Żaba wrzucona do wrzątku, wyskoczy. Żaba w wodzie sukcesywnie podgrzewanej -ugotuje się.
Umilkły echa kontrowersyjnej ustawy aborcyjnej. Umilkły protesty, spalone opony wymieniono na nowe, wybite szyby zastąpiono nowymi. Ustawę ustawiono i po publikacji w Dzienniku Ustaw, nabrała mocy urzędowej.
Umilkły echa kontrowersyjnego głosowania nt. koncesji na przesył sygnału telewizyjnego w Polsce przez spółki z udziałem zagranicznego kapitału - tzw. TVN Lex.
Umilkły echa korespondencyjnych wyborów prezydenckich, które się nie odbyły.
Umilkły echa …
Jaka siła ugasi płomień pod kotłem, w którym się powoli dogotowujemy? Czy damy się ugotować
PiS każdego wroga bierze na przeczekanie.
Kobietom nie pomogła pandemia i zakazy z nią związane. Może też zdały sobie sprawę że z tym rządem dogadać się nie da.
Może ratownikom uda się coś wywalczyć. Mają wszak oręż w postaci zdrowia i życia suwerena.
Zobaczymy. Obawiam sie, ze PiS zacznie leczyc cudami uzdrowienia.
A poza tym nie masz pojecia (a moze masz?) ile dziwnych przesadow pkutuje wsrod suwerena, zeby tylko do lekarza nie pojsc. Nie tylko z oszczednosci (czyli jak nie zaplacisz to nie wylecza).
Poza tym prezes jest mistrzem w sklocaniu ludzi, a najlatwiej robi sie to wyciagajac wyplaty (tylko o tym ile sie na nia pracowalo to juz nie) inna sprawa, ze ceny w prywatnych gabinetach mogą dobic.
Zostałam ugotowana i bardzo cierpię, a na dodatek mam poczucie winy. Ja cierpliwa, wyrozumiała nie wytrzymałam. Mój pan też nie wytrzymał, bo ugotowanej żaby nie chciał, no i żaba która zaczęła pokazywać, że coś jej się nie podoba i czegoś oczekuje zaczęła być czymś obrzydliwy.
Istnieją rzeczy nas dotyczące, które dzieją się bez naszej wiedzy i świadomości. Ba, dzieją się nawet wtedy, kiedy nawet nie jesteśmy ku im predysponowani.