Nic dzisiaj nie sledzilem…Procz paru komentarzy po wczorajszym meczu…Oczywiscie wiedziałem ze Hu Hu pokonal Raonica i Shapowałowa…Ale Tsitsipas?
PRZEGAPIŁEM!
Mea Culpa…Czy ktoś widział ten mecz?
Bo tu sie historia pisze!
I wroce raz jeszcze do meczu Anglia-Polska…Jak wiele mozna osiagnąć,naciskając przeciwnika!!!
Oto czytam o ofensywnych zagraniach Huberta,o asach,o “odrodzeniu”.I o tym jak sie Grek gubil w takich momentach…
Jak Stone gdy go Moder nadusił
Bo to jest pochwała walki!Parcia do przodu zamiast chowania za podwójną gardą.
Brawo Hurkacz!!!
Rusz wreszcie z miejsca!
Nie oglądałem, a szkoda.
Nie mam w domu tv a internet to katastrofa…W pracy moge obejrzec kazdy mecz ale wczoraj mialem wolne i zupelnie z głowy wyleciało
A podobno mecz byl znakomity!
Hurkacz-Rublow 1:0! I to byl kawal dobrego grania!
Fibak swoja pewnoscią siebie w osądzie nieobliczalnego Huberta,troche mnie zaskoczyl…A jednak!I oby tak do końca!
Hubert w finale!!!
Rublow doslownie rozbity w 2 setach!!!
Oddaje honor Fibakowi bo myślałem ze przesadza…Hurkacz gra jak jakies tornado…A jeszcze miesiac temu byl z cyklu"chcialbym ale sie boje"
Kiedys wszystko bylo łatwiejsze.Byli faworyci i byli autsajderzy…Dzisiaj czasem nie ma ani jednych,ani drugich…
Grać ma z z młodym Włochem,
Nijak nie kojarze tego Wlocha a teraz okazuje sie ze to bardzo dobrzy kumple
Ale nie grali jeszcze przeciw sobie. Ten Italczyk ma 19 lat.
Jak zawsze gdy mamy zagadke,bedzie ciekawie.Przekonalem sie jednak do stylu gry Huberta i o ile bedzie w takiej dyspozycji jak przez caly turniej,nie powinno byc problemu…
Choc oczywiscie to w oparciu o znajomość tylko jednej ze stron…
Niemniej Hurkacz pokonal znacznie lepszych przeciwnikow od Wlocha.
Pierwszy set i 3:3…Niemniej juz teraz widac ze ten mecz moze potrwac…Sinner zasluguje na to by go zapamietac.
4:3
7:6…Nerwowy tie break ale jest set!!!
Młody walczy z Hubim. nie odpuszczał.
W koncu to final…
Jest pierwszy gem.
30:15
3:0 w drugim secie…To nie jest takie proste jak wyglada na papierze ale przewaga Polaka rosnie w oczach…Jesli teraz by to wypuscil to byloby to chyba gorsze od tego co Kolejorz zrobil wczoraj.
4:1
No i Sinner goni.
Łatwo i przyjemnie nie jest. 4:5 dla Hurkacza.