Gdzie nakleilibyście taką naklejkę?

Trzeba walczyć o tolerancję, bo nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Dzisiaj nietolerancja, a co będzie jutro (nie chodzi dosłownie o jutro)?

1 polubienie

Tolerancja to upadek danego kraju. Patrz Francja lub Niemcy. Poza tym Europa zdycha, właśnie m.in przez tolerancję

Zapomniałem. Miałem jeszcze napisać, że przecież Holokaust też zaczął się od “stref wolnych od Żydów”.

Bądź tolerancyjny, nikt Ci tego nie broni, ale za jakiś czas skończysz z ucieta głową przez islamistow

Ponoć gdy kilkanaście lat temu rósł antysemityzm, to po drugiej stronie rósł filosemityzm. Tak więc wychodzi na to, że homofoby sami szkodzą swojej ideologii.

Jeśli już homofoby muszą robić takie akcje, to powinni wymyślić taką, z której ewidentnie będzie wynikać, że jest ona przeciwko rzekomej ideologii a nie przeciwko ludziom. Kto mądry uwierzy, że ludzi trzeba tępić z samego faktu, że się urodzili?

Mieszkam w Niemczech (we Francji też bywam), gdy słyszę o upadku Niemiec to zastanawiam się co jest z Polską?? W Niemczech czuję się bezpiecznie, nikt nie narzuca mi poglądów ani wiary - robię co chcę dopóki nie ograniczam wolności innych ludzi. W Polsce kościół próbuje narzucić mi swoje chore poglądy, pseudoprawicowe patusy próbują mi narzucić swoją wizję patriotyzmu, rządząca partia próbuje wmówić mi że gdy wrócę, będę miał dobrą pracę i wysokie zarobki - jakoś nie znalazłem w mojej okolicy pracy dla mnie za choćby 1/6 moich niemieckich zarobków, nie mówiąc już o “ekstrasach” które w Polsce ograniczają się do zniżki na siłownię. Jesteśmy za Niemcami gospodarczo jakieś 30 lat, a mentalnie jeszcze więcej, to my jesteśmy w upadku, a nie Niemcy :slightly_smiling_face:

4 polubienia

jakos tej zdychajacej Europy nie widze. raczej skutki kryzysu i kretynskiej polityki pozwalajacej przez lata na zamiatanie problemu nielegalnej imigracji i cackanie sie na zasadzie “bo biedni a my potrzebujemy wyborcow”
w kazdym spoleczenstwie znajdziesz naiwnych, ktorzy w kazdej obco kulturowej postaci nie zobacza zagrozenia dla naszej kultury a “czlowieka”
na temat preferencji seksualnej wypowiadac sie nie bede szerzej, dla mnie wystarczyloby zastosowanie hasla moj dom moja twierdza a nie lazenia ze sztamdarami, w lateksie po ulicach.
ale to samo dotyczy zadymiarzy spod znaku narodowcow, kiboli czy innych anarchistow.
a i Greenpeace rowniez.

1 polubienie

Zdychające Niemcy, czy Francja? Taaa…, najwięcej do powiedzenia w tym temacie mają ci, co w dupie byli i gówno widzieli.

3 polubienia

To słaby argument. Przed chwilą Irak nie był tolerancyjny i został pokonany przez tolerancyjne USA.

Europa zawsze była zalewana przez wędrowki ludów, być może nawet my Słowianie pojawiliśmy się tu jako obcy…
Cykliczność a nie tolerancja za to odpowiada…

1 polubienie

na pewno tez, migracja nie jest tylko europejskim problemem, ludzkosc jako gatunek ogolnie jest werdowna, tylko czasami osiedla sie , buduje miasta tworzy cywilizacje zalewana potem przez potop barbarzyncow.
a wszystko zaczelo sie od tego, ze pewien nasz praprodek odkryl, ze drewno sie pali i jak rozpali ognislo w grocieto to ma pieczonego mamuta i nie marznie. a inni zamiast sobie drewna nazbierac zajeli jego jaskinie.

Błędem jest sądzić że my tu jesteśmy na zawsze i mamy wyłączność na Europę… Indianie mieli wyłączność na Amerykę… kiedyś.

1 polubienie

a jednak… widzimy zjawiska z dupy strony. Politycy mówią: Spójrzcie… przyszli islamiści bo tolerancja! Naprawde? To na bliskim wschodzie już dawno nie powinno być islamu :wink:
Islam pójdzie nawet tam gdzie tolerancji nie ma… ale jest dobrobyt… Katolicyzm też wyjeżdża do państw protestanckich…

Są zatem dwa powody dla którego politycy tak mówia:

1. chcą nas nastraszyć by nami rządzić silniej
  2. chcą nas pozbawić tolerancji

Niestety oba mogą być prawdziwe.

