Glupota zyciowa skad sie bierze?

Bo nie zalezy od wyksztalcenia to wiem.

Z rozpieszczenia?
Ale ci rozpieszczeni na ogół mają tyle kasy że rozum jest im niepotrzebny…

Może tak…
Z zaniedbania.Ze złego wychowania lub jego braku.Z braku wartości… No i,at the end of the perfect day,z braku charakteru

A skad brak charakteru? Moze to zalezy od wycwiczenia, odwagi staniecia w prawdzie, zmierzenia sie z rzeczywistoscia? Bo skad miec wprawe skoro sie czegos nie robilo?

Wprawa a charakter to chyba jednak trochę różne sprawy…
Skąd?
Z braku wartości.Wychowania.Ale chyba dzisiaj przede wszystkim,z cywilizacyjnego “rozmemłania”.Te wszystkie pseudo męskie pipy,zapatrzone w smartfony,nie potrafią nawet na randkę pójść!
3 dni temu dałem się zaskoczyć gdy wracałem z pracy rowerkiem…Wyskoczyło kilku nawalonych i…I wiesz co Ci powiem? Jak się zgadaliśmy to oni becząc i skrzecząc z liverpoolskim akcentem,byli ciekawsi niż te wspomniane wyżej pipy!
Tyle że ja po nocce i trochę mi snu urwało…

Pytałem kiedyś o to, snujac przypuszczenia, ze głupie, aspołeczna, naganne zachowania ludzi to może być rodzaj choroby psychicznej.

Z natury człowieka

Podobną bzdurę może wymyślić jedynie zielony.A Ty jak jak gibbon w meloniku,powtarzasz

Dlaczego? Człowiek jest istotą omylną. A im kto mądrzejszy tym bardziej zakręcony. Jeno głupi śpią spokojnie

Ze stresu i samotnosci mozna zglupiec.