Nadal nie łapię. Chyba przemęczony jestem
To w kwestii rocznic - po prostu jakiego dnia bys nie wzial pod lupe to jakas rocznica czegos bedzie. Abo czyjes urodziny, smierc, święto mniej lub bardziej narodowe…
I tak na ten przykład przykładowy, wczoraj 30. marca była 79. rocznica nalotu aliantów na Norymbergę. Niemiecka obrona przeciwlotnicza strąciła 95 bombowców RAF, podczas czego zginęło 595 lotników, a 195 dostało się do niewoli. Akcja ta była najtragiczniejszą w historii Royal Air Force.
Wczoraj, 30. marca 2023 roku, według statystyk GUS w Polsce urodziło się 835,61 dzieci. Te 835 maluchów ma szansę przeżycia, jednak los tego malucha w stanie 0,61 pozostaje w rękach lekarzy.
I nikt qrwa o tym nie wspomni
Tymczasem na Pytamy rozpatrywane są korelacje cenowe jakichś maszynek do golenia firmy Gillette.
. c’est la vie.
15 lipca 1410 o godzinie 7.46 przed namiot wyszedł Jagiełło,przeciągnął się i powiedział:Ale mi się nic nie chce.Lecz wziął się w garść bo miał nadzieję,że w dalekiej przyszłości jakiś Cichopek to uczci - a tu nic z tego…
Co do firmy to kolega @collins02 nie podal producenta. To my zalozylismy, ze to Gilette.
Ale taka sama polityke prowadzi tez Wilkinson.
A jutro oprocz prima aprilis mamy cos dla kolegi @benasek , Miedzynarodowe Dzien Ptakow
WOW !!!
Taką politykę prowadzi każdy producent i sprzedawca, który chce klientowi coś wcisnąć. Nic dziwnego, że po wejściu do sklepu, każdorazowo mam uczucie graniczące z przekonaniem, że zaraz zostanę zrobiony w *uja. Pomijam już fakt, że będąc w sklepie spożywczym, na półkach legalnie oferowane są produkty, którymi w normalnych warunkach handluje dobry dealer narkotyków. Mam jednak wybór, czy wziąć chleb o smaku LSD, czy jogurt truskawkowy z CBG.
No cóż. Pełnia żołądka rządzi się własnymi prawami, a klienta można ogolić nie tylko u barbera.
Ja dzis zaopatrzylam die na rynku w produkty nieprzetworzone, ale tez pozostaje problem czym to bylo karmione i podlewane?
Prawo zachowania energii podpowiada, że nic w naturze nie ginie.
Najwyżej się zaświecisz, czym zaoszczędzisz na drogiej obecnie energii elektrycznej.
No raczej imoprt z Czernobyla to nie byl, wiec swiecenie nie grozi.
Ale jakas niekontrolowana bakteryjna reakcja kancuchowa?
Zaladek nieprzyzwyczajony do ekologii
Dobre.
Dobrze jednak mieć, chociażby nikłą świadomość o produkcie reakcji glutamianu sodu z kwasem solnym, jaki mamy w żołądku.
C₅H₈NO₄Na + HCl → 
Nie wiem, raczej unikam tego zestawienia. Choc nie zawsze sie da, bo sypia to wszedzie, podobnie jak fosforany.
Na szczescie większość tych E-wynalazkow droga, wiec wystarczy poczytac etykiete i nie kupowac najdrozszych wyrobów przewidzianych na zelazne racje po III wojnie swiatowej.
Jak np. chinskie zarcie e okolicznych knajpach prowadzonych przez skosnookich - raz, dwa razy do roku mozna zaryzykowac kaczke po pekinsku, ale częściej?
Przepraszam,podalem nazwę firmy oraz konkretnie, o jakie ostrza chodzi.
No to w ferworze walki nie zwrocilam uwagi
Sorry, maszynek do golenia nie uzywam…
1 kwietnia to bylby, gdybys nie znalazl urodzin jakiegos muzyka z Jamajki
Trzeba by w sklepie spędzić ze 4 godziny, żeby przeczytać wszystkie opisy produktów i rozszyfrować skrótowce:
LSD-LepiejSobieDaruj(zakup)? Czy dietyloamid kwasu lizergowego?
CBG - CałeBiałeGumowate? Czy kannabigerol?
Trzeba do tego skończyć chemię?
LSD i CBG użyte w przenośni do tych wszystkich E-kologicznych ulepszaczy i upiększaczy produktów spożywczych.
Wszystkie dodatki do żywności podzielone są na pięć grup, oznaczonych literą „E” i trzema dodatkowymi cyframi:
- 1 grupa – BARWNIKI: E100 – E199.
- 2 grupa – KONSERWANTY: E200 – E299.
- 3 grupa – PRZECIWUTLENIACZE: E300 – E399.
- 4 grupa – EMULGATORY: E400 – E499.
- 5 grupa – POZOSTAŁE: E500 – E1500.
Nie ma takiej potrzeby. To chemia nas prędzej wykończy, zwłaszcza że reakcją na widok spisu składników produktu, najczęściej jest obojętne E-tam
Nie, wystarczy kurs wróżenia z ręki, żeby wiedzieć, jakie będo skutki//opłakane