Film o Kaczyńskim

Czy Kaczyński zasługuje na film? Przypadkiem zobaczyłem reklamę na NetFlixie, że niebawem zobaczymy film o Kaczyńskim. Film ma być fabularną mini-biografią, opowiadającą o faktach takich jak jego doktorat, późniejsza samotność, a nawet o odkrytych jakiś czas temu deklaracjach o chęci zmiany płci. Czy postać takiego człowieka jak Kaczyński zasługuje na film?

O witaj Koniu! Dawno cie tu nie bylo!

Zasługuje co najwyżej na skecz kabaretowy

Na to pytanie pewnie różnie można odpowiedzieć, ale kasa z tego filmu może być niezła, bo pewnie polecą go oglądać zarówno przyjaciele jak i wrogowie. Z czystej ciekawości.

Nie wiem, czy zasługuje, ale na pewno wielu będzie chciało obejrzeć ten film :film_strip:

Na szczęście żyjemy w czasach w których ani partia,ani motłoch nie będą wywierać na nikim presji.
Film,jak każda twórczość,jest właściwie sprawą indywidualną.
Niemiecki reżyser Oliver Hirschbiegel zrealizował znakomity film pt. Upadek [Downfall] opowiadający o ostatnich dniach Hitlera…
Czy Adolf zasługuje na film?
Moim zdaniem,pytanie,samo w sobie atrakcyjne,jest zle postawione.Na film zasługuje wszystko co jest interesujące.Pytanie brzmi,JAK to jest realizowane.
Okres socrealizmu nauczył nas [chyba…] jak kręcić nie wolno!
Aby było ciekawiej,genialna propagandzistka Hitlera,Leni Riefenstahl,nauczyła nas jak powinien wyglądać dokument lub,nazwijmy to,materiał promocyjny.
Pomijając ledwie zawoalowane pranie mózgu,Leni wyprzedziła epokę.
Jak widać,kilka tematów w jednym.
Przynajmniej kilka.

Przechodziłem i wpadłem. Z tragarzami. :rofl:

Chociażby dlatego, że gra Russel Crowe

W sumie widzę związek. Tylko Adolf mordował masowo, a Kaczyński nieudolnie…