Zbliża się Halloween. A w zasadzie dla kogo zbliża się, to zbliża. Rada miejska Los Angeles już dzisiaj ogłosiła, że chodzenie różnych zombie i piratów po domach w tym roku jest zakazane. Chyba obawiali się, że nie będzie w tym roku cukierek czy psikusek, tylko cukierek czy wirusek?
Jak myślicie, będą bachorki pukać do drzwi w tym roku? A co w ogóle myślicie o ulubionym święcie kolegi @Devil ?
W tym roku to chyba nawet w UK sobie odpuszcza choć tak naprawdę to duża frajda dla dzieciaków. Osobiscie jak nie będę zbyt zajęty to przystroje dom ale cukierki zostawię na zewnątrz
Nie no…Zeby we wrzesniu myśleć o czymś takim???Do głowy by mi nie przyszło.
Nie do końca wiadomo,co bedzie za tydzień więc poki co,odpuszczam sobie koniec pazdziernika
Ale sprzedaz gadżetów juz ruszyła.W Poundlandzie na przykład…
Dziwie się ze jeszcze choinek nie sprzedają
Mam tu kilkaset metrów obok takich gigantów ktorzy mają za płotem dekoracje z zeszłego roku"ubogacone" o teczowe rysunki dzieci:))
Nie ma choinki ale światełka i inne drobiazgi"na posterunku"
Mnie nie przeszkadza. A świeczka w dyni bardzo ladnie wygląda.
Podobno pochodzenie ma celtyckie, a moze i wczesniejsze biorac pod uwage “dziady”? Rozkwitlo za oceanem. Pdobnie jak z zielonego skrzata zrobil się czerwony sw. Mikolaj.
Nie bawie sie w to, ale ja w ogole nie za bardzo lubie bawic sie na zasadzie bo tak trzeba.
Od przeterminowanych cukierkow zęby sie psuja poza tym, a dentysta drogi.
Przeca te dzieciaki mają maski i stroje. Niech sie bawią. Niech zachowają odstęp od osób dających cukierki i będzie git.
Te samoobsługowe to starczają na pierwszych odwiedzających
Przecież to proste. Wakacje się skończyły, zaczęły się w sklepach gadżety na Halloween. 1 Listopada zaczną się ozdoby choinkowe… Rok nie dzieli się na miesiące, przynajmniej w handlu
Oj, ja w Costco (takie tutejsze Macro) w ubiegłym roku widziałem choinki we wrześniu
U nas już SĄ! (ale sztuczne…)
uswiadomiles mi, ze czas sie za choinka zaczac rozgladac, bo stara sztuczna ma juz 7 lat i zrobila sie niemodna…
a palmy czy fikusa ubierac nie bede.
Hamyrkance jak zwykle opóźnieni.
W kosmos też się spóźnili.
U mnie nie chodzą.
Dziadek zamiast cukierka to psem poszczuje=zaszczeka…
/ŻARTOWAŁAM /
Nie słyszałam/czytałam. Kto jest jej autorem? imiennie?
Anonimowy obywatel
Na starym pytamy dyskutowaliśmy o wprowadzaniu do Polski tradycji innych państw.
Większość wypowiadała się o Halloween negatywnie, i słusznie.
Polacy nie kmiotki
Swoje tradycje mają
Choinkę tez kiedys zaimportowano.