Gdzie nakleilibyście taką naklejkę?

To jest jakaś masakra co politycy robią ze zwykłymi ludźmi w tym kraju. Kilka lat temu rzucili tłumom Syryjczyków i na starym pytamy się zaczął seansik nienawiści wobec obcych.
Teraz ludzie przychodzą zrobić samochód i mówią jak im jakieś straszliwe LGBT zagrażą. Pytam czy choć jedno LGBT widzieli osobiście? Widzieli… w telewizji. Politycy im pokazali. U mnie w mieście była malutka manifestacja. Policji było więcej niż uczestników. Przeszli, powiedzieli co ich boli… i grzecznie rozeszli się do domów.
A kibole i narodowcy zawsze coś przy okazji rozwalą albo jakąś zadymę rozkręcą… choć to ponoć najlepszy sort Polaków.
Politycy tresują lęki. Kiedyś straszyli realnymi… teraz wymyślają nowe.

Jak będziecie następnym razem krzyczeć: “Precz z …” to zastanówcie się jak mocno Wam rzeczywiście to przeszkadza, czy w ogóle mieliście z tym do czynienia osobiście (media się nie liczą) i kto Wam kazał to krzyczeć…

6 polubień

Na starym Pytamy mówiłem wprost o tym, co tu teraz napisałeś. I nie tylko w sprawie odmienności. Żyjemy w epoce mediów, a nie samodzielnego myślenia.

1 polubienie

XDD :rofl: :roll_eyes: ok…

Jakakolwiek refleksja musi prowadzić do pytania: Czy to naprawdę są nasze najpoważniejsze problemy, że gdzieś obok nas żyją ludzie LGBT, którzy nie chcą się już ukrywać? Czy to naprawdę są nasze najważniejsze problemy i dlatego ochoczo domykamy wieko skrzyni w której ktoś chce ich zamknąć?

Czy to w ogóle są nasze problemy?

Już nikt nie mówi o tym, że wszystko wokół drożeje dużo powyżej oficjalnej inflacji. Nikt nie mówi, że się nie publikuje i nie wykonuje prawomocnych wyroków. Zaraz nikt nie będzie mówił, że dzieci do szkół się nie mieszczą i trzeba popołudniami się uczyć…
Będziemy mówić o LGBT… Najpoważniejszym polskim problemie!

Kto w ogóle z Was (mieszkających w Polsce) zna jakiegoś aktywistę LGBT?

2 polubienia

Ale chyba widać różnicę że ta naklejka nie ma na myśli zwykłe osoby homoseksualne czy bi tylko chodzi o strefe wolnej od polityki lgbt i tej całej nowoczesności która dyskryminuje “zwykłych” ludzi… Zwykłych czyli takich, których ktoś nie potrafi zrozumieć że są takie osoby które mają jakieś stare poglądy i dla których coś normalnego jest traktować geja jako jakieś zboczenie i dziwactwo… A polityka lgbt na pewno nie pomoga osobom homo w zwiększeniu tolerancji względem nich. A wręcz przeciwnie

Reksiu, jest juz regulamin, co z kagancem? :upside_down_face::smiling_face_with_three_hearts:

Zgodnie z “leguraminem” kagańce obowiązkowe nie są, ale ich noszenie zabronione również nie jest. :kissing_smiling_eyes:

1 polubienie

Ale kolega obiecywal zdjac :astonished:

Nie mój pyszczek, nie mój kaganiec, nic mnie do tego. :kissing_smiling_eyes:

1 polubienie

A ja w podsumowaniu dyskusji proponuję sie zastanowic nad prostym porównaniem - ile ludzi w historii świata straciło zycie, zdrowie, zmarnowało sobie życie, albo nie mogło po prostu szczęśliwe i spokojnie życ za sprawa LGBT, związków partnerskich, itp? Macie jakieś dane? Chętnie je zobaczę - ale konkrety, konkrety!

A z drugiej strony - podliczcie ile ludzi doznało tych cierpień i traum o których powyżej za sprawą religii, w szczególności religii chrześcijańskiej, która jak wiadomo miłuje pokój i bliźnich. Ile zer na końcu musiałaby mieć ta liczba? Może @birbant rzuci kilkoma przykładami?

2 polubienia

Rzeczywiście bardzo “proste” lol

Święta Inkwizycja Papieska przez kilka wieków istnienia - od 13 do 16 tys,ofiar na stosie.
Świecka, hiszpańska przez ponad wiek czynnego istnienia, ponad 100 tys.
Protestanci przez ok 2 wieki - do pół miliona.

Są to dane szacunkowe, bo dokładnych nie da się ustalić.

1 polubienie

Wojny Krzyżowe liczyłeś @birbant?
Albo palenie czarownic?

Nie. Wojen jakichkolwiek pod uwagę nie brałem. Nie wiem, jak to oszacować? Między innymi, dlatego,że zakony rycerskie, to ca, 60% gejów, a te głównie brały udział we wszelkich krucjatach. Ale w tych krucjatach i innych wojnach brali udział liczni hetero.
Wojny wywołane przez KK, to nie tylko krucjaty, to np ta w 1444. Pod Warną. A sprawca polskiej klęski, był gejem.

1 polubienie

Najgorsze jest to, ze Mahomet gloszac swoje “przemyslenia” spisane potem w formie Koranu (sam ponoc byl analfabeta, co by wcale dziwne nie bylo w tantych czasach) pelnymi garsciami czerpal z tradycji zydowskiej i wczesnochrzescijanskiej. Do tego istnieja uzasadnione podejrzenia, ze jego zona byla chrzescijanka z rytu bizantyjskiego. W koncu jak sie zenil islam jeszcze jako doktryna nie istnial :yum:
Ciekawe jakiego wyznania byli jego rodzice? Bar-micwa czy chrzest?

1 polubienie

Jak śmiesz @Birbant! Takie insynuacje! Księża zawsze byli hetero i przestrzegali celibatu, o czym mogą zaświadczyć ich “gosposie”

3 polubienia

I ani jednego pedofila w szeregach

1 polubienie

Na jednej z demonstracji spotkałem katolicka fanatyczke machająca krzyżem oplecionym drutem kolczastym. Ludzie wdali sie z nia w dyskusje, ale to co ta baba plotła przechodzi wszelkie pojęcie. Zapytana o pedofilę w kościele odpowiedziała, że to byli komunistyczni agenci wprowadzeni do kościoła aby go skompromitować.

2 polubienia

No ale ten kolega Walesy co mu pomnik obalili to agent no nie?

A nie diably?

1 polubienie