Harris czy Trump?

Za 5 dni najważniejsze wybory na świecie. Być albo nie być dla Ukrainy, krajów bałtyckich, Tajwanu, bliskiego wschodu.

Kto powinien zawładnąć połową świata i Ameryką przy okazji?

2 polubienia

Wolalabym Harris, ale nie mam na to wplywu.
Ale polskie jaja juz się zaczynają

4 polubienia

Trump to taki amerykański Kaczyński. Więc wiadomo za kim sie opowiadam!

7 polubień

Jesteś zdecydowanie hetero :thinking: :wink:

4 polubienia

Dwa razy do tej samej wody sie nie wejdzie. Swiat juz nie jest taki jak osiem lat temu, kiedy Trump wygral wybory. I czy jest odpowiednim czlowiekiem na obecne czasy?
Z calym szacunkiem, bo nikt coraz mlodszy nie jest, ale 78 lat? To może jednak pole golfowe a nie owalny gabinet?

Byłbym dalej za Trumpem gdyby nie ta cholerna Ukraina.Na tym polu mu nie ufam bo zachowuje sie jak bufon.A nie jest to ani czas,ani miejsce na popisy i swoisty kabaret…To bardzo niebezpieczna zabawa a morlanie Trump wypada w niej wręcz karykaturalnie.
Przedowjenny idiota,Neville Chamberlain to przy nim mąż stanu…
A poza tym…Chyba nigdy nie było w historii amerykańskich wyborów,tak niskiego poziomu jak przez ostatnich,blisko 20 lat,jeśli dobrze liczę…

1 polubienie

Dziś był artykuł na temat taki, że ulegamy złudzeniu, że innym krajom tak samo zależy na tym, żeby wojny w Ukrainie nie było. A graniczymy my…już nawet Hiszpania i inne takie nie są tak przejęte …

1 polubienie

No coz ten amerykanski sem o wiecznej mlodosci? Zeby nawet w trumnie wygladac na dwadziescia lat?
Wiek odgrywa sporą rolę, ale jest to rowniez kwestia stanu umysłu, a raczej sprawnosci mózgu.
Powolna utrata zdolnosci poznawczych dotyka każdego i to w roznym rytmie.
Biden na pewnym etapie zaczął gwałtownie je tracić, a upór w takich sytuacjach tylko to uwypukla. Nie przypadkiem mowi sie o upartych zdziecinniałych staruszkach. U Trumpa tez to wystepuje, tyle, ze on zawsze pajacował i jest manipulatorem, więc ma wprawę.:wink:

2 polubienia

To samo mówili sceptycy u nas w 2015 - “juz raz PiS rządził, nic złego się nie stało, nie straszcie Pisem i Kaczyńskim”, itp.

1 polubienie

Podobno w ważnej Pensylwanii wygrywa Trump
:pensive:

Tylko nie Czarnek!

4 polubienia

Polityka polityką.
Ale przypomnial mi sie dowcip o Chińczykach - na ktoryms zjezdzie partii wybierali I sekretarza. I padlo pytanie? Stawiamy na młodość czy doswiadczenie?. Bylo to w czasach kiedy Deng Xiaoping mial 90 lat i trzymal się koryta ( do 93 roku zycia, choc juz zakulisowo), a jego proponowany nastepca był “zaledwie” niecale dwie dekady młodszy".

Xi Jinping ma obecnie 71 lat, więc chyba jednak młodość?

4 polubienia

Przezorny zawsze ubezpieczony.Czyli na wypadek gdyby wygrał ten “inteligentny inaczej” poszukam i może znajdę podręczników do nauki rosyjskiego.Przydałby mi się,też jakiś portret,z którymś z sowieckich tyranów aby powiesić w widocznym miejscu na ścianie a w przedpokoju popiersie putina.

2 polubienia

Zacznij od Iwana Groźnego.
Przypadkowe podobieństwo czy reinkarnacja? :wink:

2 polubienia

Wlałbym jednak kogoś bardziej znanego.Jak przyjdą zwykli żołnierze do mnie to mogą nie znać Iwana.Lepszy byłby Iosif Dż.
:wink:
https://joemonster.org/art/1971

Ja Iwanowi zgolisz brodę to podobienstwo zacne :wink:
Filmik obejrzeles?

1 polubienie

Tak ale to wiesz jak to z takimi innowacjami bywa…no gdyby putin zapuścił brodę to bym porównał i miał stu% zdanie na ten temat :wink:

Mozesz mu wirtualnie nawet loczki a la doczepy Gessler dokleic :joy:

2 polubienia

Ktokolwiek nie wygra, Ameryka już nie będzie tym samym mocarstwem, jak byśmy chcieli to sobie wyobrażać.
Wpływy Chin i reszty sojuszników bardziej czy mniej potencjalnych pozamiata wszystko (mam na myśli tzw. kraje BRICS).
Teraz trochę się zastanawiam, do czego mi potrzebna jest wiedza, kto w Ameryce ma wygrać, my żadnego wpływu przecież nie możemy na to mieć. Czujemy się niczym jak Amerykanie, ale czy rozumiemy w ogóle to?
Fakt ewidentny jest taki, że Ameryka na 100 procent po wyborach będzie chciała się wynieść z naszego regionu świata ( i co z tego, że jest NATO). Oni mają naprawdę inne interesy, tj. Chiny, Tajwan, i tamten region z punktu widzenia ekonomicznego.

Europa obecnie dryfuje ku nicości, i szuka się potencjalnych frajerów…, takich jak nasz kraj, skoro lubimy tak pokrzykiwać, to weźmy sprawy we własne ręce… !!!

A Ameryka naturalnie nam i tak odpłynie.

1 polubienie

… a przed wejściem do domu już gotowa i na wszelki wypadek otwarta własna trumna :rofl: