W sieci wrze. Czym zawinił że karyna, sebix i ich brajanki tak się wkurzyli? Za wcześnie ruszył?
No tak… wedlug niej on powinien ruszyc dopiero gdy ona zejdzie z przejscia… a i pewnie mąż jej nie dał w nocy to chodzi ze wścieklizną
Juz to wstawialam jako przyklad patologicznej rodzinki+
Niestety im się przejscie dla pieszych tez nalezy…
I jak ktos nie moze tego zrozumiec?
To mu sie trening przeprowadzi
Rodzina w całości była na końcówce przejścia i wrócili na początek po to by się wydzierać na kierowcę, który zresztą wcale na pasy nie wjechał. I facet darł się, że chce 50 zł. Za co? Jeśli żebrze, to powinien chyba pokorniejszym głosem.
Ośmieszeni są na całą Polskę i nawet zaskarżyć nie mogą za “psucie wizerunku”, bo tu nie ma manipulacji tylko fakty.
Ten z drugiego filmiku tez chyba podobnej metody probwal wlazac swiadomie pod samochod.
Byle z nich TVPiS nie zrobila rodzinki celebrytow…
Przez pasy to się chyba przechodzi w sposób zdecydowany i taki, żeby nie stwarzać zagrożenia. Ktoś w necie pisał, że kierowca powinien czekać, bo że dziecko mogło się wrócić i wtedy to… No tak, ale 4-5latek to chyba już trochę nauczony jest jak się powinien zachowywać a poza tym dwoje go trzymało to chyba oni też już znają “chwyty” za garść uniemożliwiające takie zachowanie. Tyle, że mama skupiła się raczej na odegraniu występu przed -jak się okazało-całą Polską. Brawo jej:(
I zamiast się cieszyć, że poniedziałek dobiega końca machnęli dzieciakiem o ziemię, że ledwo go pozbierali i dawaj z awanturą …
A tym czasem wczoraj… Czekając na parkingu słyszę jeeeeb. Pani w starym oplu wpuściła pieszego a ktoś nowym autem wjechał jej w tył. A zadyma była nieziemska. Oczywiście stare auto ledwo draśnięte a nowe cały przód nooo nie wyglądało to dobrze.
4-5 latek musi być pod opieką dorosłych i oni odpowiadają za jego przejście. I tak masz rację pieszy ma obowiązek przejść przez przejście w sposób zdecydowany i jak najkrótszą drogą. No i pieszy nie powinien zatrzymywać się na przejściu. W tym filmie widać jedynie winę pieszych bo tak na prawdę auto nie wjechało na pasy a delikatnie ruszyło(często dojeżdżam do pasów tak by pieszy przeszedł i jadę dalej) a do tego piesi byli już pod koniec 2 pasa… Ale tu się kłania to co zawsze mówię… Każde auto powinno mieć videorejestrator. Ja mam kilka filmików z vr w których piesi włażą pod auto, rowerzyści wyjeżdżają pod koła itd.
Dla mnie to żaden hit, tylko zwykłe chamstwo na drodze
ewidentna wina nówki. odleglosci nie zachowal.
Nie wiem, jak teraz jest w Polsce, ale za moich czasów można było przejechać za plecami przechodzącego w bezpiecznej odległości.
i pewnie dalej mozna, w kazdym razie nowy przepis nic nie wspomina o koniecznosci opuszczenia przez pieszego pasow.
Nawet nie skojarzyły te rodzice, że zaraz w nich co innego wjedzie, jak nie przestaną się awanturować. No i najgorsze, że przez tę zmianę przepisów w ostatnim czasie to jakby mniej kierowców wymuszających pierwszeństwo na pasach i nie ma komu robić awantur…a raczej właśnie jest komu, bo taki co wymusza to pojedzie i nawet nie zdążysz się wzburzyć…
Oczywiście, że można, ale jak trafisz na chama (płeć bez znaczenia), który chce zrobić awanturę, to każdy pretekst jest dobry,
tej madce to sie mandat nalezal.
Podobnie jak temu gosciowi na rowerze i osobnikowi z puszeczka w garsci (watpie czy na WOSP zbieral )
I toto chowa dzieci a potem te biedne dzieci traktują jak normę te wynaturzenia, które widzą w domu rodzinnym Ale jak sobie które wargę rozetnie w przedszkolu to pierwsza poleci składać pozew.
Zastanawia mnie tylko, po co oni tym dzieciakiem o ziemię rzucali?
Chcieli jego dobra tak bardzo, że zapomnieli o samym dziecku.
Moze nie tyle rzucali co go wczesniej wlekli?
Jak madka reke puscila to sie wywrocil.