Jeżeli chodzi o analizę wersji o katastrofie to na pewno jest to bardzo interesujące i mądre… xd jednak mnie nie interesuje ta wersja więc nie chce mi się tego oglądać. Zresztą znam ja na pamięć…
Oo jak ładnie z tego wyszłem
A nie ma czasem o Gibraltarze???
Nie przyszło mi do głowy tego poszukać, ale tam poza ewidentnym zamachem, spiskiem aliantów, reszta jest utajniona, choć dla mnie jest jasna.
No wlasnie to co tajne to mnie interesuje!
Sikorskiego zamordowali wespół-zespół Brytyjczycy, Amerykanie i ekipa od Stalina, a skoro uczynili to w porozumieniu, to znaczy, że dowództwo Wojska Polskiego zamierzało wycofać się z wojny po stronie aliantów, z możliwością pójścia z Niemcami, a to groziło też udziałem Turcji.
Aha, dziekuje!
Co Ty bierzesz?
Polska z Niemcami Hitlera? Jaka Polska?
Grupka zadufanych w sobie gevneralow? Dobrze, ze udalo sie Andersowi z ZSRR zwiac, bo bysmy o plskich silach zbrojnych na Zachodzie nie slyszeli a i nie wiadomo czy Polska chc umowna niepodleglosc po wojnie uzyskala. A Stalin drugiej takiej sytuacji nie ryzykowal - tych z drugiego naboru poslal na rzez pod Lenino. Pewnie zeby udowodnic Berlingowi kto tu rzadzi.
Wiem, co piszę. Już dawno miała być odtajniona ta historia z archiwów brytyjskich, ale Brytyjczycy nie wyobrażają sobie, aby Polacy znieśli tę prawdę o swej historii, gdy musieli dostać klapsa od aliantów.
I w blogiej nieswiadomosci umrzesz. Ja sadze, ze po prostu pozwolili lub pomogli jednej poskiej frakcji wykonczyc druga, zeby sobie ulatwic negocjacje ze Stalinem.
Sikorski to był Naczelny Wódz i Premier polskiego rządu na uchodźctwie, nie jakaś frakcja. Ale alianci doskonale znali, co Polacy z Naczelnym Wodzem kombinują. W żaden sposób nie mogli im to umożliwić. To jeszcze jeden dowód, że prawica polska do polityki się nie nadawała.
Taki naczelny bez armii i panstwa? Polityczny prawie trup wyciagniety i otrzepany z kurzu przez aliantow?
Inna sprawa, ze jesli chodzi o obserwacje i interpretacje sytuacji miedzynarodowej to mozna go nazwac prawie wizjonerem, ale jest takie powiedzenie o proroku we wlasnym kraju.
Polska była trzecią siłą zbrojną w tym czasie wśród aliantów w Europie, a jej wodzem i premierem rządu był Sikorski. Dodatkowo, jej trzon stacjonował w strategicznym Egipcie, dodatkowo mogąc wciągnąć Turcję po stronie Hitlera. Polacy prowadzili śmiertelnie niebezpieczną grę dla aliantów.
Snisz na jawie?
Za miliony z pieniędzy podatników, ośmieszając powagę polskich posłów i pseudoekspertów podkomisji Macierewicza, robiono zwolennikom PiS-u wodę z mózgów bezmyślnościami o zamachu bombowym Rosjan na polski Tu-154M, w co pisowcy chętnie uwierzyli, bo to niejako podnosiło ich zdanie o sobie, że niby rozumieli coś oczywistego, czego nie rozumieli nie-pisowcy.
Znowu mieszasz patykiem w suchym gównie.
No i w końcu Macierewicza wsadzono do kozy, czyli zakazano jemu i jego pseudo-ekspertom z Podkomisji Sejmowej, zbliżać się do pozostałego Tu-154M o numerze bocznym 102.
no i jak on teraz udowodni, ze samolot to prawie puszka coca-coli,
zabawke mu zabrali…
Kiedy ten psychol wreszcie znajdzie się w psychiatryku?
Wydano miliony z pieniędzy społeczeństwa na opłacenie tej niepoważnej Podkomisji Sejmowej i jej niepoważnych pseudo-ekspertów. Powinni oddać tę kasę. Wszak PiS dostaje dotacje na działalność partii politycznych.