Gofry po 11zł. a 500+, bon turystyczny i inflacja

dokładnie.

1 polubienie

chałwa nie jest wegańska.

jak nie jak tak? produktow odzwierzecych z wyjadkiem indyjskiej (mleko) do wytwarzania sie nie uzywa.

Jak to nie? Nie zawiera mięsa :slight_smile:

1 polubienie

No chyba, ze sie muchy do niej dobiora… To mozesz miec z wkladka miesna

1 polubienie

Nie psuj mi apetytu :innocent:

1 polubienie

Akurat za chalwa nie przepadam, ale sezamki…

2 polubienia

I poza tym nie strasze

dopiero teraz…

1 polubienie

Mówię np o warzywach i owocach. Są bardzo drogie szczególnie te ekologiczne. Zdrowa żywność to ta, która ma wysoką gęstość odżywczą (tabela do sprawdzenia w Google).
Poprawianie sobie humoru, nastroju jedzeniem nie jest ok. Człowiek je by żyć, a nie odwrotnie. Zajadanie emocji to przypadłość, która podpada pod jakieś formy zaburzeń odżywiania.
I wolę żeby tańsza była żywność, którą karmię dzieci.
Zaraz mnie pewnie ktoś zjedzie, ale uważam że słodycze, alkohol, napoje gazowane, fast foody powinny być stosunkowo drogie. Produkty te powodują otyłość, ta znowu gwarantuje cały wachlarz chorób (miażdżyca, cukrzyca, zawaly, udary, cukier to pierwszy krok do raka itd). Czy ja muszę pisać ile ochrona zdrowia potrzebuje pieniędzy na takich pacjentów?
Podobne zdanie mam względem ekologii. To butelki plastikowe powinny być droższe, a szkło tańsze.
Mogę takich przykładów mnożyć setki, możesz oczywiście protestować (choć nie musisz, dla mnie luz co jesz, za ile i kiedy, nie zaglądam ludziom do gara) , ale fakty mówią same za siebie.

Tabela gęstości odżywczej produktów i wiesz co jest zdrowe i ma sens.
Po co mam to robić w domu? Nie pozwalam dzieciom jadać takich produktów, w domowej wersji tez. Sama się truć nie lubię, jestem blisko 40, zdrowa dieta i sport są kluczowe dla zachowania zdrowia. Mąka i cukier mnie nie kręci.

Uff biedne dzieci… :rofl::rofl::rofl::rofl:

Ja o dzieciach się nie wypowiadam już, bo usunięto mnie chyba z forum dla madek bezstresowo chowających idealne bombelki…

2 polubienia

W sumie gofry nie sa artykułem pierwszej potrzeby, ale trudno ich odmawiać dzieciom. Jak wreszcie do starych dotrze, że 500+ jest nie dla nich tylko dla dzieci, to wystarczy na te gofry i jeszcze zostanie na inne przyjemności.

3 polubienia

Madka z bombelkiem?
Na tym forum bedziemy walczyc o swobodny dostęp bombelkow do piwa. Niech sie mlode hartuje

1 polubienie

ALe zależy z czym te gofry, suche z pudrem? Czy ze śmietaną, jagodami, polewą, posypką, itp?

2 polubienia

Do tego Devil i birbant zafundują praktyczne zajęcia

3 polubienia

Jako płecć zbliżona do madki nosaczy przypilnuje :rofl::rofl::rofl:

Oj tam, oj tam… wszystko to wiem, ale chałwę i tak lubię. Nie jestem masochistką, nie będę sobie jej odmawiała. Nigdy nie sprawiasz sobie drobnych przyjemności, tylko dla zasady?

2 polubienia

Ja do mordoklejki chalwy nic nie mam
Ogolnie covid spowodowal konieczność bycia Kuba sie kłania

2 polubienia

Te za 11 były z kremem czekoladowym…mniam:) Jeny 5 kropel popadało a ja się już tak cieszyłam…:frowning:

2 polubienia