W UK można trafić na niesamowite okazje. Też kupiłem kilka rzeczy, ale byłem tam wieki temu. M.in. CD Judge Dreada czy kilka książek o reggae. W Polsce ich poza paroma pozycjami w ogóle nie ma.
Co do zamku, to ten, który odwiedziłem - po lewo (Neuschwanstein) jest pierwowzorem do tego po prawej z Disneya.
Faktycznie,musiala byc inspiracja:))
A z takich okazji,przypomniales mi jak kiedys w Oxfamie,wcale nie takim tanim jak na second hand,trafilem opasle tomiszcze na 50 lat notowan listy przebojow top 20.Ta bendyktynska praca kosztowala mnie…75 pensow
Wypije Twoje zdrowie,pomoge jesli zachcesz,zagram Ci takiego bluesa ze zapamietasz…I w ogole co zechcesz to masz jak w banku,o ile bedzie mnie stac.
Ale pozwol mi sie troche nacieszyc bo prawie 5 lat nie bylem w Londynie tak jak dzisiaj…
o budowniczym tego pierwszego zamku powiadano, ze mial nieco nierowno pod kopula…
Ja u Stacha. Bez zdjęcia.
Podobno tak było. Bawarię doprowadziłby do bankructwa. Za ten jeden zamek są mu jednak wdzięczni, pół świata tam widziałem …
@benasek
To naprawde godne podziwu!!!
Tym bardziej ze jak widze robisz to wszystko bardzo dobrze
Ja podobnie mialam w Polsce:
Mialam stala prace, dodatkowa prace, studiowalam jeszcze raz (tym razem to co mnie interesowalo zaocznie) i prowadzilam grupe “Artystow” i kabaret studencki, nie mowiac juz o dyskotekach
I sama sie sobie teraz dziwie, no ale bylo tgo w czasach mlodosci mojej szumnej…
“Co sie wydarzylo w Madison County?”
A bo ja pamiętam…?
Mam inne zmartwienia. Z pracy chcą mnie wysłać do kraju żabojadów.
A wiadomo że kobiety tam narzucają się SMOKOM (SMOK wie, już tam był, się przekonał osobiście).
Do tego wszystkie chcą po francusku…rozmawiać, nawet jak znają angielski…
I dziewic w takim kraju nieurodzaj…
Zapora Pilchowice to tam zapadła bardzo ważna decyzja życiowa. Wiem, że nie będę żałowała chociaż jeszcze jest ciężko… Wiadukt kolejowy robi wrażenie, umieszczony jest nad samym torem rzeki i jeszcze 3 lata temu jeździł tam pociąg. Uwielbiam takie miejsca
Poznaję @ratatujka - most nad jeziorem Pilchowickim - super konstrukcja. Szedłem nim z dusza na ramieniu bo ma dziurawą nawierzchnię.
A z podróży, to byłem w Rawie Mazowieckiej. Służbowo. Nic ciekawego.
Uwielbiaj i fotografuj…
Wkrotce ich nie bedzie…
Takie miejsca kojarza mi sie z…Pułtuskiem lub Małkinią
Pułtusk to przynajmniej zabytkowy, ma najdłuższy w Polsce rynek i lezy nad Narwią. A Małkinia? Żal.pl
Rejs…
“Urodzilem sie w Małkinii”
Stanisłąw Tym sie tam urodził
No!