Na swoje nieszczęście zamówiłam kilka leków OTC w jednej z aptek internetowych. Preparaty miały być dla mojej Mamy, która ma problem, żeby wyskoczyć do dużego miasta… Pisało że towar dowozi firma Poltraf - dostawca leków. Na swoje nieszczęście wybrałam tego przewoźnika… Towar był zamówiony 13 sierpnia i do dzisiaj nie dotarł… Poltraf przetrzymuje moją przesyłkę… Dzwoniłam do apteki, złożyłam reklamację, leków nie ma… Inne apteki internetowe także mają do wyboru tego kuriera i znowu ktoś się natnie i będzie czekał jak głupi… Dlaczego te apteki w obliczu napływających skarg nie wycofają się że współpracy z firmą która nie ogarnia i olewa?
A na pewno przewoźnik a nie apteka zawiodła?
@anon18020312 Tak. Po kilku dniach jak zauważyłam że przesyłka się opóźnia zaczęłam szukać opini o kurierze - niestety natknęłam się na sporo negatywów typu: przewoźnik przetrzymuje moją przesyłkę lub przesyłka zaginęła. Zadzwoniłam do BOK-u Poltraf: nie wiedzą co się stało z moją przesyłką… Może nie wyjechała z centrali, no nie wiem, niejasny status, awaria ciężarówki … (Co mnie to kurna obchodzi!!!) proszę czekać, może jutro… Zgłosiłam też reklamacje do apteki mają się tym zająć… A ja czekam i czekam
Pracowałem w firmie w której każde opóźnienie było tłumaczone awarią samochodu, zawałem kierownika itd. Nawet nie wiesz ile kłamaliśmy…
@anon18020312 Tylko to nie jest mała firma kogucik tylko ogólnopolski transport leków. I dlaczego te apteki narażają się na negatywne opinie, podczas gdy inne wysyłają DPD z dostawą na następny dzień…
Leków nie powinno się wysyłać kurierem. Transport leków powinien odbywać się w odpowiednich warunkach.
@anon18020312 Leki OTC. Na receptę mogę kupić w dowolnej aptece. Te produkty nie potrzebowały specjalnego przechowywania.
Leki zawsze potrzebują specjalnego traktowania. A te na receptę nie może kurier wozić.
@anon18020312 Wiem.
To powinna izoterma wozić. A niektóre nawet w chłodni.
@anon18020312 Leków specjalistycznych nie zamawiałabym kurierem z Internetu…
Każde leki muszą jechać w izotermie.
A donieść? ITD chyba
Często, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Jest wiele przypadków “wygrywania” przetargów za pieniądze. Instytucje państwowe mają tylko 1 ważne kryterium: cena. Wygrywa najtańszy, wcale nie musi być rzetelny.
Utzad Ochrony Konsumenta zdaje sie.
Miej wszystkie reklamacje na piśmie lub nagrane.
Jak dostawa 24 gdziny to styropianowe opakowanie dla leków, ktore az tak specjalistycznego traktowania nie wymagaja. Ale specjalistyczne t juz mus byc odpowiednia fima.
@waranzkomodo a masz mozliwosc sledzenia przesylki, gdzie utknela?
Powinnaś się udać do lokalnego rzecznika praw konsumenta.
Może UOKiK
@okonek Najśmieszniejsze jest ten status “w doręczeniu”… Niby śmieszne… tyle że jestem już mega skurzona… Zamówiłam nawet te rzeczy z innej apteki z dostawą w 24 h… Drugi raz już nie popełnię tego błędu…