2 polubienia

Na szybko policzyłam, że mieszkałam w swoim życiu z 9 osobami homoseksualnymi bądź trans. Moi najlepsi przyjaciele to geje(jeden jeszcze z czasów gimnazjum, drugi to mój “adoptowany ojciec”, trzeci to przyjaciel mojego chłopaka, ktory stał się także moim przyjacielem). Do tego jeszcze ze 20 innych osób odmiennej orientacji z którymi pracowałam bądź w jakiś inny sposób się poznałam w swoim krótkim życiu. Nigdy nie miałam z żadnym z nich problemów. Żadna lesbijka mnie nie napastowała(czego nie można powiedzieć o facetach hetero). Żadne z nich nie próbowało mnie przekonać, że tylko ich orientacja jest tą jedyną właściwą i najświetszą. Co ja mogłabym do nich mieć?
Cieszę się, że przyszło mi żyć w kraju w którym obywatele zadecydowali, że chcą aby osoby tej samej płci mogły zawierać związki małżeńskie. Cieszę się, że za kilka miesięcy będę miała przyjemność być świadkiem tego jak moj przyjaciel poślubia swojego wieloletniego partnera. A to co dzieje się w Polsce, mimo że tak daleko to jednak dalej boli… bo to nie są wartości oparte na wzajemnym szacunku i miłości do bliźniego.

5 polubień

Jak zwykle korzystasz z kazdej okazji by pokazac swoja nienawiść do religii produkujac jakies karkolomne zestawienia…
I jak zwykle ani słowa o islamie.O tym ze przez caly czas swego istnienia Europa nekana byla notorycznymi najazdami i probami podbojow.Tu tez mozna podliczyc wojny oraz zwykle piractwo polegajace na porywaniu ludzi w niewole.
Ani slowa o podboju ponad polowy Afryki czego konsekwencje w postaci wojen w niemal kazdym polnocno afrykanskim kraju,mamy do dzisiaj.A najgorsze w najbardziej ludnej Nigerii.Za to wojny krzyzowe z przed tysiaca lat na pierwszym planie:))))
Ani slowa o islamskim terrorze w Azji czego przyklad na Sri Lance oraz w Indonezji mielismy calkiem niedawno…
To sa fakty AKTUALNE a nie kroliki z cylindra wyciagane za kazdym razem kiedy nadarzy sie okazja.Niestety pewnie strasznie Ci szkoda ze nie da sie chrzescijanstwu zarzucic niczego od kilkuset lat.Tego sie o islamskich rzeznikach powiedziec nie da.I dlatego trzeba sie cofac az do wojen krzyzowych:)))Nota bene skierowanych przeciwko islamowi bo innej religii jakos nie przyszlo do glowy zajmowac Jerozolimy…
Policz sobie ofiary tych wojen w samej tylko Europie,do XVII wieku.Bo jesli dodasz Afryke,zer ci zabraknie.
Ty jestes chory z nienawisci i nawet nie starsz sie tego ukryc.Bys nawet z Hitlera ksiedza zrobil aby wykazac ze wojnie winne bylo chrzescijanstwo…

witam w klubie - po wprowadzeniu malzenstw homo i prawa do adopcji to jak kiedys pisalam sloce wstaje dalej na wschodzie, krowy daja mleko i swiat sie nie zawalil.
do niedawna spedy typu teczowych parad bylu jeszcze jedna atrakcja turystczna Hiszpanii, zarabianiem calkiem niezlych pieniedzy na tej formie rozrywki, ale nistety od dwoch lat zaraza jakas - coraz wiecej pojawia sie roszczeniowcow zamieniajacych kolorowe widowiska (bo to bylo polaczone z koncertami, wystepami kabaretowymi etc.) w jakies idiotyczne manifestacje polityczne. dali im palec, zezarli reke i domagaja sie deseru?

1 polubienie

Nie powiadomił. Wtedy była milicja, bo to było w czerwcu 1970 roku.

No własnie te parady równości to skutek prawicy. Gdyby tolerancja była, to nie trzeba by było o nią walczyć. Czyli wychodzi na to, że to własnie prawica chce wtrącać się do prywatnych spraw. To prawicy przeszkadza, że nie każdy jest hetero, katolikiem, mięsożercą, białym człowiekiem itd.

2 polubienia

jesli prawice utozsamimy z filozofia Frondy to im nawet papiez w kosciele przeszkadza.

1 polubienie

Bo to nie ma znaczenia: gej, czy nie gej; żyd, czy nie żyd. Ważne jakim jest człowiekiem.

6 polubień

@collins02 spokojnie, ja mam na myśli każda religię, która staje się religia państwową. Wtedy nie ma zmiłuj.
Poza tym islam nie twierdzi że jest religia miłości i pokoju, natomiast Chrześcijaństwo tak. Fundamentem tej wiary jest miłość bliźniego to znaczy KAŻDEGO człowieka. Odwołuje się tu do słów papieża Franciszka który niedawno powiedział “Nie trzeba być chrześcijaninem by być dobrym człowiekiem”

1 polubienie