że był to jeden wieczór, bo na pewno byśmy się bardzo zakumplowali.My byliśmy na wieczornym spacerze, przyciągnęła nas muzyka i śpiewająca pani, zaczęliśmy podrygiwac w rytm piosenki, a oni widząc to nas zaprosili do siebie, na piwko i wspólny czas. Córka właściciela mieszkała w Szwecji, polubiliśmy się, szkoda, że nie było kolejnych wspólnych wieczorów.

2 polubienia

Fajna historia.Własnie dlatego tak lubię wyjeżdżać.
Natomiast co do eurowizji,mam odmienne zdanie.
Nasz Włoch to ktoś kto zapewne przepadnie,nie daj Boże,na rzecz potworków w stylu Malty.
I jestem pewien że będzie tylko gorzej.
Oczywiście,zwyciestwo lub wysokie miejsce Lucio,mogłoby wiele zmienić ale ja w poziom,po prostu nie wierzę.

2 polubienia

Jestem większą optymistką. Ile można wydziwiać? Jak już pojawi się jakaś perełka w stylu Lucio wśród każdego dziwnego wykonawcy może tą normalnością przykuć uwagę. Wszystko kołem się toczy. Poczytaj komentarze pod jego piosenką na YT. Ludzie cenią wrażliwość mądrość i talent. Od hałasu, technologii, bodźców ludzie zaczynają uciekać. Ludzkość nie może się unicestwić.

1 polubienie

Obyś miała rację.Na razie przeczytałem tego misia,dj-a czy cuś i dla mnie,jest to rodzaj obłakania.I,prawde mówiąc,tracę do tego cierpliwość.
Tzn. do lansowania takich doopków.

Lucio wystąpi dzisiaj tuż przed Justyną! :slightly_smiling_face: